Urheilu Forssa

FoKoPo pestasi kaksinkertaisen Suomen mestarin

Jussi Myllyniemi pelaa jo toista kautta Forssassa.
Jussi Myllyniemi lukeutuu FoKoPon nuorisokaartiin. Kuva: Lassi Puhtimäki
Jussi Myllyniemi lukeutuu FoKoPon nuorisokaartiin. Kuva: Lassi Puhtimäki

Medialla on joskus tapana harhauttaa lukijoita juttujen otsikoilla.

Tämän jutun otsikko pitää paikkansa, mutta se saattaa saada FoKoPon pelaajahankinnan näyttämään suureltakin kaappaukselta.

Jussi Myllyniemi on Kauhajoen Karhun 19-vuotias kasvatti, joka lukeutui kolmena viime kautena Karhubasketin korisliigajoukkueeseen. Viime ja toissa keväänä Myllyniemi pääsi pokkamaan Suomen mestaruusmitalit, kun koripallomestaruus meni ensi kertaa ja toisenkin kerran Kauhajoelle.

Myllyniemen osuus jäi mestaruuksien hankinnassa marginaaliseksi. Hän pääsi kolmen kauden aikana pelaamaan muutamia liigaminuutteja kaikkiaan 29 pelissä. Ensimmäisellä liigakaudellaan hän viimeisteli neljä pistettä ja toisella kaudella kuusi. Viime kaudella peliminuutteja tuli eniten kaikkiaan 15 pelissä, mutta pistesaldo jäi nollaan.

– Liigajoukkueessa mukana olon suurin hyöty tuli treenipuolelta, kun pääsin harjoittelemaan hyvässä ryhmässä, Myllyniemi toteaa.

Liigapelien sijasta Myllyniemi kartutti pelikokemusta A-poikien 1. divisioonassa. Viime kaudella hän oli Karhun toiseksi paras pistemies 16,2 pisteen keskiarvolla.

Kun juniori-ikä tuli täyteen, oli aika tähyillä peliaikaa miesten sarjasta.

 

Tämä kausi ei ole Kauhajoelta kotoisin olevan Myllyniemen ensimmäinen FoKoPossa. Hän pelasi Forssassa myös kolme vuotta sitten samaista A-poikien 1. divisioonaa 13,8 pisteen keskiarvolla.

– Kasevan Oskarilla oli yhteinen tuttu ja sitä kautta tulin Forssaan.

Forssaan paluuseen löytyi osasyy valmennuspuolelta, sillä Petteri Molenius valmensi kolme vuotta sitten FoKoPon A-poikia ja nyt edustusjoukkuetta.

– Jussi on fiksu pelaaja ja hyvä puolustamaan. Hyökkäyspeli paranee kunhan hän pääsee paremmin joukkueeseen sisään, kommentoi Molenius tulokasta.

Myllyniemen vakiintumista haittaa heinäkuussa alkanut armeijapalvelus Porin prikaatissa Niinisalossa. Myllyniemi pääsee jouluksi siviiliin, joten häneltä on lupa odottaa enemmän kevätkierroksella.

– Armeijassa on joustettu hyvin niin, että pääsen pari kolme kertaa viikossa ajamaan Forssaan.

 

FoKoPolla on tämän kauden voittotili vielä avaamatta eivätkä pelit helpotu tälläkään viikolla, kun keskiviikkona FoKoPo matkustaa Helsinkiin Munkkiniemen Kisapoikien vieraaksi ja sunnuntaina Feeniksiin tulee sarjan tappioton kärkijoukkue Korikouvot.

– Pelimme on menossa parempaan suuntaan. Puolustuksessa on ollut vaikeuksia ja vastustaja on päässyt juoksemaan helppoja koreja. Kun saamme puolustuksen kuntoon, pääsemme itse juoksemaan, toteaa Myllyniemi, joka viihtyy heittäjän roolissa joko kakkos- tai kolmospaikoilla.

A-divisioona on Myllyniemelle uusi tuttavuus.

– Sarja vaikuttaa kovatasoiselta. Sitä osoittaa jo sekin, että meiltä on vielä ensimmäinen voitto ottamatta.

 

Myllyniemi lähti armeijaan pian kevään ylioppilasjuhliensa jälkeen. Jatkosuunnitelmat tämän kauden jälkeen ovat vielä auki.

– En tiedä vielä lähdenkö opiskelemaan ensi kaudella. Saatan keskittyä koripalloon. Kun opiskelut joskus alkavat, olisi mukava tehdä sitä jossain koripallopaikkakunnalla. FL

Jussi Myllyniemi

19-vuotias, 187 cm laitahyökkääjä.

Kauhajoen Karhun kasvatti.

Kuului kolmena kautena 2016-19 Kauhajoen Karhubasketin miesten korisliigajoukkueeseen. Voitti Karhubasketissa viime ja toissa kaudella Suomen mestaruudet.

Pelasi kolmena viime kautena pääasiassa A-poikien valtakunnallisessa 1. divisioonassa, kaudella 2016-17 FoKoPossa 13,8 pisteen keskiarvolla, kaudella 2017-18 KarhuKobrissa 14,8 pisteen keskiarvolla ja viime kaudella Karhussa 16,2 pisteen keskiarvolla.

Suorittaa asepalvelusta Porin prikaatissa Niinisalossa Kankaanpäässä.

Uusimmat

Näkoislehti

4.7.2020

Fingerpori

comic