Urheilu Forssa

FoKoPolla edessä ratkaisun paikat: Seuran toiminnan jatko avoinna

Arja Kotavuo jättämässä Koripoikien puheenjohtajuuden.
FoKoPon miesten pelit jatkuvat ensi kaudella todennäköisesti B-divisioonassa. Ellei taustalle löydy uutta voimaa, voi edessä olla myös seuran toiminnan loppuminen. Kuva: Lassi Puhtimäki
FoKoPon miesten pelit jatkuvat ensi kaudella todennäköisesti B-divisioonassa. Ellei taustalle löydy uutta voimaa, voi edessä olla myös seuran toiminnan loppuminen. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan Koripojat on muutosten edessä.

FoKoPo järjesti tiistai-iltana Feeniksissä kaikille avoimen keskustelutilaisuuden, jossa käsiteltiin seuran tulevaisuutta. Viime vuodet seuran puheenjohtajana toiminut Arja Kotavuo on ilmoittanut, ettei jatka uutta kautta puheenjohtajana.

– Helmikuun loppuun mennessä meillä pitäisi olla kasassa työryhmä, joka ratkaisee, miten tästä jatketaan, kertoo viitisen vuotta FoKoPon puheenjohtajana toiminut Kotavuo.

FoKoPolla on lähinnä kolme vaihtoehtoa. Ensimmäinen on se, että seura pelaa B-divisioonassa, jonne se tämän kauden jälkeen putoaa A-divisiooonasta.

Toisessa vaihtoehdossa seura jatkaakin pelaamista A-divisioonassa, jos B-divisioonasta ei ole halukkaita joukkueita nousemaan kauden päätteeksi pykälää ylemmäs. Kotavuon mukaan kolmas vaihtoehto on vuonna 1969 perustetun seuran toiminnan lopettaminen.

– Kyllä toiminnan lopettaminen on minun mielestäni yksi ratkaisu, Kotavuo toteaa.

Vahvimmalta nyt näyttää malli, jossa FoKoPo jatkaisi toimintaansa B-divisioonassa. Sille tasolle seura tämän kauden pelien perusteella kuuluukin.

– B-divisioonavaihtoehto saattaisi olla paras, siihen meillä riittäisi pelaajia, Kotavuo arvioi.

FoKoPo on myös virittämässä yhteistyötä Loimaan suuntaan. Bisons on A-divisioonan parhaimmistoa ja kiinnostunut noususta Korisliigaan. B-divisioonatason FoKoPo voisi olla sopiva joukkue liigaryhmän vähemmän peliaikaa saaville nuorille pelaajille.

– Bisons-kuvio tarkentuu sen jälkeen kun pudotuspelit on pelattu ja tiedämme, millä tasolla seura ensi kaudella pelaa.

Kotavuon mukaan varmaa on ainakin se, ettei hän jatka seuran puheenjohtajana.

– Laskeskelin, että minulle tulee viides kausi täyteen puheenjohtajana. Jollakin tasolla voin seurassa jatkaa, mutta en puheenjohtajana. On vahdin vaihdon aika.

Puheenjohtajan pesti on käynyt Kotavuolle raskaaksi. Myös pari vuotta sitten yllättäen sattunut Henri-pojan kuolema on verottanut hänen voimiaan.

– Aika yksin tässä on oltu, toteaa Kotavuo ja kaipaa seuralle vahvaa taustaryhmää. FL

Uusimmat

Näkoislehti

11.7.2020

Fingerpori

comic