Urheilu Forssa

FoKoPolla kasassa yhdeksän pelaajasopimusta – uudella päävalmentajalla kunnianhimoiset tavoitteet

Ainakin seitsemän omaa kasvattia edustaa seuraa ensi kauden divisoona A:ssa. Haussa vielä muutama täsmävahvistus.
Johan Kotavuo (vas.) ja Aku Haikonen lukeutuvat ensi kaudellakin FoKoPon 1. divisioona A:n joukkueen avainpelaajiin. Kuva: Lassi Puhtimäki
Johan Kotavuo (vas.) ja Aku Haikonen lukeutuvat ensi kaudellakin FoKoPon 1. divisioona A:n joukkueen avainpelaajiin. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan Koripojilla on koossa tulevaan kauteen ainakin määrällisesti kelpo joukkue. Sopimuspapereissa on tällä hetkellä yhdeksän pelaajan nimi. Kaikki ovat pelanneet FoKoPossa viime kaudella tai aiemmin ja heitä peräti seitsemän on seuran omia kasvatteja.

Tuoreimpina sopimuspelaajina FoKoPossa jatkavat seuran oma kasvatti Johan Kotavuo ja Aku Haikonen. Molemmat pelaajat ovat syntyneet vuonna 1996 ja heille kaavaillaan merkittävää roolia tulevan kauden joukkueessa. Kotavuon vastuulla on pelintekeminen, kaksimetrinen Haikonen pelaa korin läheisyydessä.

Omista kasvateista FoKoPon kanssa ovat tehneet sopimuksen Oskari Kaseva, Onni Kankkunen, Niilo Tammi, Sauli Näppinen, Antti Heinonen ja Veikka Lähteenkorva. Kuusikko on syntynyt vuosina 1999-2003. Sopimuspelaajiin lukeutuu myös Muhamed Haji, joka pelasi kaudella 2017-18 FoKoPossa. Viime kaudella Haji pelasi Hyvinkään Pontevassa 1. divisioona B:ta ja ehti pelaamaan myös eteläisen alueen 2. divisioonaa.

Viime kaudella FoKoPoa edustaneen ison pään pelaajan Eshaq Safin kanssa on neuvoteltu, mutta todennäköistä on, ettei Espoossa opiskelevalle afgaanille saada soviteltua järkevää työnjakoa koripallon ja opiskelujen kesken.

 

FoKoPon oma kasvatti on myös päävalmentajana ensimmäistä kertaa edustusjoukkuetta valmentava Petteri Molenius. Elokuussa 25 vuotta täyttävä Molenius kertoo, että joukkueeseen haetaan vielä 1-2 kotimaista ja 1-2 jenkkivahvistusta.

– Takapelaajaosasto meillä alkaa olla koossa. Haemme yhtä isompaa kotimaista pelaajaa ja yhtä laituria. Jos otamme kaksi jenkkiä, toinen on laituri ja toinen isompi pelaaja, Molenius kertoo.

Kotimaisten pelaajien kanssa sopimuksiin pyritään pääsemään heinäkuun alkupuolella. Jenkeistä tarjouksia virtaa pelaajahankinnoista vastaavan Moleniuksen sähköpostiin päivittäin, mutta heidän kohdallaan sopimuksia tehdään elokuulla.

FoKoPossa valmentajana kausilla 2014-18 toiminut Molenius päävalmensi viime kaudella Tampereen Pyrinnön U19 naisten joukkuetta ja toimi myös U16 tyttöjen valmentajana. Molenius sanoo, ettei ota paineita ensimmäisestä edustusjoukkueen päävalmentajan pestistä.

– Olen jo muutaman kauden ajan vastannut valmennustyöstä. Nyt lisäksi tulee otteluvalmennus, jonka koen vahvuudekseni. Pystyn näkemään pelin aikana asioita, joita kannattaa tehdä ja joita ei.

Seura ei ole asettanut virallisia menestystavoitteita, mutta Molenius on.

– Kolmeen viime kauteen FoKoPo ei ole selviytynyt pudotuspeleihin. Selkeä tavoite on menestyä, mikä tarkoittaa pudotuspelipaikkaa. Jos jäämme 2-3 viimeisen joukkueen joukkoon, koen epäonnistuneeni. FL

 

Näkoislehti

8.8.2020

Fingerpori

comic