Urheilu Forssa

FoKoPon amerikkalaisvahvistuksen vaihdos onnistui - Arnold Fripp mättää koreja

Arnold Fripp on noussut tehotilastojen kärkeen.
Arnold Fripp on A-divisioonan pistepörssissä kolmantena 23,3 pisteen keskiarvolla. Kuva: Tapio Tuomela
Arnold Fripp on A-divisioonan pistepörssissä kolmantena 23,3 pisteen keskiarvolla. Kuva: Tapio Tuomela

Amerikkalaispelaajien vaihtaminen kesken kauden on usein vielä hatarampaa lottoamista kuin kauden alkuun ajoitetut hankinnat.

FoKoPo näyttää kuitenkin onnistuneen lokakuisessa vaihdoksessaan, kun tehojaan onnistumatta hakenut Demetrius Houston vaihdettiin saman näköiseen ja kokoiseen Arnold Frippiin.

Monipuolisesti koreja mättänyt Fripp on noussut FoKoPon parhaaksi piste- ja levypallomieheksi 23,3 pisteen ja 10,7 levypallon keskiarvoilla. Frippin pistekeskiarvo on nelisen pistettä parempi kuin koko A-divisioonan pistepörssin viime kaudella voittaneen ja FoKoPossa toisena amerikkalaispelaajana jatkavan Isaac Williamsin tämän kauden lukema.

Suomi jo viides maa

Poistunut Demetrius Houston aloitti ammattilaisuransa Forssassa, mutta keskiviikkona 26 vuotta täyttävälle Frippille Suomi on jo viides kohdemaa.

Fripp aloitti ulkomaan kiertueensa Kolumbiasta, jossa hän pelasi maan pääsarjassa.

Seuraava työpaikka löytyi Luxemburgista maan kakkossarjasta.

Myös seuraava pesti tuli kakkostasolta, nyt Itävallan sarjasta.

Viime kauden Fripp palloili Ranskassa Marseillen joukkueessa niinkin alhaalla kuin neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla.

Frippin ulkomaan meriitit eivät siis ole maiden ja sarjatasojen perusteella kummoiset, mutta ulkomaan pestiensä välissä vuosina 2013-15 hän pelasi kaksi kautta Baltimoressa Coppin Staten pääsarjatason yliopistojoukkueessa. Siellä hän keräsi kohtuulliset noin kymmenen pisteen ja viiden levypallon keskiarvolukemat.

Suositukset Suomesta

Kuluneena kesänä Fripp piti kuntoaan yllä kesäliigassa kotikulmillaan New Yorkissa, mutta agentti ei löytäneet hänelle pelipaikkaa ennen lokakuuta.

– Sitten agentti kertoi pelipaikasta Suomessa. Korihaissa viime kaudella pelannut Bryan Coleman on tuttuni ja kyselin häneltä kannattaako Suomeen lähteä. Hän suositteli Suomea ja päätin tarttua FoKoPon tarjoukseen, Fripp kertoo Forssaan ajautumistaan.

Frippillä on tälläkin kaudella Suomessa yksi vanha tuttu: niin ikään Brooklynin kulmilta kotoisin oleva JayVaughn Pinkston, joka on kunnostaunut Korisliigassa KTP:n tehomiehenä.

Fripp on alkukauteensa melko tyytyväinen.

– Minulla ei ollut isoja odotuksia itsestäni, mutta olen päässyt vähitellen rytmiin.

Fripp pussitti jo toisessa pelissään FoKoPolle 32 pistettä ja on sen jälkeen kerännyt vähintään 20 pinnaa joka pelissä.

Levypallojakin on jäänyt käsiin toistakymmentä per peli, mutta puolustuspelissä parimetrisellä pelurilla on eniten parannettavaa.

– Uskon että pelini paranee koko ajan ja kevätkierroksella olen varmasti parhaimmillani.

Fripp on pelannut yliopistojoukkueessa jopa takamiehenä ja on nytkin valmis auttamaan FoKoPoa kaikin tavoin.

– Pelaan mieluiten heittäjänä, mutta usein minut pistetään pisimpänä pelurina sentteriksi, joka sekin sopii.

FoKoPon sarjapaikka vaarassa

FoKoPon kausi on ollut A-divisioonassa tuskainen, kun kahdeksasta pelistä on tullut vain yksi voitto. FoKoPo lähti kauteen tavoitteenaan kahdeksan parhaan pudotuspelit, mutta nyt kun sarjasta on runsas kolmannes pelattu, tuntuu sarjapaikan säilyttäminen realistisemmalta tavoitteelta. A-divisioonasta putoaa runkosarjan kaksi viimeistä joukkuetta B-divisioonaan.

– Oli hyvä saada vihdoin ensimmäinen voitto. Uskon että tästä alkaa kiipeäminen sarjataulukossa, Fripp totesi ennen viikonlopun tappiopeliä Jyväskylässä.

Seuraavaksi FoKoPo kohtaa ensi sunnuntaina Feeniksissä Loimaan Bisonsin, joka pestasi viime viikolla toisen amerikkalaispelaajan.

– Olemme menossa oikeaan suuntaan, kunhan saamme puolustuksen kuntoon, Fripp toteaa. FL

Arnold Fripp jr.

25 v. 201 cm laitahyökkääjä

Kotoisin New Yorkin Brooklynista.

Pelannut ennen Suomeen tuloa ammattilaisena Kolumbiassa, Luxemburgissa, Itävallassa ja Ranskassa.

FoKoPon paras piste- ja levypallomies. A-divisioonan pistepörssissä kolmantena 23,3 pisteen keskiarvolla. Heitontorjunnoissa sarjan kolmantena ja levypalloissa kuudentena.

Uusimmat

Näkoislehti

12.7.2020

Fingerpori

comic