Urheilu Forssa

FoKoPon kotimaiset nyt koossa, ainakin kaksi jenkkiä vielä hakusessa

Joukkueelle kolme uutta sopimusta.
FoKoPolla on nyt 12 kotimaista pelaajaa. Seuran oma kasvatti Johan Kotavuo kantaa päävastuun pelin tekemisestä. Kuva: Lassi Puhtimäki
FoKoPolla on nyt 12 kotimaista pelaajaa. Seuran oma kasvatti Johan Kotavuo kantaa päävastuun pelin tekemisestä. Kuva: Lassi Puhtimäki

A-divisoonakauteen valmistautuvan Forssan Koripoikien kotimainen runko on kasassa.

FoKoPo on täydentänyt rivejään kolmella nuorella pelaajalla. Uusina joukkueeseen liittyvät Kauhajoella korisoppinsa saanut Jussi Myllyniemi sekä Lahdesta Forssaan siirtyvä virolainen Karli Kürsa. Viime kauden kokoonpanosta jatkaa seuran oma kasvatti Konsta Mastomäki.

188-senttinen Myllyniemi siirtyy FoKoPoon kaksi peräkkäistä Suomen mestaruutta voittaneesta kauhajokelaisesta Karhubasketista. Laitahyökkääjän paikalla viihtyvä Myllyniemi pelasi Karhussa myös alle 19-vuotiaiden poikien 1. divisioonaa. Hän oli sarjassa pronssille sijoittuneen joukkueensa toiseksi paras pisteidentekijä.

– Myllyniemi on tuttu pelaaja minulle, hän pelasi muutama vuosi sitten täällä A-pojissa. Myllyniemi on fiksu ja moneen rooliin taipuva pelaaja, joka on mennyt viime vuosina isoin askelin eteenpäin, kertoo FoKoPon vastuuvalmentaja Petteri Molenius.

Myllyniemi suorittaa varusmiespalvelustaan Niinisalossa. Hän käy syksyn aikana niin paljon kuin pystyy Forssassa treeneissä ja peleissä, mutta vakituisesti hän on joukkueen käytettävissä tammikuusta lähtien.

Virolainen Kürsa on pelannut viimeiset vuodet Lahdessa. Viime kaudella hän kuului nousua Korisliigaan juhlineeseen Lahti Basketballin joukkueeseen ja pelasi myös alle 19-vuotiaiden poikien SM-sarjaa. Siellä 197-senttinen sisäpelaaja tilastoi keskimäärin 10,2 pistettä ja 6,5 levypalloa ottelua kohden.

– Kürsa on pitkä ja urheilullinen kaveri, joka pelaa todella kovaa. Hänelle on käyttöä korin alla molemmissa päissä kenttää, Molenius sanoo.

Konsta Mastomäki aloittaa tulevalla kaudella kolmannen kautensa FoKoPon edustusjoukkueessa. Viime kaudella A-divarissa 11 ottelussa vajaat 10 minuuttia ottelua kohden pelannut Mastomäki tilastoi pelissä keskimäärin 1,5 pistettä ja 1,2 levypalloa.

– Joukkueen kotimainen osasto on nyt tässä. Joukkueeseen haetaan vielä vähintään kahta amerikkalaisvahvistusta.

Jenkkiä Molenius kaipaa vielä sentterin ja laiturin tontille.

– Lähdemme sarjaan kahdella amerikkalaisella. Jos tarvetta ilmenee, olemme valmiita hankkimaan myös kolmannen amerikkalaisen, Molenius kertoo.

A-divisioona alkaa 6. lokakuuta. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

6.4.2020