Urheilu Forssa

FoKoPon nippu jenkkejä vaille valmis: Joukkueen runko "omista pojista"

B-divisioonaan valmistautuva forssalaisjoukkue treenannut kovaa huhtikuusta asti.
Nuorekkaan FoKoPon treeneissä riittää vauhtia. Pallon kanssa Niilo Tammi, joka pelaa myös Feeniks Basketin 19-vuotiaiden poikien joukkueessa. Kuva: Tapio Tuomela
Nuorekkaan FoKoPon treeneissä riittää vauhtia. Pallon kanssa Niilo Tammi, joka pelaa myös Feeniks Basketin 19-vuotiaiden poikien joukkueessa. Kuva: Tapio Tuomela

B-divisioonaan valmistautuvan FoKoPon ensi kauden joukkue alkaa olla koossa. Koripojilla on sopimukset kahdeksan kotimaisen pelaajan kanssa ja myös kaksi jenkkiä on jo katsottuna. Joukkue haluaa tiedottaa koronatilanteen takia amerikkalaisvahvistuksistaan vasta sitten, kun heidät on saatu onnellisesti Forssaan asti.

FoKoPon runko muodostuu nuorista forssalaisen koripallokoulun kasvateista. Joukkueen pelaajista Sauli Näppinen, Niilo Tammi, Jesse Lepänkoski, Juuso Rikassaari ja Veikka Lähteenkorva ovat mukana miesten lisäksi Feeniks Basketin 19-vuotiaiden poikien joukkueessa.

FoKoPon alkavan kauden joukkueessa pelaavat myös Onni Kankkunen, Eero Säteri ja Edgard Mombilo. Vuonna 2001 syntynyt Kankkunen on ollut jo muutaman vuoden edustuksen ringissä ja kokosi viime kaudella A-divisioonassa 0,9 pisteen ja 1 levypallon ottelukohtaisen keskiarvon.

Kaksi sarjaa ja seuraa

Parimetrinen Säteri on Loimaan Korikonkareiden kasvatti, mutta on pelannut myös Feeniks Basketissa ja Salon Vilppaassa. Viime kaudella hän kokosi Vilppaan 19-vuotiaiden SM-sarjajoukkueessa 1,9 pisteen ja 1,9 levypallon ottelukeskiarvon.

– Paukkuja riittää sekä miehiin että A-junnupeleihin. 19-vuotiaiden sarjassa ei pelejä ole kovin paljon, kertoo Säteri, joka pelaa FoKoPon ohella Vilppaan A-poikien joukkueessa.

Säteri haluaa ottaa kauden aikana isoja askelia eteenpäin.

– Haluan kehittyä korinaluspelissä ja parantaa heittoani, joka on pari kautta takkuillut, Säteri tuumii.

23-vuotias Mombilo on ehtinyt tahkota B-divisioonaa jo useamman kauden PuHussa ja Korikouvoissa. FoKoPoon hän tuli try outin kautta.

– Forssa on koripallokaupunki. Uskon, että täällä on hyvät puitteet kehittyä, kertoo kakkos- ja kolmospaikoilla viihtyvä Mombilo, jonka isoveli Kevin on pelannut lähemmäs sata ottelua jalkapallon Veikkausliigassa.

Kotimaisen kahdeksikon lisäksi FoKoPo pestaa kaksi jenkkiä, jotka saapuvat Forssaan ensi kuussa.

– Amerikkalaispelaajien on tarkoitus tulla maahan syyskuun puolivälissä, jonka jälkeen on normien mukainen kahden viikon karanteeni. Harjoituksiin he pääsevät lokakuun alussa, kertoo FoKoPon päävalmentaja Antti Joutsimo.

Kova treeni maistuu

FoKoPo on treenannut ensi kautta varten keväästä asti.

– Tämä on mukava porukka valmentaa. Leppäkosken Pete on totuttanut nämä pojat kovaan treeniin, pelaajat tykkäävät juosta ja mennä kovaa, Joutsimo sanoo.

FoKoPo ei aio pelata ennen B-divarin alkua todennäköisesti kuin yhden harjoituspelin. Joukkueen runko koostuu alle 19-vuotiaista pojista, jotka pelaavat elo-syyskuun aikana turnauksia ja karsivat vielä valtakunnallisiin sarjoihinkin. FL

Lue myös: Joutsimo ja Mastomäki FoKoPon valmentajapariksi

Uusimmat

Näkoislehti

1.10.2020

Fingerpori

comic