Urheilu Forssa

FoKoPon pakka yhä pahasti levällään – Seuran hallitus käsittelee edustuksen tilannetta ensi viikolla

Päävalmentaja puuttuu, eikä yhtään pelaajasopimustakaan ole solmittuna.
FoKoPon viime kauden pelaajista Onni Kankkunen on suuntaamassa Turkuun opiskelemaan, eikä näillä näkymin jatka pelaamista ainakaan FoKoPossa. Kuva: Lassi Puhtimäki / FL
FoKoPon viime kauden pelaajista Onni Kankkunen on suuntaamassa Turkuun opiskelemaan, eikä näillä näkymin jatka pelaamista ainakaan FoKoPossa. Kuva: Lassi Puhtimäki / FL

Viime kaudella miesten koripallon B-divisioonan välieriin yltäneen FoKoPon tuleva kausi näyttää haastavalta. Koripalloliitto myönsi kyllä seuralle lisenssin ensi kauden B-divisioonaan, mutta tällä hetkellä edustusjoukkueen pakka on pahasti sekaisin.

FoKoPolta nimittäin puuttuu ensinnäkin valmennus, kun viime kaudella päävalmentajana toiminut Antti Joutsimo ei ole jatkamassa, ja hänen aisaparinaan toiminut Konsta Mastomäki suuntasi Korisliigaan nousseen LoKoKo Bisonsin valmennustiimiin.

FoKoPo etsi touko-kesäkuun vaihteessa päävalmentajaa jopa avoimella rekryllä, mutta pitkään seuran puheenjohtajana ja viime kaudella varapuheenjohtajana toimineen Arja Kotavuon mukaan tarjolle ei tullut yhtään sellaista hakijaa, joka seuraa olisi kiinnostanut.

– Aleksi Suomiselta (Alun päävalmentaja) saimme muutaman vihjeen, mutta nekään eivät tuottaneet tulosta. Matt Gibson oli yksi heistä, mutta hän todennäköisesti suuntaa puolisonsa Anni Mäkitalon kanssa Kreikkaan, Kotavuo kertoo.

Mäkitalo siirtyy ensi kaudeksi Kreikan pääsarjaan PAOK Thessalonikin joukkueeseen.

Kolme miestä armeijaan

Paitsi valmennus, FoKoPolta puuttuu myös pelaajat. Yhtään sopimusta ensi kaudeksi ei ole omien kasvattien kanssa laadittu, eivätkä pelaajat ole myöskään FoKoPolta pelipaikkaa kyselleet.

– Niilo Tammi, Sauli Näppinen ja Juuso Rikassaari menivät juuri armeijaan, eikä heidän kanssaan ole neuvoteltu. Oliver Kanden ilmoitti suuntaavansa Jyväskylään ja Onni Kankkunen ilmoitti lähtevänsä opiskelemaan Turkuun. Jesse Lepänkoski on mahdollinen jatkaja. Nuorempien pelaajien tilanne on auki, Kotavuo kertoo.

Forssassa laskettiin jonkun verran mahdollisen Loimaa-yhteistyön varaan, mutta Loimaan suunnasta ei ole viime aikoina kuulunut mitään. Kotavuo epäilee, likeneekö Bisonsilta pelaajia Forssan suuntaan.

– Meidän hallitus kokoontuu ensi tiistaina käymään läpi viime kauden tilinpäätöstä ja pohtii myös ensi kauden tilannetta. Pitää katsoa, onko meillä pelimerkkejä. B-divisioonassa seurat eivät ole juuri maksaneet pelaajille, mutta asunto ja työ- tai opiskelupaikka on yleensä tarjottu, Kotavuo kertoo. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic