Urheilu Forssa

FoKoPon suuryllätys jäi sekuntien ja senttien päähän

Kärkijoukkue Korikouvot haki Forssasta voiton pisteen erolla.
FoKoPon Jussi Myllyniemi ajaa korille. Kuva: Tapio Tuomela
FoKoPon Jussi Myllyniemi ajaa korille. Kuva: Tapio Tuomela

FoKoPon suuryllätys jäi vain muutaman sekunnin ja sentin päähän, kun se pisti A-divisioonaa puhtaalla pelillä johtavan Korikouvot tiukoille Feeniksissä.

Korikouvot käänsi viime sekunneilla FoKoPon johdon voitokseen 80-79.

Peli vaikutti etukäteen selvältä, kun vastakkain olivat tappioton kärkijoukkue ja kaikki pelinsä hävinnyt jumbo-FoKoPo. Vastakkain olivat lisäksi sarjan kovin heittojoukkue ja keskimäärin yli sata pistettä päästänyt sarjan huonoin puolustaja.

Ensimmäinen neljännes eteni muutaman pisteen vierasjohdossa.

Toisella neljänneksellä FoKoPo terästäytyi ja nousi parhaimmillaan neljän pisteen johtoon.

FoKoPo piti johtoa vielä kolmannen jakson puolivälissä, mutta tässä vaiheessa isännille tuli kohtalokkaita sattumuksia. Isaac Williams loukkasi nilkkansa ja poistui pelistä. Hetkeä myöhemmin päävalmentaja Petteri Molenius sai toisen teknisen virheensä tuomarien arvostelusta ja pukukopin ovi kävi valmentajallekin.

FoKoPo hävisi 51-50 johtonsa jälkeen jakson loppupuoliskon 14-0, joten Korikouvot pääsi viimeiselle jaksolle 13 pisteen johdossa.

Vierasjohto kasvoi suurimmillaan 17 pisteeseen, kunnes FoKoPo piristyi uudelleen. Ero pieneni vähitellen, kunnes viimeisellä minuutilla Arnold Fripp heitti kolmosella FoKoPolle 78-77 johdon.

Korikouvot sai viimeisen hyökkäyksensä päätteeksi kolme vapaaheittoa, jotka Henri Permanto upotti sisään.

FoKoPo sai omassa viimeisessä hyökkäyksessään vielä hyvän heittopaikan Frippille, jonka heitto pyörähti täpärästi koriraudoista ulos ja peli päättyi siihen.

FoKoPon tehomieheksi nousi kauden piste-ennätyksensä 27 heittänyt Johan Kotavuo. Pelinrakentaja raatoi minuuttia vaille koko pelin ja näytti jo väsähtäneen, mutta nosti lopussa kolmosillaan FoKoPon voittotaistoon.

– Muutamasta tilanteesta kuten Williamsin loukkaantumisesta voi jossitella, mutta tappiosta huolimatta tämä peli oli meille iso askel positiivisempaan suuntaan. Taistelimme hyvin ja paikkapuolustuksemme toimi tehokkaasti, Kotavuo totesi.

Fripp teki FoKoPolle 21 pistettä ja Williams ennen loukkaantumistaan 17.

FoKoPo todella sai Korikouvojen pelätyn heittomyllyn ajoittain pysähtymään. Korikouvot murskasi A-divisioonan ykkössuosikin Bisonsin pari viikkoa sitten Loimaalla 30 pisteellä, mutta nyt sarjakärki jäi kauden pienimpiin pisteisiinsä ja nakkasi ”vain” yhdeksän kolmosta.

Voittajien tehokkaimpia olivat Korisliigaakin pelaava Henri Permanto 19 pisteellä ja Samuli Lehtonen 15 pinnalla.

Vaikka sarjakausi on vielä aluillaan, alkaa FoKoPon pudotuspelitavoite karata. Pudotuspeleihin päästäkseen FoKoPon pitäisi voittaa yli puolet jäljellä olevista peleistään ja tällä tahdillahan se ei onnistu. FL

Uusimmat

Näkoislehti

1.6.2020

Fingerpori

comic