Urheilu Forssa

FoKoPon uusi puheenjohtaja asuu Jokioisilla ja pyörittää Mustialan yhteismetsän toimintaa

Mustialan yhteismetsän toiminnanjohtaja innostui koripallosta poikiensa kautta ja haluaa turvata forssalaisen mieskoripalloilun tulevaisuuden.
Haastavassa tilanteessa FoKoPon uusi puheenjohtaja Juha Simola haluaa keskittyä ennen kaikkea vanhojen yhteistyökumppanien pitämiseen jatkossakin seuran tukena. Kuva: Lassi Puhtimäki
Haastavassa tilanteessa FoKoPon uusi puheenjohtaja Juha Simola haluaa keskittyä ennen kaikkea vanhojen yhteistyökumppanien pitämiseen jatkossakin seuran tukena. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan Koripojat putosi viime kauden päätteeksi A-divisoonasta ja jonkun aikaa jopa koko seuran tulevaisuus oli uhattuna.

Nyt näyttää taas paremmalta, sillä seura löysi uuden puheenjohtajan tehtävänsä jättävän Arja Kotavuon tilalle. Uutena puheenjohtajana aloittaa Jokioisilla asuva Juha Simola.

– Koripallo on ollut Forssan perinteinen ykköslaji ja halusin turva forssalaisen mieskoripalloilun tulevaisuuden, Simola perustelee päätöstään ottaa vastaan puheenjohtajan tehtävät.

Simolla itsellään ei ole koripallotaustaa, mutta puheenjohtajan tehtäviin häntä innosti myös Feeniks Basketissa pelaavat omat 15- ja 12-vuotiaat pojat. Tammelasta lähtöisin oleva 52-vuotias Simola on harrastanut nuorempana Ryskeessä hiihtoa. Hän on toiminut 11 vuotta Mustialan yhteismetsän toiminnanjohtajana.

– Järjestötoiminnassa olen ollut mukana, mutta urheiluseuran toiminnassa en. Kyllähän niistä yhtäläisyyksiä löytyy, hän tuumii.

FoKoPon hallituksen varapuheenjohtajana toimii Arja Kotavuo ja sihteerinä Heidi Tuominen. Muut hallituksen jäsenet ovat Anne Tervo, Kirsi Mastomäki ja Sirpa Kalhio.

Simola myöntää, että FoKoPon tilanne on haastava ja koronapandemian myötä muuttunut haastavammaksi. Siksi uusien tuulien tuominen hankalaa.

– Tavoitteena on ensisijaisesti pitää vanhat tukijat mukana. On hienoa, että saimme Antin (Joutsimo) ja Konstan (Mastomäki) valmentajiksi. Siinä on hyvä paletti. Joukkueen runko rakentuu omista kasvateista, Simola toteaa.

FoKoPo solmi sopimuksen ensi kaudesta kuuden pelaajan kanssa. Viime kauden joukkueesta jatkavat asepalvelustaan suorittava Onni Kankkunen (s. 2001), Niilo Tammi (2002), Sauli Näppinen (2002) ja Veikka Lähteenkorva (2003). Uusina pelaajina mukaan tulevat omat kasvatit ja A-pojissa pelaavat Jesse Lepänkoski (2003) ja Juuso Rikassaari (2002). FL

 

Lue myös: Joutsimo ja Mastomäki FoKoPon valmentajapariksi.

Näkoislehti

8.8.2020

Fingerpori

comic