Urheilu Forssa

FoPS Juniorit saamassa joukkueen jokaisesta ikäluokasta – A-juniorijoukkue palaa kolmen kauden tauolta

FoPS Junioreiden pelaajatilanne näyttää paremmalta kuin vuosiin. Myös A:han saadaan tulevaksi kaudeksi joukkue, kunhan löytyy valmennus, huolto ja joukkueenjohto.
FoPS Junioreiden A-nuoret pelasivat Mestistä kaudella 2015-16. Sen jälkeen A-nuorista ei joukkuetta ole saatu kokoon, mutta tulevalla kaudella ollaan lähdössä aluesarjaan. Kuva: Tapio Tuomela
FoPS Junioreiden A-nuoret pelasivat Mestistä kaudella 2015-16. Sen jälkeen A-nuorista ei joukkuetta ole saatu kokoon, mutta tulevalla kaudella ollaan lähdössä aluesarjaan. Kuva: Tapio Tuomela

FoPS Juniorit on lähtenyt viime vuosina ainakin yhteen kauteen niin, ettei seuralla ole ollut joukkuetta A- tai B-junioreissa. Viimeiseen kolmeen kauteen A-ikäisistä ei ole saatu kokoon riittävän kokoista ryhmää.

Tulevan kauden osalta tilanne näyttää valoisalta. FoPS Junioreiden valmennuspäällikkö Pasi Harju kertoo, että seura saa sarjoihin joukkueen jokaisesta ikäluokasta. Myös A-junioreihin, vaikka joukkueen kasaaminen ikään kuin tyhjästä on aina vaikeampaa kuin olemassa olevalla porukalla jatkaminen.

– B:stä A:han siirtyneiden vuonna 2001 syntyneiden runko on pysynyt hyvin kasassa. Muutama vuotta tai kahta aiemmin syntynyt kaveri on jatkanut pelaamista Loimijoen Liekeissä, kun A:lla ei ollut joukkuetta. Osa heistä on harjoitellut FPS:n edustusjoukkueen kanssa ja kärkkyy pelipaikkaa sieltä, mutta osa pelannee ensi kaudella A-nuorissa, Harju kertoo.

Harjun mukaan A-junioreissa oli kesäkuun lopulla 15-16-pelaajan rinki. Muutama pelaaja ei päässyt tuolloin töiden takia palaveriin, ja Harjun arvion mukaan ringissä on nyt reilu 20 pelaajaa.

– Pidämme ensi viikon sunnuntaina pelaajille aloituspalaverin, jossa kartoitamme lopullisen pelaajamäärän. Sen jälkeen sitoutetaan vanhemmista ja muista aikuisista valmennus, huolto ja joukkueenjohto, Harju kertoo.

A-ikäisten kohdalla toiminta on jo niin tavoitteellista, että valmennuspuolella on oltava osaamista ja kokemusta mielellään oman peli- tai valmennustaustan kautta. Harjun mukaan neuvottelut ensi kauden mahdollisen päävalmentajan kanssa on jo käynnistetty. Valmennus on elokuulta huhtikuulle niin kiinni joukkueen toiminnassa, että jotain heille on myös maksettava ja maksut menevät pääosin vanhempien lompakosta, yhteistyökumppaneilta voidaan saada pientä helpotusta.

FoPS Juniorit tekee nuoremmissa ikäluokissa yhteistyötä naantalilaisen VG-62:n, Loimaan Rocketsin ja Someron Pallon kanssa. Harjun mukaan A:n osalta yhteistyötä saatetaan tehdä Loimaan suuntaan, sieltä kun löytyy 99-syntyneitä pelaajia, muttei A-joukkuetta.

Myös vanhempien junioreiden takana tilanne näyttää Harjun mukaan valoisalta, sillä nuoremmista ikäluokista on tulossa mukavan kokoisia joukkueita.

– Tietyissä ikäluokissa pieni syntyvyys vaikeuttaa joukkueen kokoamista, Harju myöntää.

Uusimmat

Näkoislehti

9.4.2020

Fingerpori

comic