Urheilu

Formulalegenda Niki Lauda on kuollut

Uransa aikana Niki Lauda loukkaantui pahasti, kun hänen autonsa syttyi tuleen Saksassa vuonna 1976. Kuva: EPA

Legendaarinen F1-kuljettaja Niki Lauda on kuollut. Asiasta kertoo hänen perheensä Itävallan viestimien mukaan. Itävaltalainen Lauda oli kuollessaan 70-vuotias.

Perheen julkistaman tiedotteen mukaan Lauda kuoli maanantaina rauhallisesti läheistensä ympäröimänä.

Laudalle tehtiin kahdeksan kuukautta sitten keuhkonsiirto-operaatio.

Lauda on kolminkertainen F1-maailmanmestari. Hän voitti maailmanmestaruuden vuosina 1975 ja 1977 Ferrarilla ja 1984 McLarenilla.

–  Kaikki McLarenilla ovat syvästi surullisia kuullessaan ystävämme, kollegamme ja vuoden 1984 formula 1:n maailmanmestarin Niki Laudan poismenosta. Niki pysyy aina sydämissämme ja vaalittuna historiassamme, Laudan ex-talli tviittasi virallisella tilillään.

Vuodesta 2012 Lauda toimi Mercedesin asiantuntijana ja oli vaikuttamassa siihen, että moninkertainen mestari Lewis Hamilton tuli talliin.

Toipui rajusta onnettomuudesta kuin ihmeen kaupalla

Uransa aikana Lauda loukkaantui pahasti, kun hänen autonsa syttyi tuleen Saksassa vuonna 1976. Hän sai pahoja palovammoja kasvoihinsa ja käsiinsä ja hengitti myrkyllisiä kaasuja, jotka vahingoittivat hänen keuhkojaan. Hän toipui kuitenkin onnettomuudesta kuin ihmeen kaupalla ja jatkoi kilpailemistaan vain kuusi viikkoa myöhemmin kivuistaan huolimatta.

Viime elokuussa Laudalle tehtiin kiireellinen keuhkosiirto Wienissä keuhkoinfektion vuoksi. Aiemmin hänellä oli ollut ongelmia myös munuaistensa kanssa, ja hänelle oli tehty kahdesti munuaisensiirto.

Lauda keskeytti F1-uransa vuoden 1979 lopulla ja keskittyi toiseen intohimon kohteeseensa eli siviili-ilmailuun. Vuonna 1982 hän teki paluun F1-radoille, tällä kertaa McLarenin talliin.

Niki Laudan perheeseen kuuluu yhteensä viisi lasta.

Asiasanat

Uusimmat

Näkoislehti

30.9.2020

Fingerpori

comic