Urheilu Forssa, Seinäjoki

Forssalainen Emma Willman vastaa viikonloppuna ravattavien Kuninkuusravien tiedottamisesta

Forssalainen Emma Willman toimii viikonlopun Kuninkuusravien tiedottajana. Ensi viikolla Willman vaihtaa hevoset lennosta hokkareihin.
Kuninkuusravien tiedottamisesta vastaa forssalainen Emma Willman, joka odottaa viikonlopun h-hetkeä levollisin mielin. Kuva: Sanna Pihlaja
Kuninkuusravien tiedottamisesta vastaa forssalainen Emma Willman, joka odottaa viikonlopun h-hetkeä levollisin mielin. Kuva: Sanna Pihlaja

Tulevana viikonloppuna Seinäjoella ravattavien Kuninkuusravien pääkilpailuissa ei nähdä lounaishämäläisiä kilpailijoita, mutta Forssa on silti näkyvästi esillä ravien yhteydessä ainakin median suuntaan. Kuninkuusravien tiedottaminen nimittäin on forssalaisen Emma Willmanin vastuulla.

Willmanin vastuulla on kuninkuusravien viestintä median ja sosiaalisen median suuntaan. Yksin hän ei toki hommaa hoida, vaan apuna on joukko some-ja kirjoitusosaajia.

– Kirsi Haapamatti on ollut koko ajan mukana tiimissä ja hän on kirjoittanut suurimman osan jutuista, Willman kertoo.

Nelivuotinen projekti

Willman opiskelee Hämeen ammattikorkeakoulussa hevosliiketalouden tradenomiksi. Syksyllä hän aloittaa Turussa urheilusponsori- ja varainhankintaopinnot, jotka tukevat pääopintoja ja toivon mukaan myös nopeuttavat valmistumista. Varsinaista journalistitaustaa Willmanilla ei ole, mutta hän on suorittanut Hamkissa muutamia viestintään liittyviä kursseja.

Willman on saanut hevoskärpäsen pureman jo äidinmaidon kautta. Nuorempana hän ratsasti kilpaakin, mutta nykyisin enää harrastusmielessä.

Hän oli mukana jo viime vuoden kuninkuusravien viestintätiimissä Lahdessa. Sinne hänet vei alun perin kolmevuotinen, mutta koronan takia nelivuotiseksi venähtänyt Lahden, Seinäjoen ja Forssan Kuninkuusravien yhteistyöprojekti. Willman on näillä näkymin mukana myös ensi vuoden viestintätiimissä Seinäjoella ja vuonna 2022, kun Kuninkuusravit järjestetään Forssassa.

Wilmanista tuli Seinäjoen kuninkuusravien tiedotusvastaava keväällä. Kuninkuusravit oltiin jo kertaalleen jättämässä kokonaan järjestämättä tänä vuonna ja tiedotusvastaava Emilia Lehtonen ehti siirtyä Hevosurheilu-lehden kesätoimittajaksi.

– Olen viihtynyt tässä työssä hyvin, koska se on mielekästä. Kevään aikana olen käynyt viikoittain Seinäjoella ja nyt asunut täällä viimeiset kaksi vikkoa, Willman kertoo puhelimitse.

Ei paniikkia

Kuninkuusravien lähestyessä kaikkien tapahtuman työntekijöiden työmäärä kasvaa. Viestintätiimikin painaa hommia aamukahdeksasta yli iltakahdeksaan. Willmanin ajatuksena on, että työt viikonloppua varten on pääosin tehty jo ennen h-hetkeä, vaikka toki kolmepäiväisen tapahtuman aikanakin riittää työtä.

– Mieli on tässä vaiheessa levollinen, mitään paniikin tunnetta ei ole. Eiköhän me saada aikaan hyvä viikonloppu ja tunnelma, vaikka yleisöä paikan päälle pääseekin vain tuhat ja kutsuvieraat päälle.

Monta rautaa tulessa

Kun Kuninkuusravit on ohi, moni toimihenkilö vetää ainakin jonkun aikaa henkeä. Mutta Willman suuntaa Seinäjoelta jo tiistaiksi Forssaan, jossa alkaa maanantaina ringetteleiri. 22-vuotias Willman on toiminut tämän vuoden alusta FoPS Ringeten juniorivalmennuspäällikkönä. Nuorempana hän myös pelasi, mutta nykyisin lähinnä harrastaa ja valmentaa junioreita. Jos hevosinnostus tuli äidin puolelta, niin jääurheiluun innostus tuli SM-liigassakin pelanneen isän kautta.

Kaiken ohessa Willman ehtii vielä työskentelemään Pilvenmäen raviradallakin.

– Jos on intohimoa tekemiään asioita kohtaan, aikaa kyllä löytyy. Karsitaan sitten jostain muusta, esimerkiksi vapaa-ajasta, hän vastaa uteluihin tuntien riittävyydestä. FL

Uusimmat

Näkoislehti

10.8.2020

Fingerpori

comic