Urheilu

Forssalaisjoukkueille voitto ja tappio koripallon harjoituspeleistä

Kokenut Taru Tuukkanen keräsi ensimmäisessä pelissään Forssan Alun paidassa 6 pistettä, 11 levypalloa ja 6 koriin johtanutta syöttöä. Kuva: Tapio Tuomela
Kokenut Taru Tuukkanen keräsi ensimmäisessä pelissään Forssan Alun paidassa 6 pistettä, 11 levypalloa ja 6 koriin johtanutta syöttöä. Kuva: Tapio Tuomela

Forssalaiset koripallon edustusjoukkueet pelasivat torstai-iltana harjoituspelin vieraskentällä. Alku kävi ottamassa mittaa Korisliigavastustaja EBT:stä, FoKoPo harjoitteli Divisioona B.ssä pelaavaa Raholan Pyrkivää vastaan.

Espoolaiset olivat niukasti forssalaisia parempia. Peli päättyi kotijoukkueen voittoon lukemin 77-71, mutta se ei ollut Alun valmentaja Risto-Matti Rouskulle se olennaisin asia.

– Pelasimme ihan hyvin molemmissa päissä kenttää, kun ottaa huomioon missä vaiheessa kautta mennään. Ajan kanssa pääsemme eroon puolustuspään nukahduksista, hyökkäyspäässä kaikki kuviot eivät olleet vielä selvillä. Peli oli tiukka, lopussa EBT laittoi palloa paremmin koriin. Menimme kuitenkin askeleen eteenpäin viime pelistä, mikä on tärkeintä, Rousku analysoi.

Alun tehokkain oli takapelaaja Anni Mäkitalo, joka pussitti 22 pistettä. Amerikkalaisvahvistus Delaney Hodgins ja Meral Bedretdin tekivät kumpikin 14 pistettä. Ensimmäistä kertaa Alun riveissä esiintynyt Taru Tuukkanen teki 6 pistettä, otti 11 levypalloa ja antoi 6 koriin johtanutta syöttöä. Laura Saarinen ja Henna Salomaa puuttuivat edelleen kokoonpanosta.

Alku ei pelaa enää harjoituspelejä ennen kauden alkua, mutta kohtaa Feeniks Basketin A-pojat harjoitusluontoisessa pelissä. Korisliigakausi käynnistyy 28. syyskuuta kotipelillä Vimpelin Vetoa vastaan.

FoKoPo teki voitokkaan vierailun Tampereelle. Raholan Pyrkivä kaatui lukemin 77-86. Päävalmentaja Petteri Molenius totesi, että peli oli forssalaisilta kolmijakoinen.

– Toisen jakson lopussa ja neljännen alussa pelasimme 15 minuuttia ihan hyvää koripalloa. 15 minuuttia oli kelvollista tai välttävää, 10 minuuttia meni suoraan sanottuna aika läskiksi. Johdimme neljännen jakson lopussa 15 pisteellä ja siellä ote herpaantui, Molenius kertasi.

Päävalmentaja myönsi, että tekemistä on vielä kauden lähestyessä paljon. Molenius uskoo, että tilanne helpottaa, kun toinen jenkkivahvistus, viime kaudelta tuttu Isaac Williams saapuu Forssaan ensi maanantaina.

– Raholalla oli melko nimekäs ja kookas joukkue. Hävisimme levypallot selvästi, he ottivat varmaan 20 hyökkäyslevypalloa. Lisäksi menetyksiä tuli hyökkäyspäässä liikaa.

FoKopon tehokkaimmat olivat Aku Haikonen (23) ja Johan Kotavuo (18).

FoKoPo kohtaa ensi keskiviikkona harjoituspelissä paikallisvastustaja Loimaa Bisonsin Forssassa. 27. syyskuuta FoKoPo matkustaa Turkuun Kristikan vieraaksi. FL

Uusimmat

Näkoislehti

20.9.2020

Fingerpori

comic