Urheilu Forssa

Forssalaisjunnuille 20 000 euroa tukea salibandyn salimaksuihin

Lautakunta piti päänsä.
FoSun junioreita harjoittelemassa salibandyareenalla viime vuonna. Kuva: Tapio Tuomela
FoSun junioreita harjoittelemassa salibandyareenalla viime vuonna. Kuva: Tapio Tuomela

Forssan sivistys- ja tulevaisuuslautakunta päätti äänestyksen jälkeen sittenkin käyttää lasten ja nuorten harrastustakuuseen varatun 20 000 euron määrärahan forssalaisjuniorien salimaksujen tukemiseen salibandyareenalla syyskaudella. Asiasta laaditaan yksityiskohtainen sopimus, jonka lautakunta hyväksyy. Sopimus koskee vain vuotta 2020.

Kaupunginhallitus oli palauttanut asian lautakunnalle uudelleen valmisteltavaksi siten, että lasten ja nuorten harrastustakuuseen varattu määräraha kohdistetaan laaja-alaisesti forssalaisten lasten ja nuorten liikunnan, kulttuurin ja vapaa-ajan harrastuksiin vuoden 2020 aikana.

Sivistysjohtaja esitti kaupunginhallituksen linjauksen mukaisesti lautakunnalle, että se ilmoittaisi Forssan Suuppareille, ettei kaupunki lähde tukemaan forssalaisten salibandyä pelaavien juniorien salimaksuja.

Keskustelun kuluessa lautakunnan puheenjohtaja Vesa Niininen (sd.) esitti kannatettuna, että lautakunta esittää kaupunginvaltuustolle ja antaa tiedoksi kaupunginhallitukselle, että lasten ja nuorten harrastustakuuseen varattu 20 000 euron määräraha käytetään forssalaisten lasten ja nuorten salimaksujen tukemiseen salibandyareenalla syyskaudella 2020. Asiasta laaditaan lautakunnan hyväksyttäväksi yksityiskohtainen sopimus, joka koskee vain vuotta 2020.

Äänestyksessä päätökseksi tuli tämä lautakunnan muuttama päätösesitys äänin 10–3.

​Äänestyksessä esittelijän kannalla olivat jäsenet Saara Jokinen (sd.), Katariina Pohjalainen (vas,) ja Pasi Vikman (sd.). Vesa Niinisen (sd.) ehdotuksen kannalla olivat hänen lisäkseen jäsenet Jennica Kainulainen (sd.), Lotta Saarenmaa (kok.), Minna Aaltonen (kesk.), Ari Aaltonen (vas.), Maaret Lahtinen (sd.), Turkka Mali (kok.), Tuulia Nieminen (kok.), Hannu Ylitalo (kesk.) ja varajäsen Pia Kuparinen (ps,).

Tukea on perusteltu reiluudella. Salibandyn harrastajien salimaksut ovat merkittävästi korkeammat kuin kaupungin omistamissa saleissa pelaavien muiden lajien juniorijoukkueiden.

Lautakunta vastaa lisäksi Forssan seudun liikuntaseurojen puheenjohtajafoorumin ehdotukseen, ettei subventiomallia ole mahdollista tässä yhteydessä toteuttaa, mutta seutukunnallista liikuntatoimen yhteistyötä kehitetään muilta osin liikuntatoimien viranhaltijoiden esittämin tavoin:

Muille kuin oman kunnan urheiluseuroille tarjotaan liikuntasaleihin yhtenäinen hinnoittelu, hinnat enintään 15 euroa tunti paitsi Feeniksissä.

Kuntien liikuntasalien vuorojen jakokriteerit ovat jatkossa yhteneväiset. Liikuntasalien hakuaikoja porrastetaan siten, että vältetään päällekkäisiä vuorohakuja. FL

Uusimmat

Näkoislehti

1.10.2020

Fingerpori

comic