Urheilu Forssa

Koripallo on jäänyt aikalisälle: "35 vuoden aikana en ole aiemmin saanut yhtä paljon ei-vastauksia sponsorineuvotteluissa"

Uuteen kauteen valmistautuminen on vasta ajatuksissa ja sielläkin taustalla.
Alkua kolme kautta valmentaneen Risto-Matti Rouskun jatkaminen Forssassa on auki. Kuva: Tapio Tuomela
Alkua kolme kautta valmentaneen Risto-Matti Rouskun jatkaminen Forssassa on auki. Kuva: Tapio Tuomela

Tähän aikaan toukokuun koittaessa forssalaiset koripalloseurat ovat jo usein rakentamassa ensi kauden joukkueitaan.

Nyt uusi kausi on vasta taustalla ajatuksissa, joissa päällimäisinä ovat koronaepidemian tuomat taloushuolet, ensi kauden kohtalo ja mieskoripalloilun jatkuminen Forssassa.

Vanha kausi ensin pakettiin

Naisten Korisliigassa profiiliaan nostaneen Alun ensi kausi on alkutekijöissään.

– Kesken jääneen viime kauden asioissa on vielä selviteltävää, jotka pitää hoitaa ennen kuin voi siirtyä uuteen kauteen. Sen voin sanoa, että 35 vuoden aikana en ole aiemmin saanut yhtä paljon ei-vastauksia kuin nyt, huokaisee Alun manageri Jyrki Tulander sponsorineuvotteluihin viitaten.

Tulander kertoo ottaneensa viime päivinä ensimmäisiä yhteyksiä Alun viime kauden pelaajiin. Sopimuksia ei ole tehty, mutta varmoja lähtijöitäkään ei ole. Esimerkiksi konkari Taru Tuukkanen on neuvotteluissa mukana.

Tulander on neuvotellut myös Alun kolmen edelliskauden päävalmentajan Risto-Matti Rouskun kanssa, mutta hänen jatkonsa Forssassa on vielä epävarma.

Alun pitäisi päättää toukokuun puoliväliin mennessä, hakeeko se villiä korttia naisten 1. divisioonaan suunnitellulle farmijoukkueelleen.

– Villin kortin hakemisesta ei ole vielä päätetty. Meidän pitää saada ensin liigajoukkueen tilanne selväksi ennen kuin voimme miettiä naisten divaria, toteaa Tulander, joka aprikoi myös ensi kauden kohtaloa, jos koronaviruksen toinen aalto iskee syksyllä.

Koronan vaikutus pelottaa

Korona pelottaa myös FoKoPoa, jossa pitäisi tehdä iso päätös seuran jatkamisesta.

– Olemme kovasti pohtineet asioita, mutta päätöksiä ei ole tehty. Koronan vaikutus talouteen pelottaa, sanoo FoKoPon puheenjohtajan paikalta väistyvä Arja Kotavuo.

FoKoPossa alettiin helmikuussa pohtia seuran tulevaisuutta, mutta ratkaisua ei ole kevään aikana syntynyt. Vaihtoehtoina ovat edustusjoukkueen jatkaminen alemmalla sarjatasolla tai toiminnan lopettaminen.

Ensi kauden sarjalisenssien haku päättyy toukokuun puolivälissä. Koripalloliitto julkistaa lisenssien saajat eli sarjapaikat kesäkuun 23. päivänä.

– Hallituksemme kokoontuu 11. toukokuuta. Jos itse jatkaisin puheenjohtajana, en jatkaisi toimintaa, mutta tuen kyllä toimijoitamme päätöksissään. Päätavoitteenamme on tukea juniorien pelaajapolkua. Ainoa päätös, jonka olemme tehneet on se, ettemme hae villiä korttia A-divisioonaan, Kotavuo kertoo.

FoKoPon vaihtoehdoksi jää B-divisioona, jonne joukkue putosi seitsemän A-divisioonakauden jälkeen.

FoKoPo havittelee pääsyä Loimaan Bisonsin farmikumppaniksi. Bisonsille voi avautua paikka Korisliigaan, kun A-divisioonassa nousijan paikalle päässyt HBA tuskin ottaa liigapaikkaa vastaan. FL

Uusimmat

Näkoislehti

5.6.2020

Fingerpori

comic