Urheilu Forssa

Forssalaisnyrkkeilijä Mico Hakkarainen hakee uutta iskua uralleen

Hakkarainen sparrasi Amirkhania ensi viikon UFC-otteluun.
Vapaaottelun huippusarjassa UFC:ssä menestystä tavoitteleva Makwan Amirkhani ja nyrkkeilijä Mico Hakkarainen ovat toisilleen tuttuja sparrauskumppaneita, jotka ottivat yhteen viimeksi viikonloppuna. Kuva: Jorma Hakkarainen
Vapaaottelun huippusarjassa UFC:ssä menestystä tavoitteleva Makwan Amirkhani ja nyrkkeilijä Mico Hakkarainen ovat toisilleen tuttuja sparrauskumppaneita, jotka ottivat yhteen viimeksi viikonloppuna. Kuva: Jorma Hakkarainen

Forssan Nyrkkeilijöiden Mico Hakkarainen sai vauhdikkaan startin lajiharjoitteluun, kun nyrkkeilijät ovat palailemassa kehään koronatauolta.

Hakkarainen sparrasi viikonloppuna Turussa kymmeneräisen nyrkkeilyottelun vapaaottelija Makwan Amirkhania vastaan. Turkulainen valmistautuu kohtaamaan ensi viikon lauantaina Abu Dhabissa skotlantilaisen Danny Henryn UFC-häkissä.

– Oteltiin kunnon matsi hyvällä sykkeellä, Hakkarainen kommentoi.

Hakkarainen kohtasi Amirkhanin ensi kertaa toissa syksynä Forssassa virallisessa ottelussa, jonka Hakkarainen käänsi edukseen.

Kaksikko on tuon jälkeen ottanut yhteen Turussa harjoitussaleilla Hakkaraisen laskujen mukaan kymmenkunta kertaa. Treeni on ollut hyvää sparrausta molemmille, sillä kunnon harjoitusvastuksen löytäminen ei ole helppoa maailmanluokan vapaaottelijalle eikä kotimaan kärkipään nyrkkeilijällekään.

– Amirkhani on nyrkkeilijänä selvästi kehittynyt teknisesti ja saanut myös ottelusilmää, Hakkarainen arvioi.

Ottelutaukoa jo yli puoli vuotta

Hakkaraisen oma ura on edennyt tänä vuonna kangerrellen. Hän otteli viimeksi lähes seitsemän kuukautta sitten eli joulukuun alussa Somerolla.

Tammikuussa Hakkaraisen piti osallistua TUL:n mestaruuskisoihin, mutta käsivamma esti ottelun.

Hänet valittiin maaliskuiseen kansainväliseen GeeBee-turnaukseen, mutta ylirasitustilan vuoksi turnaus jäi väliin.

Seuraavaksi huhtikuussa peruuntuivat SM-kisat ja koronan vuoksi kaikki muutkin kisat kesään asti.

– Helmikuussa tulleen ylirasituksen vuoksi maaliskuu meni huilaillessa, mutta huhtikuussa pääsin aloittamaan hyvin peruskuntoharjoittelun eli voimaa ja lenkkiä. Nyt Amirkhanin kanssa otettu sparraus oli ensimmäinen kunnon lajitreeni, Hakkarainen kertoo.

Valmentajan vaihto takaisin?

Hakkarainen vaihtoi joulukuussa valmentajaa, kun forssalaisen Petri Mäkelän tilalle tuli turkulainen kokenut Kalevi Javanainen. Forssalaistreenarina jatkoi Mika Jussila.

– Siinä tuli ehkä haukattua liian iso pala, jota seurasi tuo ylirasitustukin. Nyt on vähän avoin tilanne kenen johdolla mennään eteenpäin vähän erilaisin kuvioin. Jatkan Forssassa Jussilan Mikan kanssa, mutta Mäkelän Petrikin on palaamassa, Hakkarainen kertoo.

22-vuotiasta nyrkkeilijää sitoo Forssaan myös alkava noin kolmivuotinen opiskelu ensihoitajaksi.

SM-kisat marraskuussa

Hakkarainen otteli viime elokuussa Savonlinnassa ammattilaisten ja amatöörien Boxing Night Olavinlinna -tapahtumassa illan ensimmäisessä ottelussa. Forssalaiselle oli alustavasti luvattu matsi myös ensi elokuun tapahtumaan, mutta kaikki ottelut peruttiin viime viikolla koronaepidemian vuoksi.

– Olisin ollut valmis ottelemaan Savonlinnassa, mutta nyt täytyy suunnitella otteluita syksymmälle.

Huhtikuulta siirtyneet SM-kisat otellaan Rovaniemellä marraskuun lopulla. SM-kisoihin on viime vuosina järjestetty karsinnat, mutta nyt mukaan pääsee suoraan kunkin painoluokan rankingkärki. Hakkarainen pääsee SM-kisoihin 75-kiloisten rankingin viidennellä sijallaan.

Hakkaraisella olisi mahdollisuus hankkia SM-kisojen alle ottelukokemusta esimerkiksi lokakuun 10. päivänä Forssassa oteltavissa Peran kisoissa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

8.7.2020

Fingerpori

comic