Urheilu Forssa

Forssan Alku teki sopimuksia huippupelaajien kanssa

Perinteikäs koripalloseura hakee ensi kaudella mestaruutta Taru Tuukkasen ja Henna Salomaan johdolla.
Espanjassakin ammatikseen pelannut, Alun mukana jonkin aikaa jo harjoitellut Taru Tuukkanen edustaa ensi kaudella Forssan Alkua. Kuva: Tapio Tuomela
Espanjassakin ammatikseen pelannut, Alun mukana jonkin aikaa jo harjoitellut Taru Tuukkanen edustaa ensi kaudella Forssan Alkua. Kuva: Tapio Tuomela

Forssalaisen naiskoripalloilun kannattajat saavat nauttia ensi kaudella todellisista herkkupaloista, ehkä jopa Suomen mestaruudesta pitkän tauon jälkeen. Forssan Alku julkisti perjantaina useamman pelaajasopimuksen.

Näistä mielenkiintoisin on eittämättä yksi suomalaisen naiskoripalloilun kautta aikain menestynein pelaaja Taru Tuukkanen. Viimeiset viisi kautta Hyvinkään Pontevaa edustanut 41-vuotias Tuukkanen on pelannut ammattilaisena ainakin Espanjassa, Italiassa ja Ranskassa. Tuukkanen on pelannut 165 a-maaottelua 15,3 pisteen keskiarvolla.

– Alun joukkueesta huokui esimerkiksi viime kaudella ilo ja kunnianhimo, he haluavat mitalia. Myös itse haluan olla aina voittamassa ja omalta osaltani auttamassa Alkua pykälää korkeammalle, Tuukkanen kertoo syitä siihen, miksi tarttui Alun manageri Jyrki Tulanderin kosiskeluihin.

– Yksi tärkeä syy Forssaan siirtymiselleni on Jyrki, joka on keskustelujemme perusteella aivan mieletön tyyppi. Hänen kanssaan on helppo jutella ja oloni on luottavainen myös kentän ulkopuolisten asioiden osalta, Tuukkanen jatkaa.

Henna Salomaa palaa Alun riveihin tulevaksi kaudeksi. Salomaa pelasi kaudet 2011-12 ja 2012-13 Alussa 15,1 pisteen keskiarvolla. Viimeiset neljä kautta 176-senttinen Salomaa on edustanut Tuukkasen tavoin Pontevaa. Hän on pelannut 49 peliä Saksassa ja 7 peliä Espanjassa.

– Olemme pelanneet Hennan kanssa tosi hyvin yhteen ja halusimme jatkaa yhdessä. Henna kertoi omia kokemuksiaan Alusta, mikä sekin vaikutti sopimukseni tekemiseen. Minulle on jäänyt kuva, että Alussa asiat hoidetaan ja pidetään kiinni sovituista jutuista, Tuukkanen sanoo.

Hyvinkäälle Tuukkanen ja Salomaa paitsi toivat useamman SM-mitalin, he loivat kaupunkiin hienosti korisbuumia. Tuukkanen sanoo, että haluaisi nähdä saman myös Forssassa.

– On helpompi sanoa keinoja, kun on nähnyt tilanteen Forssassa. Kun peli näyttää hyvältä ja joukkue menestyy, se tuo tietysti katsomoon väkeä. Haluan tutustua ihmisiin ja huomioida myös yhteistyökumppanit, maajoukkueuransa juuri päättänyt ja täysillä Alkuun keskittyvä Tuukkanen toteaa.

Viime kauden runkopelaajista Alussa jatkaa ainakin Meral Bedretdin. Neuvotteluja käydään useamman huippupelaajan kanssa. Myös viime kaudella Alussa pelanneiden omien kasvattien kanssa keskustellaan. Ulkomaalaisvahvistuksia Alku aikoo palkata riveihinsä 1-2.

– Nuorten osalta monen kohdalla tuleva pelipaikka ratkeaa opiskelupaikan myötä. Kukaan ei ole vielä varmuudella ilmoittanut lähtevänsä, Tulander kertoo.

Tuukkanen kertoo pelaavansa aina voittaakseen. Joukkueen virallinen tavoite asetetaan siinä vaiheessa, kun runko kasassa.

Manageri Tulander sanoo, että hänenkin tavoitteensa on aina mestaruus ja sen eteen tehdään töitä. Kahdeksan mestaruutta voittaneen FoA:n viimeisin SM-kulta on kaudelta 1998-99. Tulevalla kaudella mestaruuteen on etukäteen paremmat mahdollisuudet kuin aikoihin, etenkin jos lisää isoja kaloja tarttuu haaviin.

– Useampi pelaaja on itse ottanut yhteyttä meihin päin. Risto-Matti Rouskun arvostus valmentajana on kovassa nosteessa. Me emme ehkä lupaa pelaajille eniten rahaa, mutta hoidamme sen mitä lupaamme, näkee Tulander syiksi siihen, miksi muun muassa Tuukkanen ja Salomaa halusivat Alkuun.

Rousku jatkaa Alun päävalmentajana. Valmennustiimiin liittyy FoKoPo-kasvatti Aleksi Suominen, joka valmensi viime kaudella BC Nokian naisten divarijoukkuetta. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

19.2.2020

Uusimmat