Urheilu Forssa

Forssan jäähalli saa joustokaukalonsa: Äänestystulos 28-12, tyhjiä 3

Päätös syntyi kaupunginvaltuuston Teams-kokouksen puherallin ja kahden äänestyksen jälkeen.
Forssan jäähalli saa kuin saakin joustokaukalonsa. Kuva: Lassi Puhtimäki
Forssan jäähalli saa kuin saakin joustokaukalonsa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan kaupunginvaltuusto hyväksyi puherallin ja kahden äänestyksen jälkeen jäähallin kaukalon vaihtamisen joustokaukaloksi kuluvana vuonna ja 120 000 euron määrärahan osoittamisen tarkoitukseen pienistä korjauskohteiden määrärahasta.

Tapio Virtanen (vas.) esitti viiden vasemmistoliiton valtuutetun nimissä ja kannatettuna, että joustokaukalo toteutetaan vasta jäähallin peruskorjauksen yhteydessä. Janne Vuorenmaa (sd.) esitti Ritva Ahon (sd.) kannattamana, että joustokaukalo hankintaan tänä vuonna, mutta hankinta tehdään omalla lisämäärärahalla eikä pienten korjauskohteiden määrärahasta.

Kun nämä ehdotukset laitettiin ensin vastakkain, Vuorenmaan ehdotus voitti äänin 28 – 11, tyhjiä 4. Sitten valtuusto äänesti kaupunginhallituksen ja Vuorenmaan ehdotusten välillä, jolloin kaupunginhallituksen ehdotus voitti äänin 28–12, tyhjiä 3. Vastaan äänestivät Ritva Aho (sd.), Sirkka-Liisa Ilvonen (vas.), Merja Isotalo (vihr.), Tomi Karlsson (sd.), Maija Kranni (vihr.), Jaakko Mäki (vas.), Manu Mäkinen (vas.), Jarkko Männistö (kok.), Kaija-Leena Niemi (sd.), Vesa Niininen (sd.) , Tapio Virtanen (vas.) ja Janne Vuorenmaa (sd.).

Äänten jakautumisesta äänestyksissä voit lukea tarkemmin täältä.

Joustokaukalohankkeessa on tänä keväänä riittänyt erinäisiä vaiheita Forssan kaupunginhallituksen ja yhdyskuntalautakunnan välillä. Värikästä oli myös valtuutettujen mielipiteenvaihto Teams-kokouksessa, jonka käynnistyminen venyi alkuun mm. takkuilleen YouTube -kanavan vuoksi. Kokouksessa puheenvuoron käytti kaikkiaan 22 valtuutettua 43:sta ja muutama useampaan kertaan.

Kannattajat korostivat, että kyse on lähinnä aikaistetusta investoinnista, joka tuo turvallisuutta pelaajille ja Forssalle myönteistä imagoa ja näkyvyyttä Mestis-seurana. Kritiikkiä joustokaukalohankinta sai muun muassa siitä, että rahaa on tiukassa, joustokaukalo tukee lähinnä FPS:n Mestis-haavetta, kaukalo vie rahaa muilta korjauskohteilta eikä hankinta edusta suunnitelmallisuutta.

Valtuutetut kaipasivatkin seuroille yhdenvertaista kohtelua jatkossa. Puheenvuorojen mukaan kaukalopäätös ei kuitenkaan tarkoita sitä, että muille seuroille olisi nyt ”piikki auki”. Kokoomuksen ryhmä teki valtuustoaloitteen, jolla se perää yhdenvertaisuutta eri lajien ja seurojen kohteluun Forssassa. Lisäksi myönteistä huomiota sai sivistys- ja tulevaisuuslautakunnan viime kokouksen päätös pyytää liikuntatoimelta selvitystä kaupungin liikuntatilojen käytöstä, käyttöasteista ja olosuhteista/soveltuvuudesta sekä junioreiden harrastajamäärästä ja harrastuksen kustannuksista junioria kohden.

Forssan Palloseura ry on hakenut Suomen jääkiekkoliitolta lisenssiä pelatakseen nykyistä korkeammalla sarjatasolla Mestiksessä, joka edellyttää jäähalliin turvallisempaa joustokaukaloa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

5.6.2020

Fingerpori

comic