Urheilu Forssa

Forssan kuninkuusravien ajankohdalle uusi uhkakuva: Siirtyykö suurtapahtuma vuodelle 2022?

Koronavirusepidemian jatkuminen voisi siirtää Seinäjoen kuninkuusravit ensi vuoteen Pilvenmäen paikalle.
Kuninkuusravit järjestettiin Forssassa viimeksi vuonna 2006. Kuva: Esko Tuovinen
Kuninkuusravit järjestettiin Forssassa viimeksi vuonna 2006. Kuva: Esko Tuovinen

Forssan ensi vuoden kuninkuusravien ajankohdasta syntyi alkuvuodesta erimielisyyttä, jota ei ole vieläkään ratkaistu.

Tilanne on päinvastoin mutkistunut koronavirusepidemian luotua synkän varjonsa jopa ensi vuoden tapahtumiin.

Kuninkuusravit on perinteisesti ajoitettu elokuun ensimmäiseen viikonloppuun, mutta Forssan Seudun Hippos esitti aikoinaan vuoden 2021 kuninkuusraveja anoessaan ja ne saatuaan ajankohtaa viikkoa aiemmaksi heinäkuun lopulle. Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna Forssa täyttyy Holjista ja Pilvenmäki Pick-Nick -autotapahtumasta.

Forssan Seudun Hippos oli jo tehnyt Pick-Nick -järjestäjien eli Street Machine Club Forssan kanssa alustavan aiesopimuksen autotapahtumasta Pilvenmäelle ensi vuoden elokuun ensimmäiselle päivälle ennen kuin Suomen Hippos tyrmäsi mahdollisuuden kuninkuusravien järjestämisestä viikkoa tuota aiemmin. Hippos vetoaa kilpailukalenterin ja etenkin ravien suurtapahtumien sumaan heinäkuussa.

Korona keskeytti neuvottelut

Pilvenmäen edustajat ovat neuvotelleet tammikuusta alkaen Pick-Nick -järjestäjien kanssa ensi vuoden tapahtumien ajankohdasta, mutta ratkaisua ei ole syntynyt.

– Neuvottelimme aktiivisesti, kunnes koronan vuoksi alkoi ilmaantua uusia kysymysmerkkejä. Koimme uuden tilanteen niin, ettemme halunneet viedä ratkaisuja maaliin asti, vaan sovimme aikalisästä. Haluamme edelleen löytää yhteistyössä ratkaisun, korostaa Forssan Seudun Hippoksen toiminnanjohtaja Elina Hirvonen.

Suunnistuksessa isännyys siirtyi vuodella

Koronan aiheuttamat kysymysmerkit kohdistuvat tämän vuoden kuninkuusraveihin, jotka on määrä järjestää Seinäjoella 31. heinäkuuta alkaen.

Pahimmassa uhkakuvassa Seinäjoen kuninkuusraveille kävisi kuten kesäkuiselle suunnistuksen suurtapahtumalle Napapiiri-Jukolan viestille, joka peruttiin ja siirrettiin vuodella eteenpäin. Näin rovaniemeläiset järjestävät Napapiiri-Jukolan viestin vasta ensi vuonna ja Mynämäelle ensi vuodelle myönnetty kilpailu siirtyy vuoteen 2022.

Jos raviurheilussa ajauduttaisiin samanlaiseen ratkaisuun, Forssassa ei järjestettäisi ensi vuonna kuninkuusraveja eikä aikatauluongelmia tulisi.

– Seinäjoen kohtalo on häivähtänyt mielessä. Suomen Hippos linjaa ratkaisut, jos sellaisia joudutaan tekemään. Ratkaisujen kannalta toukokuun puoliväli alkaa olla kriittinen ajankohta. Tilanne on hevosillekin haastava, kun niiden pitäisi ​ehtiä antamaan näyttönsä ja kilpailemaan ennen kuninkuusravivalintoja, toteaa Hirvonen, joka huomauttaa Pilvenmäen kuninkuusraveja​kin koskevien sponsorineuvottelujen olevan tällä hetkellä jäissä koronatilanteen vuoksi.

Pari viikkoa rakennusaikaa

Hirvosen mukaan Pilvenmäen ​ja seudun talousvaikutusten kannalta ihanteellisin vaihtoehto olisi se, että kuninkuusravit järjestettäisiin ensi vuonna Forssassa 30.7.-1.8. ja seuraavana viikonloppuna Holjat, Hakkapeliitta sekä Pick-Nick.

– Päinvastainen järjestys ei onnistuisi, koska Pilvenmäellä alkaa kaksi viikkoa ennen kuninkuusraveja täydellä teholla ​tilapäisrakentaminen, joka kohdistuu esimerkiksi Pick-Nick -tapahtuman perinteisiin parkkipaikkoihin. Majoitus on toinen ongelma, jos kuninkuusravit ja Hakkapeliitta-tapahtuma järjestetään samaan aikaan. Kuninkuusraviyleisö tulee raveihin, mutta vain majoittuminen alueella tuo euroja seudun toimijoille, Hirvonen huomauttaa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

26.5.2020

Fingerpori

comic