Urheilu Forssa

Forssan Kuninkuusravien ajankohta varmistui vuoteen 2022 – Päällekkäisyydet Pick-Nickin ja Holjien kanssa mietityttävät yhä

Seinäjoki isännöi Kuninkuusraveja sekä tänä että ensi vuonna.
Pilvenmäellä järjestettiin Kuninkuusravit viimeksi vuonna 2006. Kuva: Esko Tuovinen
Pilvenmäellä järjestettiin Kuninkuusravit viimeksi vuonna 2006. Kuva: Esko Tuovinen

Suomen Hippoksen valtuuskunta vahvisti kokouksessaan lähivuosien Kuninkuusravien aikataulut.

Forssan Kuninkuusravit siirtyvät ensi vuodesta vuodella eteenpäin vuoteen 2022.

Hippoksen valtuuskunta vahvisti yksimielisesti Hippoksen hallituksen aiemman esityksen Kuninkuusravien siirrosta Seinäjoelle vuodeksi 2021 ja Forssaan 2022.

Seinäjoella ravataan poikkeuksellisesti kuninkuustitteleistä kahtena peräkkäisenä vuotena, kun tänä vuonna Seinäjoella pidetään Kuninkuusravit ilman yleisöä ja uudestaan ensi vuonna normaalina yleisötapahtumana.

Kokouksessa valittiin Kuninkuusravien paikkakunnat myös vuosille 2023-2025. Valtuuskunnan äänestyksessä vuoden 2023 Kuninkuusravien isännyys myönnettiin Kouvolalle ja vuoden 2024 isännyys Jyväskylälle.

Koronavuoden järjestämisoikeuksien siirtojen myötä valtuuskunta valitsi poikkeuksellisesti myös vuoden 2025 järjestäjän, joka on Oulu.

”Aloitetaan uudestaan”

Pilvenmäellä oltiin jo varauduttu isännyyden siirtymiseen vuodella, kun Suomen Hippoksen hallitus sitä keväällä esitti.

– Meillä on ollut jo Kuninkuusravien talkoita ja toimikuntia, mutta korona keskeytti toiminnan. Olimme hyvässä vauhdissa ja vuoromme siirtyminen vuodella on varmasti monille pettymys. Nyt tarvitaan uutta intoa, kun tavallaan aloitetaan uudestaan syksymmällä. Tekemistä riittää ja vaikka lisäaikaa tuli vuosi, varmaan tulee taas kiirekin, arvioi Forssan Seudun Hippoksen toiminnanjohtaja Elina Hirvonen.

Aikataulu taas ongelma?

Pilvenmäellä riittää vielä jännitettävää vuoden 2022 Kuninkuusravien ajankohdan kanssa. Siitä ehti jo tulla ensi vuoden suhteen vääntöä, kun Pick Nick -harrasteautotapahtuma oli osumassa Pilvenmäelle samalle viikonlopulle Kuninkuusravien kanssa.

– Vuoden 2022 päivämäärä varmistunee nyt heinäkuussa kuninkuusravitoimikunnan kokouksessa, jossa nimetään myös tämän vuoden Seinäjoen Kuninkuusravien hevoset. Meille sopisi Pick Nickin kannalta parhaiten viikonloppu, jossa heinäkuun 31. päivä on sunnuntai. Kuninkuusravien suhteen on tosin ohje, jonka mukaan viimeinen kilpailupäivä pitäisi olla elokuun puolella. Silloin ravit siirtyisivät viikolla samalle viikonlopulle kuin Holjat, Hirvonen pohtii. FL

Uusimmat

Näkoislehti

8.7.2020

Fingerpori

comic