Urheilu Forssan seutu

Forssan Lehden iltarastit palasivat "vanhaan malliin" – Omatoimirasteillakin voi suunnistaa ainakin toistaiseksi

Tiistaisin pääsee suunnistamaan ajanotolla, keskiviikosta sunnuntaihin mahdollisuus suunnistaa omatoimisesti.
Katja Ahti (vas.) ja Tyko, Teijo sekä Tiuku Suomi ovat osallistuneet tänäkin vuonna Forssan Lehden iltarasteille. Kuva: Lassi Puhtimäki
Katja Ahti (vas.) ja Tyko, Teijo sekä Tiuku Suomi ovat osallistuneet tänäkin vuonna Forssan Lehden iltarasteille. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan Lehden iltarasteja on päässyt suunnistamaan koronapandemiasta huolimatta kevään ja kesän ajan joka viikko. Kesäkuun loppuun asti iltarasteja haettiin omatoimisesti ilman ajanottoa useana päivänä viikossa. Heinäkuun alussa palattiin vanhaan malliin, eli tiistaisin suunnistetaan ajanotolla. Järjestävä taho eli Lounais-Hämeen Rasti päätti kuitenkin jatkaa myös omatoimisuunnistamisen mahdollisuutta.

– Tarkkaa osallistujien määrää omatoimirasteilla on vaikea arvioida, mutta karttoja on maksettu seuran tilille mukavasti. Omatoimirasteille on osallistunut paljon uusiakin suunnistajia. Kaikki eivät ehdi suunnistamaan tiettynä aikana ja omatoimirasteille voi osallistua sellaisena päivänä, jolloin sää on hyvä, kertoo iltarastivastaava Tarja Simola Lounais-Hämeen Rastista.

Lounais-Hämeen Rasti ei ole tehnyt virallista päätöstä omatoimirastien kohtalosta, mutta Simola näkee, että niille on tilausta jatkossakin. Omatoimisuunnistajille metsässä ei ole leimauskapuloita, mutta rastit sieltä löytyvät.

Omatoimirasteille voi ostaa kartan keskiviikosta alkaen joko Rastin nettisivujen kautta tai Forssan K-Citymarketin neuvonnasta. Kartan hinta on kolme euroa.

Seuraavat iltarastit suunnistetaan tällä viikolla Tammelassa Saaren maastossa. Lähdöt tapahtuvat Saaren kansanpuiston paikoitusalueelta. Aiemmin lähdöt olivat kello 17-19, mutta nyt suunnistamaan pääsee jo tuntia aiemmin. Kesän ensimmäiset tiistairastit suunnistettiin Onkilammin maastossa. Toisen kerran metsään mentiin Liesjärvellä, ja siellä osallistujia oli Simolan mukaan jo enemmän kuin Onkilammella.

Simola arvioi, että omatoimirasteille on osallistunut monia sellaisia suunnistajia, jotka ovat aiempina vuosina kellottaneet itselleen ajan tiistaisin.

Iltarastien toimitsijoiksi Rasti on palkannut kesätyöntekijöitä seuran aktiivisista junioreista. He muun muassa toimivat ratamestareina, hakevat rastit pois metsästä ja myyvät karttoja. Osa nuorista on palkattu Lounaismaan Osuuspankin kesäduuni-kampanjan kautta, osan seura on palkannut itse. Saaren iltarastien ratamestarina toimii Benjamin Saarela.

– Tänä vuonna kesätyöntekijöitä on aiempaa enemmän, koska halusimme palkata kaikki kuusi töitä hakenutta nuortamme. He ovat motivoituneita ja suoriutuneet hyvin tehtävistä. Osa heistä oli myös järjestämässä suunnistuskoulua, Simola kertoo.

Forssan Lehden iltarasteja järjestetään 22. syyskuuta asti. Kolmet viimeiset iltarastit ovat mukana 1.–2.-luokkalaisille suunnatussa liikuntapassi-kampanjassa. Tällöin lapset pääsevät kokeilemaan suunnistamista ilmaiseksi. FL

Uusimmat

Näkoislehti

15.8.2020

Fingerpori

comic