Urheilu Forssa

Forssan Suvi-ilta uudistuu – uusi juoksumatka madaltaa kynnystä osallistumiseen

Vastuuta jaetaan useammalle henkilölle. Viiden kilometrin juoksun toivotaan madaltavan osallistumiskynnystä.
Suvi-iltaan halutaan lisää osallistuja viiden kilometrin juoksun avulla. Kuva: Ville Makila
Suvi-iltaan halutaan lisää osallistuja viiden kilometrin juoksun avulla. Kuva: Ville Makila

Maan merkittävimpiin liikuntatapahtumiin lukeutuva Forssan Suvi-ilta uudistuu ensi vuoden osalta. ”Päähilippasijaksi” palannut Harri Merta kantoi tänä vuonna vetotöistä suuren vastuun, ehkä jopa liian suuren. Merta myöntää, että työtä oli yhdelle miehelle ajoittain liikaa ja se teki hommasta hankalaa.

Ensi vuodeksi vastuuta jaetaan tasaisemmin usealle taholle. Suvi-illan järjestelyistä vastaavan Forssan Salama ry:n ydinryhmä aikoo vielä elokuun aikana tarkentaa rooleja. Merran mukaan esimerkiksi pyöräilyyn tulee omat vastuullisensa, samoin myyntiin ja markkinointiin. Merta itse jatkaa tekijäporukassa, mutta aikoo panostaa enemmän myynti- ja markkinointipuoleen. Vanhoista tekijänimistä muun muassa Pentti Jolanki ja Jouko Lehtonen ovat Merran mukaan mukana jatkossakin.

Kuluttajan näkökulmasta merkittävin muutos Suvi-illassa on se, että viiden kilometrin juoksu tulee mukaan ensi kesänä. Tällä houkutellaan Merran mukaan uusia osallistujia.

– Ihmisiltä on tullut toivomuksia kymppiä lyhyemmästä matkasta. Tällä keinolla laskemme rimaa osallistumiseen ja toivomme mukaan sellaisia henkilöitä, jotka kokevat kympin liian pitkäksi matkaksi, Merta kertoo.

Vitonen järjestetään todennäköisesti eri reitillä kuin muut juoksut. Merta sanoo, että reitti voisi suuntautua Yhtiönpuistoon suuntaan ja olla muita matkoja kevyempi.

– Vitonen tulee olemaan leppoisampi kuin muut matkat. Mitalin kyllä saa jokainen osallistuja, mutta parhaita ei palkita. Sitä voi verrata Nice runin lenkkiin, mutta tähän ovat oikeutettuja osallistumaan myös miehet.

Ensi vuonna kympin juoksijat päästetään matkaan noin puoli tuntia ennen puolikkaan ja täysmaratonin juoksijoita. Näin reitillä tulee olemaan vähemmän ahdasta. Tänä vuonna kymppi lähti 15 minuuttia myöhemmin kuin muut matkat.

Pyöräilyssä luovutaan Master cupista. Merran mukaan se aiheuttaa paljon työtä ja kustannuksia, mutta 40-50 pyöräilijän osallistuessa Master cup tuo Salamalle miinusmerkkisen tuloksen. Muilta osin matkat säilyvät ennallaan.

Ensi vuoden EM-kilpailut järjestetään Pariisissa elokuussa. EM-kisoissa juostaan niin miesten kuin naisten puolimaratonit. Merran kunnianhimoinen tavoite on saada Suvi-illan puolikas EM-kisojen katsastus- tai jopa karsintakilpailuksi.

– Olen ollut yhteydessä kestävyysjuoksun päävalmentaja Jukka Keskisaloon Suomen urheiluliitosta ja hänestä idea oli hyvä. Tällä saisimme isomman liudan kovia juoksijoita Forssaan, jossa reitti on nopea ja ajankohta sopisi juoksijoille hyvin. Asiasta päätetään liitossa syksyn aikana, Merta kertoo. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

6.4.2020

Uusimmat