Urheilu Forssa

FoSu avasi harjoituspelikauden pirteästi nousujohteisella esityksellä

Päävalmentaja Ville Into sai nuorelta joukkueeltaan mitä halusi:
Jesse Aaltonen teki FoSun kauden ensimmäisen maalin virallisissa otteluissa ja pelasi muutenkin pirteästi. Kuva: Lassi Puhtimäki
Jesse Aaltonen teki FoSun kauden ensimmäisen maalin virallisissa otteluissa ja pelasi muutenkin pirteästi. Kuva: Lassi Puhtimäki

Kovasti viime kaudesta uudistunut Forssan Suupparit aloitti uuteen kauteen valmistavat harjoituspelit pirteällä esityksellä. Voittokin tuli, mutta valmennukselle tärkeintä varmasti oli nuoren joukkueen pelillinen ilme. Kentällä riitti vauhtia ja yritystä.

Maalinteon aloitti 2. divisoonakauteen valmistautiva FBC Turun kakkosjoukkue runsaan kolmen minuutin pelaamisen jälkeen, kun Juuso Arkkilan sivallus painui ohi FoSu-vahti Antti Järvisen. FoSu kuittasi nopeasti, kun minuuttia myöhemmin Jesse Aaltonen löi pallon maalivahdin tornnusta verkkoon.

Loppuerä mentiin vieraiden lievässä hallinnassa ja erätauolle siirryttiin lukemissa 1-3. Ero olisi voinut olla suurempikin, mutta Järvinen napsi maalillaan useita hyviä pelastuksia.

– Ensimmäisessä erässä oli kaikki ensimmäisen harjoituspelin klassiset piirteet. Nuori joukkueemme oli hermostunut, eikä maltti riittänyt. Keskustan puolustaminenkin vähän unohtui. Takana on kuitenkin vasta viikko lajitreeniä, pallollisesti emme juuri olleet valmistautuneet, päävalmentaja Ville Into totesi.

Maltti löytyi toisessa erässä

Toiseen erään FoSu tuli aivan uudella ilmeellä. Erä mentiin alusta loppuun mustapaitojen heiluttaessa tahtipuikkoa ja maalit kirjattiin FoSulle 4-0.

Maalinteon aloitti Akseli Julkunen, kun erää oli pelattu runsas minuutti. Ennen erän puoliväliä pirteästi pelannut Veeti Kainulainen ja Marku Lintula petasivat paikan Elmeri Aholalle, joka sivalsi pallon maaliin ja tasoitti pelin.

33 minuutin kohdalla Arttu Korteniemen kaukoveto painui vieraiden maaliin. Parin minuutin kuluttua Matias Lintula veti suoraan syötöstä kotijoukkueen kahden maalin keulaan.

FoSulla oli paikkoja tehdä enemmänkin maaleja, muun muassa Aaltosella oli pari paikkaa ja Lintula ampui kahdesti maalipuihin.

– Toisessa erässä paransimme tiettyjä asioita. Pallollinen peli parani, peliin tuli malttia ja sitä myöden saimme myös luotua paikkoja, Into näki.

Kolmannen erä tahti oli pitkälti sama, eli FoSu vei peliä ja teki siinä ohessa yhden maalin enemmän kuin vastustaja.

– Tempoa oli ilahduttavasti ja vastustaja hieman piiputti loppua kohden. Olimme kolmannessa erässä kuskin paikalla. Pelin tärkeintä antia oli se, että esityksemme oli noususuhdanteinen, Into niputti kauden ensimmäisen harjoituspelin.

Neuvottelut käynnissä

FoSu on menettämässä käytännössä koko viime kauden ykkös- ja kakkoskentällisensä. Lisäksi tällä hetkellä armeija ja loukkaantumiset verottavat kokoonpanoa. Muutaman kokeneemman, paikallisen pelaajan kanssa käydään vielä Innon mukaan vielä neuvotteluja tulevasta kaudesta.

FoSu jatkaa harjoituspelejä ensi viikolla, kun se kohtaa Forssassa perjantaina Steelersin A-juniorit ja lauantaina Ilveksen. FL

Uusimmat

Näkoislehti

1.10.2020

Fingerpori

comic