Urheilu Forssa

FoSu nousi vaikeuksista voittoon: 0–6-tappioasema kääntyi voitoksi ja vapautti pelin

Nollakutoset C2-poikien SM-sarjaan.
Rasmus Riikonen viimeisteli karsinnan päätöspelissä FoSun 13–4-osuman. Kuva: Tapio Tuomela
Rasmus Riikonen viimeisteli karsinnan päätöspelissä FoSun 13–4-osuman. Kuva: Tapio Tuomela

FoSun nollakutoset teki sen, mitä siltä odotettiin. Jo ensimmäisessä karsinnassa lähellä C2-poikien mestaruussarjapaikkaa ollut FoSu voitti jännittävien hetkien jälkeen lauantaina toisen karsintavaiheen Forssassa ja nappasi ainoan jaossa olleen SM-sarjapaikan.

Helpolla FoSu ei SM-sarjaan marssinut, sillä forssalaisjoukkue oli isoissa vaikeuksissa ensimmäisessä pelissään. FoSu oli kokkolalaista Nibacosia vastaan jo 0–6-tappiolla, kun sai pelinsä kulkemaan ja nousi lopulta rankkareilla 8–7-voittoon.

– Tämä turnaus oli kaksijakoinen. Ensimmäinen peli ei ollut parasta FoSua, etenkin alku oli huono. Pojat olivat jännittyneitä ja lisäksi saimme pelin alkuun viiden minuutin jäähyn, mikä sekoitti meidän pasmat, kertoo FoSun valmentaja Marko Ikonen.

Ikosen ottama aikalisä ja samalla tekemät ketjumuutokset tuottivat tulosta ja joukkue nousi kuuden maalin takaa voittoon. Turnauksen toisessa pelissään FoSu pelasi vapautuneesti ja musersi Keikyän Yrityksen maalein 15–5.

– Täytyy antaa iso kiitos yleisölle, se oli taas iso tuki meille.

SM-sarjapaikka ei ole jokapäiväinen juttu forssalaiselle salibandylle, edellisen kerran täällä on pelattu nuorten SM-pelejä neljä vuotta sitten.

– Ensi viikolla istumme alas ja mietimme tavoitteita, Ikonen sanoo. FL

Lue myös: Toinen kerta toden sanoo: FoSu hakee SM-paikkaa lauantain kotiturnauksesta

Uusimmat

Näkoislehti

18.9.2020

Fingerpori

comic