Urheilu Forssa

FoSu tulee entistä parempana: Kolmella kovalla kentällä kohti Divaria

Nousu Divariin on lisää leveyttä rinkiinsä saaneen Suupparien tähtäimessä. Minimitavoite neljän joukossa.
Oikealta laukova puolustaja Saku Kartano on FoSun uusia pelaajia. Kuva: Lassi Puhtimäki
Oikealta laukova puolustaja Saku Kartano on FoSun uusia pelaajia. Kuva: Lassi Puhtimäki

FoSu ei tingi tavoitteistaan tälläkään kaudella. Vähimmäistavoite on selvitä viikonloppuna alkavassa 2. divisioonan Länsirannikon lohkossa neljän parhaan joukkoon, joka tietäisi paikkaa ensi vuonna Divarin ja 2. divisioonan väliin perustettavasta Suomi-sarjasta.

Se isompi, varsinainen tavoite, on nousu Divariin.

– Meillä on FoSussa vielä kausi jäljellä Divariin 2020 -projektia. Sen mukaan edetään, nousu mielessä, kertoo Forssan Suupparien valmentajana jatkava Ville Into.

Nousu 2. divisioonasta Divariin on tehty vaikeaksi, mutta viime keväänä FoSu ylsi jo lähelle. Forssalaisjoukkue pelasi nousujohteisen kauden ja kaatoi pudotuspeleissä FBT PiTun ja IBK Medan. Varsinaisissa karsintapeleissä SB Vantaa oli kuitenkin FoSulle liian kova pala.

Huonolle FoSu ei hävinnyt, sillä Vantaa kipusi täksi kaudeksi Divariin.

– Se karsintasarja harmittaa kyllä vieläkin. Pelasimme hyvän kauden hieman tahmean alun jälkeen, mutta ihan loppuun asti ei ylletty, Into sanoo.

FoSu sai uusia pelaajia rinkiinsä ja on valmentaja Inton mukaan vahvistunut viime kaudesta. Mutta niin pitääkin olla, sillä myös muut tekevät paljon töitä ja kehittyvät.

– Sarja on taas entistä kovempi. Joukkueet ovat hankkineet kesän aikana vahvistuksia ja ovat aiempaa parempia.

Into odottaa tasaista ja laadukasta sarjaa, jossa ei pitäisi olla heittopusseja. FoSun ohella kärkipaikoista todennäköisimmin kamppailevat SB Hirvensalo, SBS Wirmo, IBK Meda, FBT PiTu ja Divarista pudonnut raumalainen SalBa.

– Sarjasta tulee tasainen. Kärjen ja sarjan keskiporukoiden ero jää pieneksi.

FoSulla on takanaan hyvä harjoituskausi. Joukkue teki paljon fysiikkaa, jotta ruuti riittää tiukoissakin paikoissa.

Tarkoituksena on pelata tasaisen vahva, kevättä kohti huipentuva kausi ilman notkahduksia.

– Viime vuonna aloitimme vähän nuhaisesti. Maalinteossa oli ongelmia, sillä pystyimme tekemään vain 4–5 osumaa ottelussa, mutta tilanne korjaantui kauden aikana, sanoo Into, joka uskoo FoSun takovan nyt maaleja reippaasti heti kauden alusta asti.

Joukkueen uudet pelaajat, kuten Saku Kartano, Antti Suoraniemi ja Leevi Kainulainen tuovat FoSun pelaajistoon lisää leveyttä ja antavat valmennukselle pelivaraa.

– Materiaali on leveämpi kuin viime kaudella, kaikille pelipaikoille on hyviä pelaajia. Pystyn aiempaa paremmin peluuttamaan otteluissa kolmea kentällistä, Into sanoo.

Pelityyliään FoSu ei ole muuttamassa.

– Pelaamme aktiivisesti ja aggressiivisesti, mutta emme tyhmästi. Haluamme pitää palloa ja olla ilman palloakin aktiivisia. FL

Suupparit kauteen leveällä materiaalilla

Maalivahdit: Tuomas Raistakka, Jarno Prihti, Jaro Saarinen (viime kaudella Leisku), Toni Mustakallio.

Puolustajat: Juha Aaltonen, Saku Kartano (Steelers), Tommi Mäkinen (varakapteeni), Matti Mertanen, Niko Remes, Niilo Hautala, Oiva Leinonen, Yaemyim Jeerauyt.

Hyökkääjät: Antti Suoraniemi (Classic), Viljo Hautala (kapteeni), Kalle Laukkanen, Rasmus Hakamäki, Aku Alalempi, Joe Koppanen, Eelis Brusin, Elmeri Ahola, Jesse Aaltonen, Leevi Kainulainen (Steelers), Miika Kulmala (Steelers), Eero Ryhtä, Ville Salomäki (varakapteeni), Akseli Julkunen, Aleksi Kanninen, Aatu Korpi-Seppälä, Veeti Kainulainen.

Valmennus: Ville Into (päävalmentaja), Juha Laitila, Jani Vuorela.

FoSu aloittaa 2. divisioonakauden lauantaina vieraspelillä SalBaa vastaan Raumalla.

Näkoislehti

28.9.2020

Fingerpori

comic