Urheilu Forssa

FoSua nostamaan palannut Leevi Kainulainen yhdisti opiskelun ja salibandyn pelaamisen

Suuppareihin Steelersistä siirtynyt laituri näyttää löytäneen kadoksissa olleen peli-ilonsa.
Leevi Kainulainen on 22-vuotiaana FoSun nuoren joukkueen kokenutta kalustoa. Kuva: Tapio Tuomela
Leevi Kainulainen on 22-vuotiaana FoSun nuoren joukkueen kokenutta kalustoa. Kuva: Tapio Tuomela

Leevi Kainulainen palasi kahden Hämeenlinnan-kauden jälkeen Forssaan kasvattajaseuraansa Suuppareihin. Jos joukkue toivoo paljon viime kaudella Steelersissä Salibandyliigaa pelanneelta Kainulaiselta, on laiturilla itselläänkin kaudelle suuret odotukset.

– Haluan olla FoSun avainpelaajia tällä kaudella. Aion olla merkittävä pelaaja joukkueelle ja auttaa FoSun Divariin asti, Kainulainen lataa.

Kainulainen näyttää vastaavan odotuksiin. Syksy on hyökkääjältä alkanut vahvasti, kuten myös koko joukkueelta. Nousu Divariin ei näytä mahdottomalta, etenkin kun jo viime kaudella päästiin melko lähelle.

Kainulainen on häärinyt odotetunlaisena työmyyränä hyökkäyksessä ja tehnyt vastustajan pelaamisen vaikeaksi. Mieheltä ei lopu kunto, eikä työhalut kesken.

Hyväjalkaiselta pelurilta löytyy myös käsistä taitoja ja tehoja. Kainulainen on kolmessa 2. divisioonaottelussa koonnut pisteet 3+4=7, jolla hän on kymppikärjessä Länsirannikon lohkon pistepörssissä.

– Ihan kivasti on kausi alkanut itseltäkin, sellaista hyvää peruspelaamista. Mukavaa, että pinnoja on tullut, Kainulainen sanoo ja uskoo parantavansa vielä otteitaan kauden edetessä.

Kainulainen hakee FoSusta myös kadoksissa ollutta peli-iloaan. Kahdesta Steelers-kaudesta ensimmäinen toi A-pojista maukkaan SM-hopean, jolla hämeenlinnalaisjoukkue yllätti monet lajiekspertit.

Viime kausi Steelersin miesten liigamiehistössä ei kuitenkaan mennyt yhtä mukavasti, vaikka Kainulainen pelasikin runkosarjassa 23 peliä ja teki 7 tehopistettä, joilla oltiin joukkueen sisäisessä pistepörssissä 9:s.

– Paluu FoSuun on tehnyt jo nyt hyvää. Viime kaudella oli välillä tunne, että taasko pitää mennä hallille, nyt treeneihin tuleminen tuntuu jälleen mukavalta.

Kainulainen ajelee harjoituksiin ja peleihin Forssaan Hämeenlinnasta. Yksin ei tarvitse väliä sahata, vaan hän voi jakaa ajovuorot täksi kaudeksi FoSuun Kainulaisen tapaan siirtyneen Antti Suoraniemen kanssa.

Kaksi viime kautta, kun Kainulainen pelasi Steelersissä, hän asui Forssassa. Nyt FoSussa pelatessaan hän asuu Hämeenlinnassa, koska sai opiskelupaikan HAMKista. Kainulainen opiskelee sosionomiksi.

– Pystyn yhdistämään opiskelun ja salibandyn. Treenien määrä ja niiden kesto ovat 2. divisioonassa selvästi pienemmät kuin liigassa, joten ainakaan vielä tämä ei ole käynyt liian raskaaksi.

FoSulla on nuori ja nälkäinen joukkue, jonka Kainulainen uskoo menevän pitkälle – niin sanotusti päätyyn asti.

– Uskon täysin nousutavoitteeseen. Meillä on nuori, nopea ja taitava joukkue. FL

Leevi Kainulainen tuo FoSuun liigatason osaamista

22 vuotta, 175 senttiä, 75 kiloa.

Hyökkääjä, laituri kummalla laidalla tahansa.

FoSun kasvatti, harrastus alkoi Taikaviittaturnauksista Renskan pikkukentällä.

Kaksi nuorten SM-mitalia; C-poikien hopeaa TPS:ssä, A-poikien SM-hopeaa Steelerissä.

Palasi kahden Steelers-kauden jälkeen FoSuun. 2. divisioonassa tänä syksynä 3 pelissä tehopisteet 3+4.

Uran kohokohta toistaiseksi yllätyshopea A-poikien SM-sarjassa.

Nopeus ja juoksuvoima vahvuuksia pelaajana, haluaa tehdä vastustajan pelaamisen vaikeaksi. Toivoo itseltään lisää tasaisuutta pelaamiseen.

Asuu Hämeenlinnassa, jossa opiskelee sosionomiksi ensimmäistä vuotta Hämeen ammattikorkeakoulussa.

Uusimmat

Näkoislehti

2.7.2020

Fingerpori

comic