Urheilu Forssa

FoSulla hyvä syksy, mutta vielä jäi varaa parantaa keväälle

Toisena lohkossaan joulutauolla oleva FoSu keräsi riittävästi pisteitä, mutta loukkaantumiset sotkivat peliä.
Loukkaantumiset hankaloittivat FoSun syksyä, mutta joukkue on silti sarjassa toisena. Joe Koppanen vauhdissa maalin takana. Kuva: Tapio Tuomela
Loukkaantumiset hankaloittivat FoSun syksyä, mutta joukkue on silti sarjassa toisena. Joe Koppanen vauhdissa maalin takana. Kuva: Tapio Tuomela

Forssan Suupparit pääsi kuukauden mittaiselle sarjatauolle hyvissä asemissa.

FoSun edellä 2. divisioonan länsirannikon lohkossa on vain pisteen enemmän kerännyt SBS Wirmo Mynämäeltä. Wirmolla on koossa 25 pistettä, yhden ottelun Wirmoa vähemmän pelanneella FoSulla 24 ja kolmantena ja neljäntenä olevilla paraislaisella SC Wolvesilla ja porilaisella FBT Pitulla molemmilla 21.

– Sanotaan niin, että syksyllä saatujen pisteiden määrään on oltava tyytyväinen. Pisteitä on kertynyt siihenkin nähden hyvin, että syksy oli rikkonainen loukkaantumisten ja pelaajien kertausharjoitusten takia, toteaa FoSun valmentaja Ville Into.

Tavoitteena kolme kovaa

FoSu voitti syksyn aikana 11 sarjapelistään 8 ja hävisi 3. Joukkueen maaliero ei ole kuitenkaan kovin hyvä ruman maalein 3–11 päättyneen Wirmo-tappion ja välillä muutenkin vuotaneen puolustuksen takia. FoSu on tehnyt 80 maalia ja päästänyt omiin 67, eli maaliero on 13 plussalla. Kärkijoukkue Wirmon sarake näyttää 47 plussaa ja Pitunkin 22:ta.

– Puolustuspeli on se osa-alue, mitä meidän pitää eniten parantaa. Olemme päästäneet aivan liikaa maaleja, puolustusta on pakko tiivistää, Into sanoo.

FoSu voisi olla lohkon piikkipaikalla ilman loukkaantumisia. Useampi joukkueen pelaajista on joutunut jättämään pelejä väliin erilaisten vammojen takia. Yllättäen myös armeijan kertausharjoitukset ovat sotkeneet kuvioita.

– Uskon, että pelimme paranee kunhan selviämme loukkaantumissumasta. Meillä on materiaalia kolmeen hyvään kenttään, mutta nyt olemme pystyneet kasamaan vain 1–2 kovaa kenttää. Kun saamme kaikki miehet jalkeille, meillä on taas kolme vahvaa kentällistä.

Wolves piristänyt

Länsirannikon lohkon syksy on mennyt pitkälti odotusten mukaan. FoSu, Wirmo, Pitu ja Hirvensalo ovat odotetusti kärkipäässä.

Väriä sarjaan on tuonut paraislainen Wolves, joka lähti joulutauolle kolmannelta sijalta.

– Sarjanousija Wolves on ollut mukava piristys. Muuten on mennyt suunnitellusti, ehkä Medalta odotin vähän enemmän, Into sanoo.

Kuluvan kauden sarja on alkanut varsin tasaisesti, eivätkä kärkinelikon joukkueet saa levätä laakereillaan. Keskikastista pystyy hyvällä keväällä nousemaan neljän parhaan pudotuspeleihin.

– Meillä ei ole varaa huonoon jaksoon, eikä Wirmo-tappion tapaisiin ohipeleihin. Tarkoituksenamme on, että vauhti kiihtyy kevättä kohti.

Pitkä tauko sarjassa

FoSun joulutauko venyy peräti kuukauden pituiseksi. Joukkue pelasi viimeisen pelin ennen paussia 14. joulukuuta ja jatkaa sarjaa vasta 18. tammikuuta kohtaamalla sarjajumbo KaKon vieraspelissä Eurassa.

Kotikentän vuoden avauskamppailu on ohjelmassa 24. tammikuuta, jolloin salolainen IBK Meda saapuu FoSun vieraaksi.

– Nyt meillä on aikaa saada pelaajat taas sairastuvalta pelikuntoon, toteaa Into ja kertoo, että FoSun pitkäaikainen kapteeni Markus Lintula on myös palaamassa pelikentille helpottamaan joukkueen sentteripulaa. FL

Wirmo kärjessä, FoSu toisena, KaKo hännillä

2. divisioonan länsirannikon lohkon tilanne joulutauolla:

1) SBS Wirmo 25 pistettä, 2) FoSu 24, 3) SC Wiolves 21, 4) FBT Pitu 21, 5) SB Hirvensalo 19, 6) IBK Meda 15, 7) SalBa 15, 8) Ruoska 15, 9) UHV Bulls 12, 10) FBC Turku 2 9, 11) KaKo 7. Wirmolla ja Hirvensalolla pelattuna 12 peliä, KaKolla 10, muilla 11.

Runkosarjan neljä parasta jatkavat pudotuspeleihin.

Lohkon pistepörssi kärki: 1) Antti Vuorinen SBS Wirmo 26+9=35, 2) Oskari Laaksonen 20+6=26, 3) Henri Alho IBK Meda 10+16=26, 4) Aleksi Kanninen FoSu 14+11=25, 5) Krister Mähönen SC Wolves 14+11=25.

FoSun kärki: 1) Aleksi Kanninen 14+11=25, 2) Leevi Kainulainen 10+12=22, 3) Viljo Hautala 6+8=14, 4) Kalle Laukkanen 9+4=13, 5) Joe Koppanen 8+4=12.

Uusimmat

Näkoislehti

1.10.2020

Fingerpori

comic