Urheilu Forssa

FoSulla kasassa puoli joukkuetta - Peruskunto ykkönen kohta edessä

Nuorten kanssa sopimukset alkavat olla valmiina, kokeneiden kanssa jatketaan neuvotteluja
Kokenut Antti Järvinen palaa FoSun maalille ensi kaudeksi. Kuva: Seppo Pessinen
Kokenut Antti Järvinen palaa FoSun maalille ensi kaudeksi. Kuva: Seppo Pessinen

Forssan Suupparien ensi kauden edustusjoukkueen kokoaminen on hyvässä vauhdissa. Uuteen, Divarin ja 2. divisioonan väliin perustettuun Suomisarjaan valmistautuvalla FoSulla on valmiina 14 pelaajasopimusta.

– Ensin saimme taustat valmiiksi ja sitten aloitimme maalivahtiosaston kokoamisen. Meillä on nyt kaksi maalivahtia, mutta pyrimme vielä vahvistamaan sitäkin puolta. Neuvottelemme parasta aikaa parin maalivahdin kanssa jatkosta, kertoo FoSun peräsimessä jatkava Ville Into.

FoSun maalilla torjuvat ensi kaudella ainakin konkari Antti Järvinen ja nuori Tuomas Raistakka. Pian nelikymppinen Järvinen pelasi FoSussa neljä kautta, kunnes siirtyi kaudeksi 2019–20 Kalvolan Keihään maalille.

Järvinen torjui viime kaudella 2. divisioonassa joukkueensa ykkösmaalivahtina 17 ottelua. Torjuntaprosentti oli 75,17.

– Ei ollut yllätys, että saimme Antin takaisin joukkueeseemme. Hän on luotettava maalivahti, joka tuo meille kokemusta, Into kertoo.

Vuonna 2004 syntynyt Tuomas Raistakka edustaa nuorta nousevaa pelaajapolvea. Nuorukainen pääsi ottamaan tuntumaa edustuksen maalilla kauden päättäneessä Wirmo-pelissä.

– Tuomas on nuori lupaus, joka pääsee Antin palattua ”isän” oppiin. Odotan Tuomaksesta Forssaan uutta ykkösmaalivahtia. Matkaa siihen on vielä ja paljon töitä tehtävänä, mutta hyvät ovat lähtökohdat, Into kertoo.

Inton mukaan FoSun tilanne on hyvä. Uutta kautta on valmisteltu jo 1,5 kuukautta.

– Meillä on 14 pelaajan kanssa sopimukset. Nimiä en vielä julkaise, mutta sen verran voin sanoa, että nuoriso-osaston kanssa on lähdetty liikkeelle. Heidän sopimuksensa saa tehtyä nopeammin kuin kokeneempien pelaajien, koska nuorten opinnot ovat siinä vaiheessa, etteivät he ole muuttamassa vielä Forssan seudulta muualle, Into sanoo.

Kokeneiden pelaajien sopimusten valmistuminen vie aikaa, sillä monet pelaajista käyvät töissä tai opiskelevat ja asuvat toisella paikkakunnalla.

– Forssa nyt ei ole kovin akateeminen kaupunki.

FoSulla tuntuu olevan myös imua.

– Olen saanut myös yhteydenottoja uusilta pelaajilta noin sadan kilometrin säteellä Forssasta. Tuntuu hyvältä, että paikka joukkueessa kiinnostaa. Se osoittaa, että asioita tehdään täällä oikein, Into toteaa.

FoSu aloittaa Suomisarjakauteen valmistavan harjoittelun parin viikon päästä.

– Pk ykkönen alkaa toukokuun puolivälissä. Katsotaan nyt, miten tämä koronatilanne kehittyy, mutta näillä näkymin harjoittelu aloitetaan omatoimisena, Into kertoo. FL

Uusimmat

Näkoislehti

26.9.2020

Fingerpori

comic