Urheilu Forssa

FPS aloittaa pudotuspelit sunnuntaina – Päävalmentaja painottaa tunnetilan merkitystä

FPS aloittaa pudotuspelit sunnuntaina Raahe-Kiekkoa vastaan. Aleksi Karlssonin kausi on ohi.
Aleksi Karlssonin kausi päättyi jalan murtumiseen viime sunnuntain pelissä, mutta muuten FPS pääsee iskukykyisellä joukkueella sunnuntain pudotuspeliavaukseen kotihallissa. Kuva: Lassi Puhtimäki
Aleksi Karlssonin kausi päättyi jalan murtumiseen viime sunnuntain pelissä, mutta muuten FPS pääsee iskukykyisellä joukkueella sunnuntain pudotuspeliavaukseen kotihallissa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan Palloseura aloittaa pudotuspelit sunnuntaina kotiottelulla Raahe-Kiekkoa vastaan. Vastustaja ratkesi perjantai-iltana, kun Raahe voitti S-Kiekon joukkueiden kolmannessa kohtaamisessa.

Palloseura lähtee vahvan runko- ja jatkosarjan ansiosta ottelupariin selkeänä suosikkina, vaikka päävalmentaja Asko Rantanen ei sellaista kunniaa suostukaan ottamaan vastaan. Haastatteluhetkellä tuleva vastus ei vielä ollut tiedossa, eikä Rantanen antanut merkitystä sille, tuleeko vastaan Karhu HT Porista vai Raahe-Kiekko.

– Tiedossa on jo kummastakin asioita, mutta kun vastus lopullisesti selviää, käymme vielä läpi plussia ja miinuksia vastustajasta lauantaina. Liikaa ei parane vastustajaa miettiä, vaan keskittyä omaan tekemiseen, Rantanen painottaa.

Tunnetila ratkaisee

Jatkosarja päättyi FPS:n osalta kolmeen tappioon. Rantanen myöntää, että sellaiset asiat huolestuttavat, mutta hän haluaa silti katsoa asioita positiivisuuden kautta.

– Hyvillä mielin lähdetään pudotuspeleihin. Ollaan käyty läpi, mikä niissä tappipeleissä mätti. Syyt ovat selkeitä ja ne on käyty läpi.

FPS pelasi viimeiset ottelut ilman sijoituksellista panosta. Rantanen ei usko, että pelaajien motivaatio olisi ollut kadoksissa, mutta hän pitää inhimillisenä, että sellaisessa tilanteessa latinki ei ole ihan tapissaan.

– Uskon, että se puoli on sunnuntaina kunnossa. Halutason on oltava kova, vireystilan hyvä ja latingin oltava kohdillaan. Hetkessä eläminen ja tunnetila ovat kaiken A ja O, mutta tunnetila ei saa mennä yli, vaan on oltava kärsivällinen ja tehtävä asioita maltilla, Rantanen listaa menestyksen avaimia.

Pudotuspeleissä peli on Rantasen mukaan tarkempaa ja fyysisempää. Kentälle syntyy taistelupareja, ja voittavan joukkueen on oltava valmis kamppailuihin.

Karlssonin jalka murtui

Kokoonpanotilanne vihreässä joukkueessa on pudotuspelien alla melko hyvä. Yhden takaiskun FPS koki viime sunnuntain pelissä, kun joukkueen tehomiehiin lukeutuva Aleksi Karlsson mursi jalkansa. Toipumisaika on Rantasen mukaan neljä viikkoa, joten kausi on ohi.

– Onhan se menetys, mutta ei sellaista voi jäädä miettimään, Rantanen kuittaa. FL

FPS–Raahe-Kiekko Forssan jäähallissa sunnuntaina klo 17.

Uusimmat

Näkoislehti

5.7.2020

Fingerpori

comic