Urheilu

FPS aloitti harjoituspelit voitolla

Mikko Jaakkola viimeisteli FPS:n kauden ensimmäisen maalin harjoitusottelussa TuTon A-nuoria vastaan. Kuva: Lassi Puhtimäki
Mikko Jaakkola viimeisteli FPS:n kauden ensimmäisen maalin harjoitusottelussa TuTon A-nuoria vastaan. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan Palloseura aloitti valmistautumisen uuteen kauteen voittamalla ensimmäisen harjoitusottelunsa. TuTo Hockey A kaatui Turussa pelatussa ottelussa maalein 2-3.

Kauden maalihanat avasi avauserässä Mikko Jaakkola, jonka viidennellä minuutilla syntynyt osuma oli erän ainoa. Toisessakin erässä kakkosketju onnistui maalinteossa. Miku Ronkainen teki Niklas Sahan syötöstä erän ainoan maalin, vaikka ote oli selvästi isännillä.

TuTo kavensi Tuomas Pyyhtiän maalilla kolmannessa erässä, mutta FPS kuittasi pian. Ykkösketju junaili hienon maalin, jonka viimeisteli Raivo Freidenfelds. TuTo kavensi vielä, mutta FPS kesti erän lopun myllytyksen ja otti voiton.

FPS:n maalilla Topi Salokannas venyi peräti 49 torjuntaan.

 

Päävalmentaja Asko Rantanen oli tyytyväinen ennen kaikkea peli-ilmeeseen, jota hän on peräänkuuluttanut harjoitusten alkamisesta asti.
Vastassa oli hyvä porukka, joka on ollut jäälle pari viikkoa meitä kauemmin ja pelannut pari harjoituspeliäkin. TuTolla oli kentällinen Mestis-pelaajiakin ja jokainen taistelee pelipaikasta antamatta tuumaakaan periksi. Meillä oli alla seitsemän jääharjoitusta, mutta kentällä näkyi paljon hyviä asioita, vaikka peli ei kauhean kaunista ollutkaan, Rantanen sanoi.
FPS on kohdannut TuTon A-nuoret useana vuotena ennen kauden alkua. Viime vuonna TuTu vei vihreäpaitoja kuin pässiä narussa. Rantasen mukaan FPS:n rinki on tänä vuonna tässä vaiheessa kautta laajempi ja harjoitukset on päästy tekemään pääjäähallissa laadukkaammin.
Rantasen mukaan harjoituspelit ovat hyvä mahdollisuus tarkkailla uusien pelaajien edesottamuksia. Valmentajan kehut sai erityisesti vuonna 2000 syntynyt latvialainen Freidenfelds, joka tuurasi Teemu Karjalaista sentterinä. Myös maalivahti Salokannas sai valmentajalta kehuja.
Uusista pelaajista edustuksessa debytoi muun muassa valmentajan oma poika, vasta 16-vuotias Santtu Rantanen.

Joukkueet kohtaavat uudelleen Forssassa ensi keskiviikkona kello 18.30. FL

 

EDIT: Lisätty klo 13.51 päävalmentaja Asko Rantasen kommentit.

Fingerpori

comic

Näkoislehti

31.3.2020