Urheilu Forssa

FPS etenee kuin juna: Tasainen tekeminen toi piikkipaikan Suomi-sarjassa

Kärkijoukkue FPS ei liikaa lepäile joulutauollakaan.
Asko Rantasen luotsaama FPS pelasi erinomaisen syksyn. Joukkue lähti joulutauolle Suomi-sarjan johtopaikalla. Kuva: Lassi Puhtimäki
Asko Rantasen luotsaama FPS pelasi erinomaisen syksyn. Joukkue lähti joulutauolle Suomi-sarjan johtopaikalla. Kuva: Lassi Puhtimäki

56 pistettä. 19 voittoa, vain 3 tappiota. 106 tehtyä ja 52 päästettyä maalia.

Eniten tehtyjä ylivoimamaaleja, toiseksi vähiten päästettyjä alivoimaosumia.

Suomi-sarjaa joulutauolla johtava Forssan Palloseura pelasi numeroidenkin mukaan vahvan syksyn. Pääasia on kuitenkin, että joukkueen peli on kuosissa ja terveystilanne hyvä.

– Syksy meni kaikilta osin hyvin. Urheilullisesti ja pelillisesti suorittaminen oli kiitettävää tasoa, ei siitä mihinkään pääse, FPS:n valmentaja Asko Rantanen sanoo.

Valmentajaa ilahduttaa etenkin se, että Palloseura pystynyt pelaamaan läpi syksyn erittäin tasaisesti. Joukkue on edennyt Suomi-sarjassa kuin juna ilman turhia nykimisiä.

– Meille ei ole tullut notkahduksia, vaikka yksittäisiä pelejä onkin hävitty, eihän tällaisessa sarjassa pysty millään kaikkia pelejä voittamaan. Tasaista suorittamista meiltä. Olemme tehneet sarjassa toiseksi eniten maaleja ja päästäneet toiseksi vähiten, kyllä sekin jotain kertoo, Rantanen näkee.

Viisikkopelaaminen ja tasaisuus valtteja

Rantasen mukaan Suomi-sarjan syksy on mennyt ilman suuria yllätyksiä. Koviksi tiedetyt joukkueet ovat olleet odotetun hyviä.

FPS:n vahvuutena on ollut kurinalainen viisikkopelaaminen sekä tasaisuus kaikilla pelin osa-alueilla. Joukkueesta ei löydy heikkoja lenkkejä.

Sarjan keskikasti on hyvin tasainen, ja ylempään loppusarjaan on vielä kova tunku. On hyvän sarjan merkki, että pelit ovat tiukkoja eikä sarjasta löydy heittopusseja.

– Ainoastaan Muik Hockey on tainnut pelata itsensä ulos ylemmästä sarjasta. Sekin pelaa ainakin meitä vastaan aina hyvin, vaikkei ole paljon pisteitä kerännytkään.

FPS:n piikkipaikka voi olla joillekin iso yllätys, mutta ei välttämättä joukkueelle itselleen.

– Tässä on jo muutama vuosi tehty tietyllä tapaa töitä, ja se on tuottanut ihan hyvää tulosta. Tietysti joukkue aina muuttuu ja syksyllä mietitään, miten saadaan rytmistä kiinni, mutta kyllä minulla tähän ryhmään on koko ajan luotto ollut.

Sarja jatkuu kärkipeleillä

Sarja on tauolla 3. tammikuuta asti, mutta FPS ei lepäile koko aikaa laakereillaan. Tällä viikolla joukkue vetää vielä 3–4 harjoitukset. Joulun pyhät rauhoitetaan, mutta treenit jatkuvat taas ennen vuoden vaihdetta.

– Meille taitaa tulla kuusi jäätöntä päivää, Rantanen laskee.

Sarja jatkuu kovimmalla mahdollisella tavalla, sillä FPS kohtaa 3. ja 4. tammikuuta toisena olevan Kiekko-Espoon kahdesti. Kahden pisteen päässä vaaniva Espoo on pelannut yhden ottelun FPS:ää vähemmän.

– On hienoa jatkaa todellisilla kärkipeleillä. Pistämme kaikki panokset heti perjantain kotipeliin, jossa uskon olevan tunnelmaa myös katsomon puolella, sillä Espoosta on taas tulossa pari bussilastillista kannattajia. FL

FPS hyvistä asemista kevättä kohti

Suomi-sarjan tilanne joulutauolla: 1) FPS 56 pistettä, 2) K-Espoo 54, 3) Pyry 46, 4) D-Kiekko 44, 5) JHT 43, 6) Hunters 41, 7) RaaheK 35, 8) S-Kiekko 34,

9) Titaanit 29, 10) HC Giants 29, 11) Riemu 26, 12) Karhu HT 25, 13) Haukat 21, 14) Laser HT 20, 15) HCIK 19, 16) Muik Hockey 9.

FPS:llä jäljellä 8 peliä alkusarjassa. Alkusarjan jälkeen 8 parasta joukkuetta ylempään jatkosarjaan, joista 6 parasta suoraan pudotuspeleihin. 7.–8. sijoittuneet villi kortti -kierrokselle alemman jatkosarjan kahden parhaan kanssa. Alkusarjan sijoille 9.–16. sijoittuneet pelaavat yksinkertaisen alemman jatkosarjan.

Suomi-sarjan mestaruus joukkueelle, joka etenee Mestiksen karsintoihin parhaalta runkosarjan sijoitukselta.

FPS:n pistekärki: 1) Totte Moberg 9+25=34 pistettä, 2) Miku Ronkainen 13+14=27, 3) Jyri Waajakoski 12+14=26, 4) Kristian Tikka 11+15=26, 5) Joona Tala 1+21=22.

Maalivahtien torjuntaprosentti: 1) Topi Salokannas 96,0 (5 peliä), 2) Petrus Lintonen 90,9 (15), 3) Joonas Laaksonen 90,3 (2).

Uusimmat

Näkoislehti

14.8.2020

Fingerpori

comic