Urheilu Raahe

FPS eteni välieriin jatkoaikamaalilla

Suomi-sarjan välierät käynnistyvät tiistaina.
Kristian Tikka laukoi FPS:lle kaksi maalia. Kuva: Lassi Puhtimäki
Kristian Tikka laukoi FPS:lle kaksi maalia. Kuva: Lassi Puhtimäki

FPS eteni Suomi-sarjan neljän parhaan joukkueen välieriin, kun se haki lauantaina 4-3 (1-1, 1-0, 1-2, 1-0) jatkoaikavoiton vieraspelistä Raahe-Kiekkoa vastaan.

FPS eteni välieriin otteluvoitoin 3-1.

FPS:n lisäksi runkosarjavoittaja Kiekko-Espoo on varmistanut välieräpaikkansa pudotettuaan Porin Karhu HT:n 3-0 voiton.

Sen sijaan kahdessa muussa otteluparissa välieräpaikka ratkeaa sunnuntaina, kun D-Kiekko-JHT ja Hunters-Pyry otteluparit tasoittuivat lauantaina 2-2 lukemiin.

FPS:n välierävastus ratkeaa sunnuntaina edellämainitusta nelikosta. FPS aloittaa joka tapauksessa välierät kotipelillä tiistaina.

FPS hallitsi peliä

FPS:n ja Raahe-Kiekon neljäs kohtaaminen noudatteli edellispelien kulkua. FPS hallitsi tapahtumia, mutta Raahe-Kiekko nousi voittokamppailuun hetken rykäisyllä.

Kahden hyvän maalivahdin torjunnat, FPS:n Petrus Lintosen 18 ja Raahe-Kiekon Patrik Koiviston 39 kertovat FPS:n hallinnasta.

Pudotuspelien neljännen maalinsa tehnyt Kristian Tikka vei vieraat johtoon ensimmäisessä erässä. Raahe tasoitti pari minuuttia myöhemmin.

Toisessa erässä FPS joutui lähes minuutiksi kahden miehen alivoimalle, mutta isännät eivät saaneet kunnon pakkopeliä aikaan.

Erän lopulla FPS:n toinen pudotuspelien tehomies Miku Ronkainen laukoi vieraat uudestaan johtoon 2-1.

Kolmannessa erässä ajassa 46.04 Tikka tälläsi maalin kulmalta jo vierasvoittoa enteilevän 3-1 osuman.

Raahe-Kiekko sai kuitenkin erän puoliväliin tehohetkensä, kun se tasoitti vain 11 sekunnin välein syntyneellä kahdella maalilla lukemat 3-3:een.

Pitemmälle ei isäntien kiri kantanut ja ratkaisu siirtyi jatkoajalle.

Ajassa 61.03 Raahe-Kiekko sai jäähyn. FPS käytti ylivoiman hyväkseen, kun Joona Talan siniviivalaukaus yllätti maskin takaa raahelaisvahdin.

– Hallitsimme taas peliä, mutta jouduimme tekemään jokaiseen maaliin melkoisen työmäärän. Uskon että jatkopaikka rentouttaa joukkuetta, kun pelit tiistaina jatkuvat, totesi FPS:n valmentaja Asko Rantanen. FL

Uusimmat

Näkoislehti

28.9.2020

Fingerpori

comic