Urheilu Jyväskylä

FPS hävisi toisen kerran D-Kiekolle

Koronatilanne latisti tunnelman jo ennen peliä.
Leevi Kannisto teki FPS:n avausmaalin. Kuva: Lassi Puhtimäki
Leevi Kannisto teki FPS:n avausmaalin. Kuva: Lassi Puhtimäki

D-Kiekko siirtyi Suomi-sarjan välierissä FPS:ää vastaan johtoon 2-0 voitoin, kun se voitti toisessa kohtaamisessa Jyväskylässä FPS:n 6-4 (1-1, 3-2, 2-1).

D-Kiekko teki avausmaalin, kun Valtteri Tiainen sai syöttökuviolla maalin eteen kiekon, jonka hän sijoitti ohi FPS-vahti Topi Salokannaksen.

FPS:n tasoitus syntyi juuri, kun D-Kiekko tuli jäähyn jälkeen täysilukuiseksi. Leevi Kannisto toimitti maalin eteen pyörimään jääneen kiekon verkkoon.

Toisessa erässä FPS siirtyi ensi kertaa johtoon, kun Joni Leppikoski ohjasi Pasi Palmumäen siniviivavedon maaliin.

Vierasjohto kesti vain 40 sekuntia, kun Jesse Jääskeläisen tarkka alanurkkaveto yllätti Salokannaksen.

FPS nousi uudestaan edelle viitisen minuuttia ennen toisen erän loppua, kun pitkän painostusjakson päätteeksi Otto Rantanen pääsi iskemään päädystä maalille ponnahtaneen kiekon sisään.

Jälleen FPS menetti johtonsa nopeasti, kun heti seuraavassa hyökkäyksessä Valtteri Tiainen pelattiin vapaaksi tuikkaamaan 3-3.

Erän viimeisellä minuutilla D-Kiekko pääsi napauttamaan ylivoimalla 4-3 johdon.

Kolmannessa erässä FPS:n peli tärvääntyi jäähyihin. Erän puolivälin jälkeen D-Kiekko pääsi kasvattamaan ylivoimalla numerot 5-3:een.

FPS tuli vielä kerran maalin päähän, kun puolustaja Rene Pylvänäisen epäonnistunut laukaus yllätti isäntien maalivahdin.

Loppunumerot syntyivät viimeisellä minuutilla, vaikka kiekko ei forssalaismaaliin asti mennytkään. FPS:n haettua kavennusta ilman maalivahtia Valtteri Tiainen oli pääsemässä läpi kun hänet kampattiin ja tuomioksi tuli maali.

FPS:n valmentaja Asko Rantanen totesi pelin lähtökohdat vaikeiksi.

– Tunnelma latistui jo ennen peliä, kun ei oikein tiedetty mistä enää pelataan eikä virallisia päätöstäkään vielä ollut. Myös vastustajan valmentaja vahvisti, että heilläkin ajatukset olivat karanneet muualle. Kun tuomari vielä sähläsi, oli lopputulos tuollainen, Rantanen kommentoi.

Uusimmat

Näkoislehti

25.9.2020

Fingerpori

comic