Urheilu Forssa

FPS ja Kiekko-Espoo hakevat Mestis-paikkaa

Jääkiekkoliiton lisenssitoimikunta ratkaisee nousun.
Suomi-sarjan runkosarjan kärkipari Kiekko-Espoo ja FPS saivat mahdollisuuden anoa Mestis-lisenssiä. Kuva: Tapio Tuomela
Suomi-sarjan runkosarjan kärkipari Kiekko-Espoo ja FPS saivat mahdollisuuden anoa Mestis-lisenssiä. Kuva: Tapio Tuomela

Suomen Jääkiekkoliitto tiedotti keskiviikkona, että se on myöntänyt Kiekko-Espoolle ja Forssan Palloseuralle oikeuden Mestiksen ensi kauden sarjapaikkaan.

Sanamuodosta voisi päätellä Kiekko-Espoon ja FPS:n pelaavan ensi kaudella Mestiksessä, mutta aivan noin yksinkertainen asia ei ole.

Seuroille on toimitettu anomuskaavakkeet Mestis-lisenssin hakua varten. Lisenssihakemukset tulee jättää ensi keskiviikkoon mennessä.

Jääkiekkoliiton lisenssitoimikunta käsittelee hakemukset ja päättää niiden perusteella myönnetäänkö seuroille sarjapaikat Mestikseen.

– Tämä on monivaiheinen prosessi, joka ei tässä vaiheessa vielä tarkoita Mestis-paikan saamista. Olemme vasta ilmoittaneet halukkuutemme, selventää FPS:n puheenjohtaja Juha-Matti Vuorela.

– Vielä senkin jälkeen jos lisenssitoimikunta näyttää vihreää valoa ja myöntää sarjapaikan voimme perääntyä, jos ilmaantuu jotain ongelmia. Lisenssin saannin jälkeen on helpompi kartoittaa ja neuvotella pääyhteistyökumppanien kanssa.

Joustokaukalosta odotetaan päätöstä

Eikä Mestis-paikka ole pelkästään sponsoreista kiinni.

Mestis-lisenssin saanti edellyttää kotihalliin joustokaukaloa, joka Forssasta puuttuu. Kaupunginhallitus keskusteli maanantaina FPS:n esityksestä arviolta noin 100 000 euron joustokaukalon hankkimisesta. Kaupungin päätöksentekoprosessissa asia kulkee lautakunnan ja kaupunginhallituksen kautta kaupunginvaltuuston päätettäväksi.

– Olemme neuvotelleet kaupungin kanssa ja kaukalon hankinnasta pitäisi saada tietoa tämän kuun loppuun mennessä, Vuorela kertoo.

Mistä liigakumppani?

FPS tarvitsisi Mestikseen myös liigakumppanin. Suurin osa Mestis-seuroista toimii jonkin liigaseuran farmina.

FPS:lle luonnollisin ja lähin kumppani olisi HPK. Hämeenlinnalaisilla ei ollut viime kaudella Mestiksessä farmikumppania. Sitä ennen HPK:n pelaajaliikenne suuntautui pääasiassa Lempäälän Kisaan, joka putosi vuosi sitten Mestiksestä konkurssin myötä.

Vuorela ei halua tässä vaiheessa arvioida FPS:n mahdollisuuksia palata ensi kaudella Mestikseen kolmentoista suomisarjakauden jälkeen.

– En uskalla veikata mitään enkä halua vieläkään paukutella henkseleitä.

Kiekko-Espoon ja FPS:n lisäksi Jääkiekkoliitto tarjosi Mestis-paikkaa Porvoon Huntersille ja Jyväskylän D-Kiekolle, jotka ilmoittivat, ettei niillä ole tässä tilanteessa mahdollisuutta hakea paikkaa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

26.5.2020

Fingerpori

comic