Urheilu Forssa

FPS jäi turhan pehmeäksi: Nälkäisempi joukkue vei voiton

JHT haki kaipaamansa pisteet Forssasta.
Kristian Tikka viimeisteli FPS:n 2–3-kavennusosuman kolmannen erän alussa. Kuva: Lassi Puhtimäki
Kristian Tikka viimeisteli FPS:n 2–3-kavennusosuman kolmannen erän alussa. Kuva: Lassi Puhtimäki

FPS ei saanut parastaan irti itselleen merkityksettömässä JHT-pelissä lauantaina Forssassa. Nälkäinen JHT sen sijaan tuli, taisteli ja voitti 2–4 (0–0, 1–3, 0–1) -maalein ja vei kaipaamansa sarjapisteet Kalajoelle.

Ei FPS huono ollut, mutta sen tekemisestä puuttui se terävin ote ja viimeinen halu tunkea tekopaikoille. Pitkään on ollut selvillä, että Palloseura sijoittuu Suomi-sarjan ylemmässä loppusarjassa Kiekko-Espoon jälkeen toiseksi, kävi lopuissa peleissä sitten miten tahansa.

– Ei ollut parasta tänään. Vastustajalla oli pelissä enemmän panosta, mutta olisi meidänkin pitänyt pystyä parempaan. Ei oltu riittävän kiinnostuneita omasta tekemistä, Asko Rantanen totesi.

FPS hallitsi niukasti avauserää, mutta ei saanut muutamasta hyvästä paikasta huolimatta kiekkoa Joonas Tiippanan vartioimaan JHT-maaliin. Ensimmäinen erä mentiinkin maaleitta, mutta heti toisen alussa alkoi tapahtua, forssalaisittain väärässä päässä kenttää.

JHT iski erän kahdesta ensimmäisestä hyökkäyksestä kaksi maalia. Ensin joukkue nousi oikealta ja Jere Erkkilä laukoi takakulmaan pelin avausmaalin. Heti tästä seuranneen aloituksen jälkeen joukkue tunki ylös vasemmalta ja nyt Aleksi Pöytäsaari latasi lujaa etukulmaan lukemiksi 0–2. FPS kavensi maalin päähän Otto Rantasen ylivoimaosumalla, mutta Jere Espo nosti erän lopulla vieraat vielä 1–3-johtoon.

Kolmas erä oli pelillisesti taas FPS:n hallussa, mutta maalihanat eivät auenneet kunnolla vieläkään. Kristian Tikka iski Aleksi Karlssonin hyvästä pohjustuksesta erän alkuun 2–3-kavennuksen, mutta lisää forssalaisosumia ei enää nähty, vaikka joukkue pääsi alivoimalla karkaamaan harvinaiseen 2–0-hyökkäykseenkin.

Lopussa Palloseura otti maalivahdin pois ja yritti tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla, mutta joukkue sohi kiekon JHT:n Jarno Palolalle, joka kiitti sijoittamalla tyhjiin 2–4-päätöslukemat.

FPS päättää jatkosarjan tänään sunnuntaina kotijäällään D-Kiekkoa vastaan.

– Jos haluamme voittaa, meiltä vaaditaan ehjää viisikkopelaamista ja paljon tämänpäiväistä enemmän tahtoa, evästi Rantanen. FL

Uusimmat

Näkoislehti

13.8.2020

Fingerpori

comic