Urheilu Forssa

FPS jatkoon Suomen cupissa: Ensi viikolla vastus kovenee pari pykälää

Mestis-joukkueet mukaan seuraavalla kierroksella.
FPS jatkaa Suomen cupissa. FPS:n Joona Tala taistelemassa kiekosta voittoisassa Jyske-pelissä. Kuva: Lassi Puhtimäki
FPS jatkaa Suomen cupissa. FPS:n Joona Tala taistelemassa kiekosta voittoisassa Jyske-pelissä. Kuva: Lassi Puhtimäki

2. divisioonajoukkueista ei ollut kummoista vastustusta FPS:lle Suomen cupin toisella kierroksella. Palloseura nuiji perjantain myöhäispelissä Rocketsin Loimaalla 10–4 ja kukisti lauantaina kotijäällään Laitilan Jyskeen maalein 5–1.

FPS eteni lohkonsa voittajana cupin kolmannelle kierrokselle, jossa vastaan tulee Mestis-joukkueita. Cup jatkuu jo ensi viikolla.

– Ei tässä ollut paremmuudesta epäselvyyttä. Hyvää oli, että saimme tehtyä kahdessa pelissä 15 maalia, FPS:n valmentaja Asko Rantanen veti viikonvaihteen antia yhteen.

Perjantaina FPS karkasi Rocketsilta jo avauserässä, mutta lauantaina Jyske sinnitteli pelissä 1,5 erää. Avauserä Forssassa oli täydellistä FPS:n hallintaa, mutta ainoastaan vihreäpaitojen Kristian Kause onnistui viimeistelyssä. Jyskeen Eero Korsi torjui erässä 23 kertaa, kun Petrus Lintonen selvisi yhdellä torjunnalla.

Vieraat aloittivat toisen erän pirteästi, mutta mitä pidemmälle erä eteni, sen enemmän hallinta siirtyi kotijoukkueelle. Otto Rantanen sijoitti tilanteeksi 2–0, Santtu Rantanen viimeisteli 3–0-maalin ja Kristian Pylvänäinen teki vielä 4–0.

Päätöserässä Peteris Pujats tuikkasi Palloseuran viiden maalin johtoon. FPS-maalilla varmasti torjunut Petrus Lintonen oli jo pitää nollat, mutta FPS päästi erän lopussa Tommi Mieskosken läpi ja tämä nosti Lintosen ohi loppulukemat 5–1:een.

– Ensi viikolla pelit kovenevat. Katsotaan lohkoarvonnan jälkeen, ketä tulee vastaan, Rantanen totesi.

Cup on tullut jäädäkseen Suomi-kiekkoon.

– Onhan näitä pelejä mukavampi pelata, kun on panosta. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

1.4.2020

Uusimmat