Urheilu Forssa

FPS kurottelee taas Suomi-sarjan kärkikahinoihin

Kokoonpano muuttui vähemmän kuin viime kaudella.
Vasta 19-vuotias latvialainen Raivo Freidenfelds lukeutuu FPS:n mielenkiintoisiin tulokkaisiin. Kuva: Lassi Puhtimäki
Vasta 19-vuotias latvialainen Raivo Freidenfelds lukeutuu FPS:n mielenkiintoisiin tulokkaisiin. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan Palloseura on kivunnut kolmena viime kautena Asko Rantasen valmennuksessa joka vuosi Suomi-sarjan kärkipäähän.

Pudotuspeleissä FPS:n kausi on päättynyt joka kerta Mestikseen noussutta joukkuetta vastaan eli toissa vuonna Ketterää, viime vuonna Kooveeta ja tänä vuonna Hokkia vastaan. Hokki selvisi keväällä FPS:stä välierissä vain täpärästi 3-2 voitoin.

Tuolla historialla FPS ei voi tavoitella lauantaina alkavassa Suomi-sarjassa muita kuin kärkisijoja.

– Samoja sijoja lähdetään hakemaan, mutta tavoitteisiin pitää suhtautua realistisesti. Tulos tulee hyvän työnteon kautta, neljännen kautensa FPS:n päävalmentajana aloittanut Rantanen määrittelee.

FPS menetti vuosi sitten suurimman osan tehopelaajistaan, mutta löysi korvaajat ja kipusi siis taas sarjan kärkitaistoihin.

Nytkin viime kauden tehokärjestä lähti muutama peluri, mutta vähemmän kuin viime kaudella. Aukkoja on täytetty potentiaalisilla tulokkailla.

– Hyviä miehiä poistui, mutta saimme tilalle hyviä paikkaajia, Rantanen arvioi.

Maalivahtiosasto jatkaa entisellään Petrus Lintosen johdolla.

Viime kauden runkopakeista Mikko Saikkonen ja Mikko Pehkonen siirtyivät Seinäjoelle S-Kiekkoon ja Toomas Veijola palasi Ranskaan kolmostasolle. Uusia pakkeja ovat Rene Pylvänäinen JyP-A:sta, Niko Ojala Nokian Pyrystä ja tavallaan myös TuTosta tullut Joona Tala, joka pelasi viime kaudella vasta loppupelit FPS:ssä.

Lisäksi hyökkääjistä Joona Vainio on siirtynyt puolustukseen samalle tontille, jossa hänen isoveljensä Juuso pelaa JyPin liigajoukkueen kapteenina.

Viime kauden tehokkaimmista hyökkääjistä pistekärki Aleksi Karlsson nousi opiskelukaupungissaan Turussa TuTon Mestis-miehistöön ja Eetu Moberg siirtyi Norjaan kakkostasolle.

Uusista hyökkääjistä suurimmat odotukset kohdistuvat Latviassa kakkostasolla kiekkoilleeseen vasta 19-vuotiaaseen Raivo Freidenfeldsiin, Mestistä viime kaudella Kooveessa ja Kiekko-Vantaassa pelanneeseen Kristian Tikkaan, Ruotsista palanneeseen Totte Mobergiin sekä veljensä Renen kanssa JYP-A:sta tulleeseen Kristian Pylvänäiseen.

Muita hyökkääjätulokkaita ovat Kristian Kause Pyrystä, Leevi Kannisto HPK-A:sta, Santtu Rantanen FoPS-B:stä, Tuomas Raunio Liekeistä sekä vielä kokeella oleva Nikolas Ulessi Haukoista.

Toissa kauden tehomies Teemu Karjalainen palasi Kalajoelta, mutta sentteri hakee vielä motivaatiota uuteen kauteen eikä pelannut harjoituskauden otteluissa.

– Meiltä löytyy hyvin hyökkäysvoimaa. Tikka ja Moberg ovat kovia maalintekijöitä, samoin kuin jatkajista esimerkiksi Miku Ronkainen ja Jyri Waajakoski. Hyökkäyspäähän ei tarvita enää vahvistuksia, mutta puolustus on kokemattomampi ja sinne haetaan vielä yhtä pakkia, Rantanen kertoo.

FPS solmi elokuussa TuTon kanssa farmisopimuksen, jonka on määrä ohjata TuTossa peliaikaa vaille jääviä pelureita Forssaan. Alkuviikosta ei ollut vielä tietoa, onko TuTosta tulossa pelaajia jo FPS:n lauantaiseen sarja-avaukseen oululaista Laser HT:tä vastaan.

Rantanen nimeää sarjan suurimmaksi suosikiksi toista kauttaan Suomi-sarjassa aloittavan Kiekko-Espoon, joka siirtyi pelaamaan Espoon pääareenalle.

– Kiekko-Espoo on hankintojensa perusteella sarjan ennakkosuosikki. Nokian Pyry on taas kova, mutta kaikkien joukkueiden voimasuhteita on vielä vaikea arvioida, Rantanen toteaa. FL

FPS 2019-20:

Maalivahdit:

Petrus Lintonen

Topi Salokannas

Joonas Laaksonen

Puolustajat:

Santtu Ahonen (Liekit)

Rene Pylvänäinen (JYP-A)

Kasperi Lähteenmäki

Joona Vainio

Joel Lehtonen

Joona Tala

Aleksi Moisander

Niko Ojala (Pyry)

Samuli Virtanen

Hyökkääjät:

Tuomas Raunio (Liekit)

Raivo Freidenfelds (Latvia)

Mikko Jaakkola

Nikolas Ulessi (Haukat)

Santtu Rantanen (FoPS-B)

Otto Rantanen

Joni Leppikoski

Niklas Saha

Kristian Kause (Pyry)

Joni Vuorela

Jesse Poussu

Kristian Pylvänäinen (JYP-A)

Peteris Pujats

Jyri Waajakoski

Miku Ronkainen

Jukka-Pekka Kurtelius

Teemu Karjalainen (JHT)

Totte Moberg (Helsingborgs HC)

Kristian Tikka (HCIK)

Leevi Kannisto (HPK-A)

Valmentajat:

Asko Rantanen

Jarkko Aaltonen

Ville Nyrönen

Uusimmat

Näkoislehti

12.8.2020

Fingerpori

comic