Urheilu Forssa

FPS matkustaa vähiten välisarjalohkoihin jaetussa Mestiksessä

Mestis on jaettu kolmeen lohkoon koronan varalta.
FPS ja Kiekko-Espoo kohtasivat viime kaudella Suomi-sarjassa kaksi kertaa. Mestiksessä keskinäisiä pelejä tulee ainakin kahdeksan. Kuva: Tapio Tuomela
FPS ja Kiekko-Espoo kohtasivat viime kaudella Suomi-sarjassa kaksi kertaa. Mestiksessä keskinäisiä pelejä tulee ainakin kahdeksan. Kuva: Tapio Tuomela

Mestis pelataan ensi kaudella aivan uudella sarjajärjestelmällä, jossa sarjan 14 joukkuetta on jaettu kolmeen välisarjalohkoon.

Sarjan erikoisuuksiin lukeutuu esimerkiksi se, että FPS pelaa syyskuun lopulla alkavassa sarjassa lähes jouluun asti 25 ensimmäistä peliään vain neljää eri joukkuetta vastaan.

Mestiksessä on aiemminkin pelattu runkosarjan sisällä niin sanottuja välisarjoja, mutta vain muutaman pelin mittaisina.

Nyt jokaiselle joukkueelle kertyy yhtä vaille puolet eli 24 peliä välisarjoista. Loput 26 peliä tulee kaksinkertaisesta runkosarjasta, jolloin pelien kokonaismäärä asettuu viime kausien tapaan 50:een.

Lohkoissa neljä tai viisi joukkuetta

Välisarjojen A-lohkoa voi nimittää etelälohkoksi, kun siinä pelaavat nousijat FPS ja Kiekko-Espoo sekä Koovee, Kiekko-Vantaa ja TuTo Hockey.

Itäisessä B-lohkossa pelaavat Joensuun Kiekko-Pojat, Ketterä, Peliitat, SaPKo sekä KeuPa HT.

Pohjoisen C-lohkossa on vain neljä joukkuetta: Hermes, IPK, Hokki ja RoKi.

A- ja B-lohkoissa pelataan kuusinkertainen välisarja ja pienemmässä C-lohkossa kahdeksankertainen sarja. Se tarkoittaa sitä, että Hermes, IPK, Hokki ja RoKi kohtaavat toisensa välisarjassa kahdeksan kertaa ja vielä varsinaisessa runkosarjassa kahdesti eli yhteensä peräti kymmenen kertaa. Lisäksi joukkueet saattavat osua vastakkain myös pudotuspeleissä, joten vastustajien naamat ja pelityylit tulevat tällä kaudella todella tutuiksi.

Syyskausi välisarjaa

FPS siis kohtaa Kiekko-Espoon, Kooveen, Kiekko-Vantaan ja TuTo Hockeyn välisarjassa kaikki kahdeksaan kertaan.

FPS:n ensimmäinen muita joukkueita vastaan pelattava ottelu on vasta joulukuun 19. päivänä pelattava FPS-Peliitat. Sen jälkeen alkaa kymmenen päivän joulutauko.

Ainutlaatuisen sarjajärjestelmän lohkojaon tavoitteena on tuoda säästöjä matkustamiseen.

Vähimmällä reissaamisella lohkossaan selviää FPS, jonka vastustajista TuTo ja Koovee ovat noin sadan kilometrin ja Kiekko-Espoo sekä Kiekko-Vantaa hieman yli sadan kilometrin päässä.

Toisessa ääripäässä C-lohkossa esimerkiksi Iisalmesta matkustetaan ainakin viisi kertaa yli 400 kilometrin päähän Rovaniemelle ja Rovaniemeltä tietysti yhtä usein Iisalmeen.

– Tiedostamme että tämä ei ole urheilullisesti optimaalisin otteluohjelma, mutta meille on tärkeintä varmistaa, että kaikki seurat pysyvät elinvoimaisina. Otteluohjelma mahdollistaa budjetoitua suuremmat säästötoimenpiteet ja merkittävät säästöt esimerkiksi matkakuluissa. Saamme myös lisättyä seurojen haluamia viikonloppujen ja lähialueiden pelejä, kommentoi Jääkiekkoliiton kilpailupäällikkö Pirkka Antila.

Ohjelma on laadittu lisäksi niin, että mahdollisen koronaepidemian uusiutumisen seurauksena otteluohjelmasta voidaan typistää osia ja saada silti kausi tasapuolisesti pelatuksi.

Pudotuspeleihin villi kortti -kierros

Mestiksen pudotuspeleihin pääsee aiemmin kahdeksan joukkueen sijasta ensi kaudella kymmenen joukkuetta. Runkosarjan sijoille 7-10 päätyvät joukkueet taistelevat pääsystä puolivälieriin kahdella voitolla ratkeavalla ns. villi kortti -kierroksella.

Puolivälierät, välierät ja finaalit ratkeavat neljällä voitolla.

Sijoille 11-14 päätyvien joukkueiden kausi päättyy runkosarjaan. Mestiksestä putoaa ensi kaudella vain jos lisenssiehdot eivät seuraavalle kaudelle täyty.

Mestiksen on määrä käynnistyä syyskuun 24. päivänä. Runkosarja päättyy 13. maaliskuuta. FL

Uusimmat

Näkoislehti

8.7.2020

Fingerpori

comic