Urheilu

FPS nousi voitolla Suomi-sarjan kärkeen

Joni Vuorela vei FPS:n 4-2 johtoon. Kuva: Lassi Puhtimäki
Joni Vuorela vei FPS:n 4-2 johtoon. Kuva: Lassi Puhtimäki

FPS nousi Suomi-sarjassa sarjataulukon kärkeen, kun se haki Kaarinasta vierasvoiton HCIK:sta maalein 6-2 (1-1, 2-1, 3-0).

FPS nousi 32 pisteellä ykköseksi, kun Nokian Pyry kärsi kotona 8-4 yllätystappion Riemulle. Pyry on nyt kolme peliä enemmän pelanneena pisteen FPS:ää jäljessä ja Kiekko-Espoo kaksi pinnaa perässä samalla pelimäärällä kuin FPS.

Yhdestätoista pelistään vain kaksi voittanut HCIK pisti FPS:lle hanttiin pari erää. Kotijoukkue meni avauserän puolivälissä johtoon, mutta Kristian Tikka tasoitti pian ylivoimalla.

Toisessa erässä Jyri Waajakoski vei FPS:n johtoon, mutta HCIK pääsi tasoittamaan alivoimalla. Erän puolivälin jälkeen Leevi Kannisto palautti vierasjohdon.

Kolmannen erän lopulla FPS lasketteli voittoon, kun Joni Vuorela ja Joona Vainio osuivat vain 14 sekunnin välein. Viimeisellä minuutilla Aleksi Karlsson viimeisteli 6-2 lukemat.

Topi Salokannas torjui FPS:n maalilla peräti 54 kertaa. Mikko Salmenoja selvisi HCIK:n maalilla 38 torjunnalla.

– Oli hankala peli eikä päästy oikein vauhtiin. Kolmannessa erässä saimme juonesta kiinni, mutta ei tänään nähty sellaista Palloseuraa kuin aiemmin. En tiedä oliko valmistautuminen huonoa. Vastustaja kyllä kävi kovin kimppuun, tuumaili FPS:n valmentaja Asko Rantanen.

FPS:n pelit jatkuvat jo tänään, kun sarjassa neljäntenä oleva kalajokelainen JHT saapuu Forssaan. FL

Uusimmat

Näkoislehti

31.5.2020

Fingerpori

comic