Urheilu Forssa

FPS nukkui karhun talviunta jäähallissa – HC Giants nousi kolmen maalin takaa voittoon

HC Giants
Kuvan tilanteesta pelin avausmaalin ampunut Jyri Waajakoski teki FPS:n kaksi ensimmäistä maalia, mutta ne olivat laiha lohtu kotijoukkueen tehomiehelle. Kuva: Lassi Puhtimäki
Kuvan tilanteesta pelin avausmaalin ampunut Jyri Waajakoski teki FPS:n kaksi ensimmäistä maalia, mutta ne olivat laiha lohtu kotijoukkueen tehomiehelle. Kuva: Lassi Puhtimäki

Ulkona oli keskiviikkona lämmintä kuin pahimpina juhannuspäivinä konsanaan, mutta Forssan Palloseuran vihreäpaidat nukkuivat karhun talviunta kotihallissaan.

FPS nimittäin sortui tämän kauden perisyntiinsä Suomi-sarjan ottelussa hollolaista HC Giantsia vastaan. Palloseura pelaa kyllä hyvin sarjan kovimpia joukkueita vastaan, mutta ennakkoon heikompiensa kanssa FPS on ollut monesti hankaluuksissa.

Niin nytkin, kun Palloseura menetti kolmen maalin johtoasemansa alemman jatkosarjan paikoilla majailevaa Giantsia vastaan.

– Mentiin taas alusta asti vastustajan vauhtiin mukaan, vaikka johdettiinkin peliä. Kun tietäisi, mistä se johtuu. Kaikki eivät olleet pelissä mukana, harmitteli FPS:n valmennustiimiin kuuluva Jarkko Aaltonen.

– Otteluruuhkakin toki vähän vaikutti esitykseen, hän jatkoi.

FPS aloitti kyllä ottelun vahvasti ja loi alkuminuuttien aikana tukun maalipaikkoja, mutta vieraiden maalivahti Roope Tolvanen piti joukkueensa pelissä mukana, vaikka ensimmäinen kiekko livahti selän taakse jo reilun minuutin pelaamisen jälkeen. FPS pääsi hyökkäämään kahdella yhtä vastaan ja kotijoukkueen parhaana palkittu jyri Waajakoski sijoitti kiekon alakulmaan tehot 1+3 keränneen Jukka-Pekka Kurteliuksen syötöstä. Aleksi Karlsson sai toisen syöttöpisteen.

Toisen FPS-maalinkin junaili sama kolmikko, kun Waajakoski löi torjuntakiekon maaliin. Kavennus tuli parin minuutin kuluttua ylivoimalla, kun Kasper Korhosen tarkka veto painui Joonas Laaksosen kilpipuolelta maaliin.

Toisen erän alkuun täysilukuiseksi tullut Giants pääsi neljällä yhtä vastaan hyökkäykseen, mutta Laaksonen veti pisimmän korren. Pian tämän jälkeen Kurtelius vei Palloseuran kahden maalin ja seuraavasta hyökkäyksestä Karlsson kolmen maalin johtoon. Erää oli pelattu alle kaksi minuuttia ja yli 400-päinen kotiyleisö odotti omiltaan murskavoittoa.

Erän puolivälin jälkeen Aki Vainio toi vieraat ylivoimalla kahden maalin päähän ja tämän jälkeen FPS:n peli hajosi täysin.

Kentällä tuli uskomaton määrä virheitä, löysiä syöttöjä ja pelaaminen oli muutenkin flegmaattista. Palloseura pääsi pelaamaan kolmannen erän alussa tovin kahden miehen ylivoimalla ja lähes viisi minuuttia yhden miehen ylivoimalla, muttei saanut kunnon vetoa kohti Giantsin maalia.

Ylivoiman kruunasi heti sen päätyttyä vieraiden tekemä kavennusmaali, kun Tomi Stylman lirutti kiekon Laaksosen ohi.

Kotijoukkue sai vielä viisi minuuttia ennen loppua jäähyn väärästä vaihdosta. Jäähyn aikana Juho Arminen toi hollolaiset tasoihin ja tästä kymmenen sekunnin kuluttua toimitun rangaistuslaukauksen Juho Veneskari sijoitti Laaksosen längistä maaliin. Ei siis ihme, että kaiken tämän jälkeen päävalmentaja Asko Rantanen kävi ottelun jälkeen todella kuumana.

Vasta vieraiden johtomaalin jälkeen forssalaiset heräsivät talviunestaan, mutta kiekkoa ei saatu enää vastustajan maaliin. Näin HC Giants otti sille erittäin arvokkaat kolme pistettä ja jatkaa taistelua paikasta ylemmässä jatkosarjassa.

FPS:n otteluruuhka ei helpota, sillä jo perjantaina joukkue matkustaa Poriin vahvistuneen ja kovavireisen Karhun vieraaksi.

– Uskallan luvata, että siellä nähdään meiltä toisenlainen ilme, Aaltonen totesi. FL

Uusimmat

Näkoislehti

27.9.2020

Fingerpori

comic