Urheilu Forssa

FPS pelasi kolmen voiton viikon

Niukka kotivoitto varmisteli runkosarjan kakkossijaa.
FPS:n Peteris Pujats lentää raahelaismaalilla. Kuva: Lassi Puhtimäki
FPS:n Peteris Pujats lentää raahelaismaalilla. Kuva: Lassi Puhtimäki

FPS otti Suomi-sarjassa viikon kolmannen voittonsa, kun Raahe-Kiekko kukistui Forssassa täpärästi 2-1 (0-1, 1-0, 1-0).

Aiemmin viikolla kaatuivat alempaan jatkosarjaan jäävät HCIK ja Haukat. Raahe-Kiekko sen sijaan on menossa FPS:n kanssa ylempään jatkosarjaan.

Kakkossija varmistui

FPS varmisti voitollaan käytännössä runkosarjan kakkossijan. Kolmantena sarjataulukossa oleva Nokian Pyry on jo yhdeksän pisteen päässä ja voi nousta jäljellä olevissa peleissä korkeintaan tasapisteisiin, mutta FPS:n maalisuhdekin on tällä hetkellä parempi.

Sarjaa johtava Kiekko-Espoo on FPS:ää neljä pistettä edellä yhden ottelun vähemmän pelanneena.

FPS:llä on runkosarjasta jäljellä enää kotipelit HC Giantsia ja Porvoon Huntersia vastaan sekä vieraspeli Porissa Karhu HT:tä vastaan.

Raahe löi shokkialun

FPS sai Raahe-Kiekkoa vastaan shokkialun, kun vieraat tekivät maalin heti ensimmäisessä hyökkäyksessään slovakkivahvistuksensa Richard Miscikin laukomana.

FPS sai avauserän aikana painettua peliä raahelaismaalille, mutta maali jäi tekemättä.

Se syntyi vasta toisessa erässä lähempänä pelin puoliväliä, kun Aleksi Karlsson sivalsi tasoituksen ylivoimalla.

Voittomaalia jouduttiin odottamaan vielä runsaan erän verran. Sen vippasi siniviivalta ruuhkan ohi alanurkkaan ajassa 48.35 puolustaja Joel Lehtonen, joka teki tähän peliin paluun parin kauden vammakierteestä toivuttuaan.

Raahe-Kiekko pääsi vielä lopussa jahtaamaan tasoitusta toista minuuttia kahden miehen ylivoimalla, mutta forssalaiset kestivät. Edellispelissä nollan torjunut Petrus Lintonen jatkoi torjuntaprosenttinsa kohentamista nyt 29 torjunnalla.

FPS pelasi nyt viidennen pelinsä kymmeneen päivään.

– Vastassa oli kova joukkue, kun Raahella oli alla kymmenestä viime pelistä kahdeksan voittoa. Meidän pelistä näkyi ottelurasitus, mutta kovasta kuormasta huolimatta voitto otettiin, totesi FPS:n valmentaja Asko Rantanen.

Ronkainen TuTon mukana

FPS:n kokoonpanosta puuttui joukkueen maalipörssin kärkipaikkaa Kristian Tikan kanssa jakava Miku Ronkainen. Vauhtihyökkääjä on päässyt pelaamaan ensimmäiset Mestis-pelinsä FPS:n farmikumppanin TuTo Hockeyn miehistössä, jonka kanssa Ronkainen palasi varhain sunnuntaiaamuna pohjoisen pelireissulta. FL

Uusimmat

Näkoislehti

27.5.2020

Fingerpori

comic