Urheilu Forssa

FPS pisti perjantaina parastaan: Kärkijoukkue viimein nurin

16 voittoa putkeen ottanut Kiekko-Espoo kaatui jatkoajalla.
FPS oli läpi pelin niskan päällä ja otti lopulta kauden ensimmäisen voittonsa Kiekko-Espoosta. Kuva: Lassi Puhtimäki
FPS oli läpi pelin niskan päällä ja otti lopulta kauden ensimmäisen voittonsa Kiekko-Espoosta. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan Palloseura otti kauden ehkä makeimman voittonsa, kun se kaatoi 16 ottelua putkeen voittaneen sarjakärjen Kiekko-Espoon perjantai-iltana kotijäällään 3–2 (0–0, 2–1, 0–1, 1–0). Täyttä pistepottia FPS ei pystynyt kaivamaan, mutta vei kaksi pinnaa, kun Forssassa loppukauden pelaava puolustaja Eetu Salmela polki heti jatkoajan aluksi oikealta läpi ja pisti kiekon komeasti ohi espoolaisvahti Jani Niemisen.

– Hyvä matsi. Kolme pistettä oli tarjolla, mutta kaksi pistettä saatiin. Kolmannessa erässä oli vähän vaikeaa, mutta pelillisesti kuitenkin hyvää tekemistä, Palloseuran päävalmentaja Asko Rantanen totesi.

FPS vei jo avauserää

Vauhdikas avauserä oli hienoisesti FPS:n hallintaa. Suomi-sarjan ylemmän jatkosarjan kärkijoukkueet esittivät hyvää kiekkoa, jossa huippupaikat olivat kuitenkin kortilla.

Palloseuran Kristian Tikka pääsi yksin läpi, mutta Jani Nieminen torjui rysty-yrityksen. Aleksi Karlssonkin oli lähellä onnistua erän puolivälissä maalin kulmalta, kiekko jäi forssalaisten kannalta kuitenkin maaliviivan huonommalle puolelle. 

Toisessakin erässä riitti vauhtia. Peli oli kuitenkin avoimempaa kuin ensimmäisessä, joten paikkoja avautui ja maalejakin nähtiin.

FPS meni 1–0-johtoon, kun Aleksi Karlsson ohjasi Samuli Virtasen laukoman kiekon ohi Niemisen. Kiekko-Espoon kuitti tuli pian. Joukkue karvasi kiekon keskialueella, polki ylivoimahyökkäyksen ja Rudi Maarni pääsi iskemään tilanteeksi 1–1.

Päätöserään lähdettiin silti Palloseuran johdossa, kun Miku Ronkainen suti maalinedusruuhkasta kiekon Niemisen selän taakse. 

Lintonen torjui rankkarin

FPS:llä oli hyvä paikka ratkaista ottelu, kun Rudi Maarni otti 2+2-minuuttisen huitaistuaan Rene Pylvänäistä mailalla kasvoihin. Ylivoima oli kuitenkin heikkoa, ja Kiekko-Espoo oli lopulta lähempänä maalia. Joukkueelle tuomittiin läpiajotilanteesta rangaistuslaukaus, mutta Petrus Lintonen FPS-maalilla torjui Joni Häppölän hentoisen ratkaisuyrityksen. 

Peli meni lopulta jatkoajalle, sillä Espoo nousi tasoihin Oscar Leppäsen lirutettua 2–2-maalin etukulmasta. FPS:llä oli vielä aivan varsinaisen peliajan lopussa mahdollisuus kolmen pisteen voittoon, kun Miku Ronkainen nousi vaarallisesti maalille, mutta veto meni ohi. 

Jatkoaikaa kotijoukkue ei tuhrannut kuin 13 sekuntia. FPS nousi heti vahvasti vieraiden maalille ja Eetu Salmela kruunasi forssalaisten illan 3–2-voittomaalillaan.

– Hyvä tunne oli läpi ottelun pelissä. Nyt vain hetki huilia ja aamulla kuudelta kohti Raahea, jossa seuraava peli alkaa kello 16, Rantanen totesi. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

4.4.2020

Uusimmat