Urheilu Forssa

FPS polki helppoon voittoon ja nousi Suomi-sarjan kärkeen

Heiveröinen Haukat suupala neljännen voittonsa ottaneelle Palloseuralle.
FPS:n Totte Moberg painamassa karkuun Haukoilta. Kuva: Lassi Puhtimäki
FPS:n Totte Moberg painamassa karkuun Haukoilta. Kuva: Lassi Puhtimäki

Järvenpään Haukat oli heppoinen vastus Suomi-sarjassa voitosta voittoon etenevälle Palloseuralle. FPS polki heti alussa karkuun ja kyni Haukat tylyin 9–1 (2–0, 3–1, 4–0) -lukemin. Voitto nosti forssalaiset sarjan kärkeen.

Vastustajan aneemisuudesta kertoo se, että 9 takaiskumaalista huolimatta Haukkojen paras pelaaja oli maalivahti Samu Mäkinen. Mäkinen venyi kiekon eteen 59 kertaa ja piti numerot edes jollain tavalla siedettävinä.

– Liikkeessä oli karmea ero, mekään emme painaneet koko ajan täysillä, totesi FPS:n valmentaja Asko Rantanen.

FPS vei keskiviikon peliä alusta asti. Vain Samu Mäkisen hyvät torjunnat ja Palloseuran ykkösketjun avointen paikkojen tuhlailu pitivät vieraat joten kuten kamppailussa avauserän mukana.

FPS:stä onnistuivat maalinteossa Niko Ojala ja Peteris Pujats, mutta paikkoja oli ainakin tusinaan maalin.

Toinen erä oli, jos mahdollista, vielä selvimmin vihreäpaitojen kuin ensimmäinen. FPS osui nyt kolmesti, Haukatkin kerran, kun Leevi Leipäjärvi pelattiin läpi ja tämä sijoitti tarkasti etunurkkaan ohi varmasti läpi pelin torjuneen FPS-vahti Petrus Lintosen.

Palloseuran maalit erässä tekivät Kristian Kause, Jukka-Pekka Kurtelius ja Totte Moberg.

Kolmanteen erään FPS kevensi jalkaa kaasulla, mikä tuntui tekevän vain hyvää forssalaisten viimeistelylle. Kun vauhtia oli hitusen vähemmän, sihti löytyi ja verkko heilui neljä kertaa. Niko Ojala teki 6–1, Jukka-Pekka Kurtelius illan hienoimmalla maalilla 7–1, Leevi Kannisto – joka näytti ainakin katsomoon ohjanneen FPS:n ensimmäisenkin maalin – viimeisteli 8–1-osuman ja päätöslukemat 9–1 punnersi maalin edestä Jyri Waajakoski.

FPS oli keskiviikkona hyvä, mutta olisi voinut olla parempikin. Asko Rantanen oli tyytyväinen siihen, että joukkue sai paljon onnistumisia, mutta enempäänkin oli paikkoja. Peli meni välillä ahtamiseksi.

– Tyytyväinen ja tyytyväinen… Vastustaja oli tänään täysin aseeton. Meillä oli paikat tehdä toinen mokoma maaleja.

Voitto nosti FPS:n 11 pisteeseen ja Suomi-sarjan kärkeen. Lauantaina saadaan todellinen kuva FPS:n iskukyvystä, kun joukkue kohtaa kärkipelissä D-Kiekon Jyväskylästä.

– Pelin luonne muuttuu viikonlopuksi. D-Kiekkoa vastaan tämä esitys ei vielä riitä, tiesi Rantanen.

Lauantain pelin jälkeen FPS:n seuraavaa kotiottelua saadaan odottaa lokakuun lopulle asti, sillä FPS:llä D-Kiekon kohtaamisen jälkeen ohjelmassa viisi vieraskampailua. FL

Uusimmat

Näkoislehti

5.7.2020

Fingerpori

comic