Urheilu Forssa

FPS rakentaa vielä suomisarjajoukkuettaan

Ensimmäisessä kotiharjoituspelissä oli kentällinen koepelaajia.
Vasta 19-vuotias latvialaishyökkääjä Raivo Freidenfelds lukeutuu FPS:ssä koeajalla oleviin tulokkaisiin. Kuva: Lassi Puhtimäki
Vasta 19-vuotias latvialaishyökkääjä Raivo Freidenfelds lukeutuu FPS:ssä koeajalla oleviin tulokkaisiin. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan Palloseuran joukkue on vielä rakennusvaiheessa runsaan kuukauden kuluttua alkavaan Suomi-sarjaan.

FPS:llä on tällä hetkellä 17 julkaistua pelaajasopimusta kahden maalivahdin, kolmen puolustajan ja 12 hyökkääjän kanssa.

Tuoreimpana FPS julkisti sopimuksen hyökkääjä Kristian Kausen kanssa. 22-vuotias Ilves-kasvatti pelasi viime kaudella Nokian Pyryn A-nuorissa ja muutaman pelin myös Pyryn suomisarjajoukkueessa.

FPS:n viime kauden pelaajista maalivahti Petrus Lintonen on jatkamassa Palloseurassa, mutta sopimusta ei ole vielä vahvistettu. Sama pätee eilen harjoituspelissä TuTo-A:ta vastaan viilettäneeseen hyökkääjä Otto Rantaseen.

Viime kauden runkopelaajista Eetu Moberg ja Toomas Veijola ovat harjoitelleet FPS:n kanssa, mutta kaksikko kärkkyy pelipaikkaa ulkomailta eli saattavat lähteä tai myös jäädä Forssaan.

FPS:ssä on lisäksi koeajalla pelaajia, jotka antoivat eilenkin näyttöjä TuTo-A:ta vastaan. Heistä 19-vuotias latvialainen Raivo Freidenfelds iski viime kaudella kovat tehot maansa kakkostasolla.

Ulkomaista väriä tuo myös 24-vuotias italialaislähtöinen hyökkääjä Nikolas Ulessi, joka on pelannut Suomessa jo seitsemän kautta, viimeksi Titaaneissa ja Haukoissa Suomi-sarjaa.

Eilen pukivat FPS:n peliasun ensi kertaa 20-vuotiaat jyväskyläläiset kaksoset Kristian ja Rene Pylvänäinen. Veljekset pelasivat viime kaudella A-nuorten SM-liigaa JYPissä.

Puolustajista FPS:ssä on näytillä Nokian Pyryssä viime kaudella suomisarjajoukkueessa ja A:ssa pelannut Ilves-kasvatti Niko Ojala.

FPS etsii vielä ainakin yhtä puolustajaa, sillä kolmesta sopimuspakista Joel Lehtosen kausi saattaa jäädä väliin tai vajaaksi viime kauden vammasta toipumisen vuoksi.

Eilen FPS:n kauden ensimmäisessä kotipelissä TuTo-A kuittasi viime perjantaina Turussa forssalaisille kärsimänsä 3-2 tappion, kun voitto meni nyt Turkuun 5-4 (3-1, 2-1, 0-2) tuloksella.

TuTo teki maalin heti ensimmäisessä hyökkäyksessään ja johti sen jälkeen läpi pelin.

FPS:n Miku Ronkainen kavensi ensimmäisessä erässä 2-1:een ja Kristian Kause toisessa erässä 5-2:een.

Kolmannessa erässä Rene Pylvänäinen laukoi viiden minuutin ylivoimalla 5-3:een ja Ronkainen puolisen minuuttia ennen loppua 5-4:een FPS:n pelattua ilman maalivahtia.

Ainoana Mestis-seurana nuorten SM-liigassa pelaavalla TuTolla on A-nuorissa iso yli 40 pelaajan ryhmä. Joukossa on toistakymmentä ulkomaalaispelaajaa pääasiassa Slovakiasta ja Virosta, mutta myös Tshekistä ja Venäjältä. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

6.4.2020

Uusimmat