Urheilu Forssa

Jatkoaika.com: Mestikseen ei sittenkään asiaa ilman joustokaukaloa – FPS:n hakemus käsitellään lähipäivinä

FPS jätti hakemuksen Mestikseen tänään.
Forssan Palloseuran pelaajat saattavat tuulettaa ensi kaudella maaleja Mestiksessä. Kuva: Lassi Puhtimäki
Forssan Palloseuran pelaajat saattavat tuulettaa ensi kaudella maaleja Mestiksessä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Neljäntoista joukkueen sarjaksi pyrkivä jääkiekon Mestis on täydentymässä toivottuun kokoon, kun Forssan Palloseura ja Kiekko-Espoo jättivät lisenssihakemukset keskiviikkona.

–  Teemme hakemukseen juuri viimeisiä silauksia. Tänään on viimeinen päivä toimittaa tämä, ja tänään toimitamme. Teemme hyvän hakemuksen, FPS:n johtokunnan puheenjohtaja Juha-Matti Vuorela kertoi STT:lle keskiviikkona iltapäivällä.

–  Meidän on pitänyt tehdä varalta hakemus myös Suomi-sarjaan, Vuorela muistutti mahdollisuudesta, ettei paikkaa Mestiksestä heruisi.

Jääkiekkoliitto tiedotti maaliskuussa Mestiksen joukkuemäärän kasvattamisesta. Kahta ylimääräistä sarjapaikkaa tarjottiin Suomi-sarjan välieriin selvinneille joukkueille D-Kiekko, FPS, K-Espoo ja Porvoo Hunters.

Viime viikolla D-Kiekko ja Hunters luopuivat Mestis-paikan tavoittelusta.

–  Hakemus on lähetetty Jääkiekkoliittoon, K-Espoon Kim Hirschovits vahvisti keskiviikkona.

Hirschovits kieltäytyi kohteliaasti kuvailemasta tarkemmin K-Espoon suunnitelmia, koska hakuprosessi on kesken.

Poikkeuspäätöksiä tehty ennenkin

Lisenssikomitean puheenjohtajan Hannu Soron mukaan hakemukset käsitellään noin viikossa.

–  Katsotaan paperit ja pyydetään mahdolliset lisäselvitykset, Soro avasi.

Jatkoaika.comin haastattelussa Soro kertoi keskiviikkona, että FPS saattaa saada paikan Mestiksestä poikkeuspäätöksellä ilman joustokaukaloakin. Päivän aikana hän tuli kuitenkin toisiin aatoksiin. Lopulliseksi linjaukseksi jäi, ettei Mestikseen ole asiaa ilman joustokaukaloa.

– Olen nyt keskustellut asiasta erinäisten tahojen kanssa, ja kyllä joustokaukalo sittenkin on ehdoton edellytys. Selkeämpää se on niin. Mestis-joukkueella on oltava joustokaukalo, Soro linjaa haastattelussa.

Linjanmuutoksen lähde on Liiga- ja Mestis-pelaajien ammattiyhdistys Pelaajayhdistys. Sen toiminnanjohtaja Jarmo Saarela kertoo Jatkoaika-com:lle keskustelleensa Soron kanssa ja Soron kertoneen jo keskustelun päätteeksi hänelle, että joustokaukalo on oltava.

Forssan kaupunginhallitus keskusteli jäähallin joustokaukalosta viime maanantain kokouksessaan. Hallitus kävi asiasta lähetekeskustelun, muttei tehnyt asian osalta päätöksiä.

Budjetin pitää tuplaantua

Mestiksessä jääkiekkoilu muuttuu astetta ammattimaisemmaksi ja ottelumäärät kasvavat. FPS:n Vuorelan mukaan neuvottelut yhteistyökumppanien kanssa ovat sujuneet positiivisesti, vaikka epätieto ensi kauden sarjapaikasta ja maailman yleinen tilanne voivat hidastaa neuvotteluja.

–  Ei paukutella vielä henkseleitä. Töitä on vielä edessä, Vuorela paalutti.

Forssassa pelattiin Mestistä edellisen kerran kaudella 2006–07.

–  Budjetti kasvaisi noin 300  000 euroon. Suomi-sarjassa se oli 145  000 euroa, Vuorela avasi.

Lisenssikomitea myönsi menneen kauden Mestis-joukkueille pelilisenssit ensi kaudeksi jo maaliskuussa.

–  12 joukkueelle käytössä oli kevyempi menettelytapa. Ei pilkunviilausta. Kaikissa asioissa on järki päässä tällaisena aikana, Soro viittasi koronavirukseen ja sen vaikutuksiin urheiluseurojen toimintaan.

Lue myös: Törmääkö FPS:n Mestis-haave joustokaukaloon?

 

Muokattu 15.4.2020 klo 21:42

Muokattu kohtaa lisenssikomitean puheenjohtajan Hannu Soron Jatkoaika.com-haastattelusta. Soro muutti kantaansa joustokaukaloon keskiviikon aikana, alkuperäisen jutun julkaisun jälkeen.

Uusimmat

Fingerpori

comic