Urheilu Forssa

FPS:lle tarjotaan Mestis-paikkaa – "Halu on kova, mutta henkseleitä ei paukutella"

"Emme haluaisi heittää mahdollisuutta hukkaan".
FPS:n kausi päättyi pudotuspeleissä välierien kahteen tappioon D-Kiekkoa vastaan. Kuva: Lassi Puhtimäki
FPS:n kausi päättyi pudotuspeleissä välierien kahteen tappioon D-Kiekkoa vastaan. Kuva: Lassi Puhtimäki

Jääkiekkoliiton liittohallitus päätti, että Mestiksen joukkuemäärä pyritään kasvattamaan ensi kaudeksi kahdella joukkueella 14 joukkueen suuruiseksi.

Sarjaa pyritään kasvattamaan tarjoamalla kahta nousupaikkaa maaliskuussa Suomi-sarjan välieriin selvinneille seuroille. Välieriin selvisivät Kiekko-Espoo, Forssan Palloseura, Porvoon Hunters ja Jyväskylän D-Kiekko.

Mestikseen ei nousta pelkästään ilmoittautumalla. Jääkiekkoliiton lisenssitoimikunta puntaroi nousupaikkaa hakevat seurat talouden, olosuhteiden ja urheilullisten kriteerien perusteella.

Mestis-seurojen budjetit olivat päättyneellä kaudella keskimäärin lähes 600 000 euroa. TuTo Hockey ilmoitti kauden alussa tulobudjetikseen tasan miljoona euroa ja pienimmällä budjetilla sarjassa toiseksi viimeiseksi jäänyt Heinolan Peliitat 290 000 euroa.

FPS pelasi päättyneellä kaudella Suomi-sarjassa noin 130 000 euron budjetilla. FPS:n pitäisi siis ainakin kaksin- tai kolminkertaistaa budjettinsa. Se on työlästä etenkin kun seura on käytännössä velkasaneerauksessa Forssan kaupungin suuntaan. FPS:n yli 200 000 euron veloista kaupungin velka on suurin.

FPS:llä ratkaiseva tukikampanja

Suomi-sarjan ykkönen Kiekko-Espoo ehti jo ilmoittaa halukkuutensa Mestikseen.

FPS:n hallitus pohti Mestis-mahdollisuutta torstai-iltana.

– Urheilullinen menestyksemme mahdollisti sen, että nousupaikkaa tarjotaan meille emmekä haluaisi heittää tilaisuutta hukkaan. Halu on kova, mutta emme ala paukuttelemaan henkseleitä, vaan tutkimme mahdollisuutta realistisesti, kommentoi FPS:n puheenjohtaja Juha-Matti Vuorela.

Vuorelan mukaan FPS:n käynnistämä tukikampanja on nyt avainasemassa.

– Tukikampanjan ensisijainen tavoite on helpottaa akuuttia kassakriisiämme noin 30 000 euron tavoitteella. Ihmisten tuki on nyt tärkeä ja olemme toiveikkaita. Katsomme mihin kampanja johtaa ja teemme päätöksen sen pohjalta, Vuorela kertoo.

”Pelasta Palloseura” -kampanjan tuotto näytti torstaina seuran nettisivulla noin 3000 euron keräyssummaa.

Luitko tämän: FPS:n taloushuolet kovemmat kuin koskaan – Seura käynnistää Pelasta Palloseura -kampanjan (FL 21.3.2020)

Mestiksestä ei putoa ensi kaudella

Ensi kauden Mestis-paikka on siinä mielessä houkutteleva, kun Jääkiekkoliiton liittohallitus päätti, ettei ensi kauden päätteeksi pelata putoamiskarsintoja eli yksikään joukkue ei putoa Mestiksestä. Liittohallitus haluaa epävakaassa tilanteessa helpottaa seurojen taloudellisia paineita, vaikka sarjan tilapäinen sulkeminen Liigan lailla on urheilullisesta näkökulmasta ei toivottu tilanne. Päätös koskeekin vain ensi kautta, jonka jälkeen liittohallitus arvioi Mestiksen seuraavan kauden joukkuemäärää.

Mestiksessä jäivät koronaviruksen vuoksi kaikki pudotuspeli pelaamatta. Seurojen arvioidaan kärsineen tämän vuoksi noin 1,8 miljoonan euron tulonmenetykset.

Tämän vuoksi Jääkiekkoliitto kohdistaa Mestikseen noin miljoonan euron suuruiset tukitoimet. Ne koostuvat eri toimenpisteistä, kuten säästöistä ja uusien tulovirtojen kanavoimisesta seuroille. Sarajärjestelmään, pelaamistapaan ja kokoonpanosääntöihin on tulossa muutoksia. Esimerkiksi jokaisella joukkueella pitää olla ensi kaudella vähintään kolme U20-ikäistä kenttäpelaajaa. Otteluohjelmassa huomioidaan matkakulujen pienentäminen.

Toimenpiteet sisältävät myös rahallista tukea, mutta myös säästötoimenpiteitä kaikille seuroille. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic