Urheilu Forssa

FPS:lle viisikollinen tulokkaita ja yksi jatkopesti

Paavo Tyni on HPK:n kasvatti, joka pääsi viime kauden alussa aloittamaan liigauransa. Kuva: Tomi Vesaharju
Paavo Tyni on HPK:n kasvatti, joka pääsi viime kauden alussa aloittamaan liigauransa. Kuva: Tomi Vesaharju

FPS täydensi Mestis-joukkuettaan kuudella pelaajalla, joista viisi on uusia tulokkaita.

FPS:n puolustus vahvistuu kahdella pelaajalla, kun Paavo Tyni ja Joonas Sillanpää liittyvät joukkueeseen.

Tyni on 23-vuotias HPK:n kasvatti, joka hankki kahtena edelliskautena Mestis-kokemusta. Toissa kaudella hän nousi Mestiksessä hopeaa napanneen KeuPa HT:n tehopakiksi.

Vuosi sitten HPK teki Tynin kansaa liigasopimuksen, jossa oli koeaika syyskuun loppuun. Tyni pelasi syyskuussa HPK:ssa kaksi CHL:n peliä ja pääsi avaamaan myös liigauransa sekä maalitilinsäkin Liigassa. Sopimus päättyi kuitenkin koeaikaan ja Tyni jatkoi matkaa Heinolaan Peliittojen Mestis-joukkueeseen.

– Olen seurannut FPS:n otteita vuosia ja nyt keväällä odottelin nousun varmistumista. Forssaan tulo oli selkeä ykkösvaihtoehto niin, että pidin muita mahdollisuuksia hyllyllä. FPS:ssä on kiekkoillut monta pelikaveriani, kertoo Tyni, joka oli vuonna 2017 voittamassa HPK:lle nuorten Suomen mestaruutta muun muassa Miku Ronkaisen kanssa.

Tynin odotukset ensi kaudesta ovat korkealla.

– Tavoitteena on nostaa FPS Mestis-kartalla niin, että pelaisimme keväällä myös pudotuspelejä. Itselleni odotan paljon peliaikaa ja pisteitä. Osasyy Forssaan tuloon oli linkki HPK:hon, sillä elättelen edelleen liigatoiveita.

Kokoa puolustukseen

FPS:n toinen puolustajatulokas on HIFK:n A-nuorissa liigaa viime kaudella pelannut Joonas Sillanpää. 19-vuotias 197-senttinen puolustajajärkäle pelasi edellisen kauden Kanadassa WHL-junioriliigassa.

FPS:n uusia hyökkääjiä ovat Karri Forsblom TuTosta. Erkki Laiho TuTo-A:sta sekä Niklas Vihriälä LeKi-A:sta.

21-vuotias Forsblom on pelannut Tapparan A-nuorissa ja kahtena edelliskautena TuTossa sentterinä sekä Mestistä että nuorten SM-liigaa.

22-vuotias Laiho pelasi myös viime kaudella TuTossa nuorten liigaa, jossa hän nousi joukkueensa parhaaksi pistemieheksi. Aiemmat kautensa Laiho on kiekkoillut Lukon junioreissa.

21-vuotias Vihriälä on Ilves-kasvatti, joka on pelannut edelliskaudet Lempäälän Kisan A-nuorissa ja toissa kaudella myös miesten Mestiksessä. Vihriälä tulee Forssaan koeajalle.

Pujatsin kolmas kausi

Uusien pelaajien lisäksi FPS teki jatkosopimuksen Peteris Pujatsin kanssa. Jo kymmenen kautta Suomessa pelannut 29-vuotias latvialainen aloittaa Forssassa kolmannen kautensa.

FPS:llä on nyt koossa 14 pelaajasopimusta maalivahdin, viiden puolustajan ja kahdeksan hyökkääjän kanssa.

Uusia sopimuksia on luvassa ensi viikolla. FL

Asiasanat

Uusimmat

Näkoislehti

8.7.2020

Fingerpori

comic