Urheilu Forssa

FPS:n kausi ohi ja myös FoSun pelit ehkä loppu – Alunkin jatko epäselvä

Pilvenmäellä ravataan maanantaina ilman yleisöä, Puistojuoksun 35-vuotistapahtuma siirtyy myöhemmäksi.
FPS:n pelit saattoivat päättyä torstaina Jyväskylässä. Kuva: Tapio Tuomela
FPS:n pelit saattoivat päättyä torstaina Jyväskylässä. Kuva: Tapio Tuomela

Hallitus ilmoitti torstaina suosittelevansa, että Suomessa koronaviruksen leviämisen estämiseksi kaikki yli 500 hengen yleisötilaisuudet perutaan toukokuun loppuun saakka.

Ilmoitus käynnisti melkoisen myllerryksen myös urheilussa, jossa lajiliitot joutuivat nopeasti reagoimaan peliensä ja kisojensa järjestämiseen. Pikaisten päätösten tuloksena osa palloilusarjoista jää toistaiseksi tauolle, osa sarjoista lopetettiin kokonaan ja osa pääsarjapeleistä pelataan tyhjille katsomoille.

Koripallo reagoi nopeasti

Koripalloliitto reagoi nopeimmin hallituksen linjaukseen rajoittaa yli 500 hengen yleisötilaisuuksia. Liitto julkaisi vain puolisen tuntia hallituksen tiedotustilaisuuden alkamisen jälkeen oman tiedotteensa, jonka mukaan miesten ja naisten Korisliigojen sekä 1. divisioonien osalta sarjatoiminta pysähtyy toistaiseksi. Liitto tiedottaa näiden sarjojen loppukausien kohtalosta ensi viikon perjantaihin mennessä. Kaikissa muissa koripallosarjoissa tämä kausi loppui torstaihin. Esimerkiksi nuorten tai seniorien sarjoja ei siis pelata loppuun SM-tasolla eikä aluesarjoissa.

Harjoitustoiminnan osalta Koripalloliitto siirsi päätökset seuratasolle. Forssassa Feeniks Basket päätti lopettaa harjoituksetkin toistaiseksi.

– Seuran toiminta on nyt kokonaan seis. Ymmärrän ratkaisut, koska terveys pitää olla aina etusijalla. Silti minulla on ristiriitainen ja haikea fiilis, kun koko kauden kovasti töitä tehneiltä junioreilta jää kauden huipennus kokematta. Onneksi kausia tulee vielä tämänkin jälkeen, toteaa parikymmentä juniorijoukkuetta pyörittävän Feeniks Basketin puheenjohtaja Kirsi Ylösmäki.

Alun managerin Jyrki Tulanderin fiilikset ovat samanlaiset. Alulla oli ohjelmassa lauantain vieraspeli Espoossa ja pudotuspelien käynnistyminen puolentoista viikon päässä. Nyt niiden kohtalo on epäselvä.

– Tilanne tuntuu tosi pahalta, kun ei tiedetä miten tässä käy. Naisjoukkueella oli torstaina harjoitukset, mutta harjoitusten jatko on auki. Tämä harmittaa siinäkin mielessä, että meille näytti olevan tulossa paras kausi pitkään aikaan, Tulander pahoittelee.

Jääkiekkokausi ohi

Jääkiekkoliiton kilpailuvaliokunta ja liittohallitus kokoontuvat torstai-iltana pohtimaan koronaviruksen aiheuttamia toimenpiteitä jääkiekon sarja- ja harrastustoimintaan.

Päätös tuli myöhään torstai-iltana: kaikkien Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen sarjatoiminta päättyy tältä kaudelta. Päätös astuu voimaan välittömästi. Tämä tarkoittaa, että jäljellä olevat pelit perutaan kaikilla sarjatasoilla: myös FPS:n kausi on paketissa. Päätöksen vaikutuksista kauden 2019–20 sijoituksiin ja kauden 2020–21 sarjapaikkoihin tiedotetaan kootusti kevään aikana.

Liiga ilmoittaa omalta osaltaan toimenpiteistä Liigaa koskien.

Jääkiekkoliiton alaisista sarjoista Mestis tiedotti jo, että sen hallitus esiti yksimielisesti liittohallitukselle Mestis-kauden päättämistä. Esitys koskee myös Mestiksen ja Suomi-sarjan välisiä karsintoja.

Päätös merkitsisi myös Suomi-sarjan pudotuspelien loppumista. FPS:n valmetaja Asko Rantanen arveli kauden olevan ohi jo ennen virallista tietoa.

– En usko että pelimme enää jatkuvat. Nämä ovat isompia asioita, joille ei voi mitään.

– Koko kautta ajatellen olen tyytyväinen joukkueemme tekemiseen. Pääsimme ainakin lähelle Mestiksen karsintoja, Rantanen tuumi.

Forssan jäähallit suljettiin torstaina kahdeksi päiväksi.

Liigan runkosarjan viimeiset ottelut tällä viikolla pelataan ilman yleisöä. Liiga tiedottaa pudotuspelien tilanteesta myöhemmin.

Jokerit pelaa KHL:ssä kauden loput kotiottelunsa tyhjille katsomoille. Jokerit kohtaa pudotuspelien seuraavalla kierroksella Pietarin SKA:n.

Salibandy myötäili koripalloa

Salibandyliitto julkaisi torstai-iltana hallituksensa päätöksen pysäyttää kaikki Salibandyliiton sarjat perjantaista alkaen.

Pääsarjojen eli miesten ja naisten Salibandyliigan sekä miesten Divarin osalta sarjatoiminta pysäytetään toistaiseksi. Sarjojen loppukaudesta tiedotetaan erikseen ensi perjantaihin mennessä. Näin salibandyn ratkaisu myötäilee koripallon päätöksiä.

Muiden Salibandyliiton valtakunnallisten ja alueellisten sarjojen osalta pelikausi loppui välittömästi tämän kauden osalta. Se merkitsee esimerkiksi sitä, että Forssan Suupparien perjantainen kakkosdivisioonan runkosarjan viimeinen kotipeli Forssassa jää pelaamatta. Samalla kaikki nousukarsinat ja ylipäätään nousijoiden selvittäminen Divariin jäävät auki.

Salibandyliitto tiedottaa kauden ennenaikaiseen päättymiseen liittyvistä toimenpiteistä ja seurauksista maaliskuun loppuun mennessä.

– Tunnelmat ovat kaksijakoiset. Olemme vastuullinen junioriseura ja terveys menee kaiken edelle. Tuntuu kyllä että koronatapauksissa ammutaan tykillä, mutta toimimme ohjeiden mukaan, sanoo FoSun puheenjohtaja Jukka Rantanen.

– Esimerkiksi Divariin nousun suhteen kaikki on epäselvää, mutta eiköhän nuo ratkaisut löydy. FoSun joukkueharjoitusten jatkamisesta tekevät valmentajat ja joukkueenjohtajat päätöksiä harkintansa mukaan, Rantanen sanoo.

Lentopallopelitkin päättyivät

Myös Lentopalloliitto päätti pysäyttää kaiken sarjatoiminnan lukuun ottamatta miesten Mestaruusliigan seitsemää jäljellä olevaa runkosarjan ottelua, jotka pelataan tyhjille katsomoille. Miesten runkosarja pelataan päätökseen loppuviikon aikana.

Torstaina piti pelata neljä naisten Mestaruusliigan puolivälieräottelua, jotka peruttiin.

Liiton päätös koskee kaikkia aikuisten ja nuorten sarjatasoja ja lentopalloturnauksia. Lentopalloliiton hallitus kokoontuu ensi viikon keskiviikkona keskustelemaan jatkotoimenpiteistä.

Puistojuoksu siirtyy

Ensimmäinen Forssassa koronavirusuhan vuoksi peruttu urheilutapahtuma oli keskiviikkoisen parhaiden urheilijoiden palkitsemistilaisuuden siirtäminen myöhemmäksi.

Saman kohtalon koki Forssan Lehden Puistojuoksun 35-vuotistapahtuma, joka oli määrä järjestää ensi viikon sunnuntaina 22. maaliskuuta. Lenkki on päätetty siirtää näillä näkymin lähikuukausille.

Kesäkuisen Suvi-illan järjestelyt sen sijaan jatkuvat Forssan Salamassa normaalisti.

Ravit ilman yleisöä

Yleisö ei pääse myöskään ravitapahtumiin. Esto on voimassa tämän tiedon mukaisesti toukokuun loppuun saakka. Ravikilpailut kuitenkin järjestetään normaalisti: hevoset juoksevat tyhjille katsomoille. Pilvenmäellä ravataan seuraavan kerran tulevana maanantaina.

– Hevosen mukana tulevat valmentaja, hoitaja ja autonkuljettaja pääsevät normaalisti hevosen mukana kilpailupaikalle. Lisäksi kunkin hevosen omistajista kaksi saa tulla raveihin, mutta tästä pitää tehdä etukäteen ilmoitus, Pilvenmäen raviradan toiminnanjohtaja Elina Hirvonen kertoo.

Jotta hevosenomistaja pääsee raveihin, hänen tulee ilmoittautua ennakkoon osoitteeseen heppa@hippos.fi, ohjeistaa Suomen Hippos. Ilmoittautumisen yhteydessä tulee kertoa ravirata ja ravipäivä, saapuvien henkilöiden nimet sekä hevosen nimi. Omistajien pitää toimittaa tiedot kilpailupäivänä klo 14 mennessä, viikonloppujen osalta edeltävänä perjantaina klo 14 mennessä.

– Tällä varmistetaan, ettei yleisömäärä nouse yli sallitun rajan, Hirvonen kertoo.

Myös Hevosopisto perui Ypäjälle ensi viikon lopulle 20.-22.3. ajoitetun kansainvälisen koulu- ja pararatsastuskilpailun, Ypäjä CDI:n. FL

Päivitetty klo 22.05: Päätös jääkiekkokauden päättämisestä.

Uusimmat

Näkoislehti

14.7.2020

Fingerpori

comic