Urheilu Forssa/Porvoo

FPS:n kiri jäi vajaaksi - Jatkosarja alkuun maalin tappiolla

Heikko kolmas erä kävi kalliiksi Porvoossa
FPS voitti Huntersin kotonaan, mutta lauantaina vieraissa porvoolaiset olivat maalin verran parempia. Kuva: Lassi Puhtimäki
FPS voitti Huntersin kotonaan, mutta lauantaina vieraissa porvoolaiset olivat maalin verran parempia. Kuva: Lassi Puhtimäki

FPS aloitti Suomi-sarjan ylemmän jatkosarjan lauantaina vierastappiolla, kun Hunters piti pisteet niukalla 7–6 (1–1, 2–2, 4-3) -voitolla Porvoossa.

Peli ratkesi kolmannen erän alkuun, jossa Hunters pääsi karkaamaan kolmen maalin johtoon. FPS kiri vielä, mutta ei pystynyt tavoittamaan kotijoukkuetta.

– Pelasimme kaksi erää hyvin ja hallitsimme peliä. Maalipaikat ja torjunnat olivat siinä vaiheessa meidän eduksi. Sitten siinä kolmannessa erässä sattui jotain. Pystyimme tappamaan alkuun kaksi jäähyä, mutta sitten ote jotenkin kirposi, kertoi FPS:n valmentaja Asko Rantanen.

Maalien mukaan kaksi ensimmäistä 20-minuuttista mentiin tasatahtia. Totte Moberg tasoitti avauserässä tilanteeksi 1–1, ja toisen erän alussa Otto Rantanen vei FPS:n pelissä johtoon 1–2.

Hunters nousi välillä edelle, mutta Niklas Saha tasoitti erän lopulla 3–3:een.

Kolmannessa erässä Hunters takoi viidessä minuutissa kolme maalia ja nousi 6–3-johtoon. Pasi Palmumäki kavensi, mutta Miika Runsala vei isännät taas kolmen maalin johtoon. Miku Ronkainen ja Leevi Kannisto kavensivat vielä 7–6:een, mutta tasoihin asti FPS ei pystynyt nousemaan.

– Pääsimme vielä peliin mukaan ja saimme loppuun ylivoimaakin, mutta kiri jäi kesken, Rantanen totesi.

Hunters pelasi kotonaan hyvin, mutta olisi ollut hyvällä pelillä Rantasen mukaan kaadettavissa. Kolmannen erän heikko alku oli nyt liikaa.

– Ei tässä auta kuin tutkia videota, tehdä analyysi ja parsia oma peli kasaan. Eiköhän se ihan perustekemisen kautta taas viikolla löydy.

FPS jatkaa ylempää jatkosarjaa ensi viikolla kahdella ottelulla. Lauantaina joukkue kohtaa Pyryn Nokialla ja sunnuntaina HC Giantsin kotijäällä Forssassa. Palloseura on tappiosta huolimatta tukevasti toisena jatkosarjassa Kiekko-Espoon ja Pyryn välissä. FL

Uusimmat

Näkoislehti

18.9.2020

Fingerpori

comic