Urheilu Forssa

FPS:n Mestis-lisenssistä päätös keskiviikkona?

FPS:n puheenjohtaja Juha-Matti Vuorela sanoo, että pelaaminen Mestiksessä olisi taloudellisesti realismia.
FPS pelasi viimeksi Mestistä kaudella 2006-07. Kuvan ottelussa vastustajana oli Mikkelin Jukurit, joka pelaa nykyisin Liigaa. Kuva: Seppo Pessinen
FPS pelasi viimeksi Mestistä kaudella 2006-07. Kuvan ottelussa vastustajana oli Mikkelin Jukurit, joka pelaa nykyisin Liigaa. Kuva: Seppo Pessinen

Koronaviruksen hiljentämän urheilukevään puhutuin aihe Forssan seudulla on ollut Forssan Palloseuran ensi kauden sarjataso. Pelit Suomi-sarjassa päättyivät kesken, mutta FPS:lle avautui kabinetissa paikka Mestikseen.

Jääkiekkoliiton lisenssikomitea kokoontuu asian tiimoilta keskiviikkona. FPS:n puheenjohtaja Juha-Matti Vuorela ei tiistaina tiennyt, tehdäänkö päätös lisenssistä kyseissä kokouksessa, vai vaaditaanko seuroilta vielä lisäselvityksiä. Palloseuralta ei lisäselvityksiä ole pyydetty sen enempää Mestis- kuin Suomi-sarja-lisenssinkään osalta.

– Lisenssin saaminen Suomi-sarjaan pitäisi olla selvä juttu, Vuorela toteaa.

Joustokaukalo purettavissa päivässä

Mestis-lisenssin saaminen edellyttää pelien pelaamista pelaajaystävällisemmässä joustokaukalossa. Forssan jäähallissa sellaista ei ole. Vuorelan mukaan kaukaloiden hinnat ovat 60 000 eurosta 150 000 euroon riippuen monesta asiasta.

– Joustokaukalo rakennetaan moduuleista ja hinta riippuu esimerkiksi siitä, tuleeko vaihto- ja toimitsija-aitioihin jousto-ominaisuus. Meidän epävirallisen selvityksen mukaan uuden kaukalon saisi Forssan jäähalliin noin 70 000 eurolla. Mukaan ei ole laskettu asennusta.

Forssan kaupunginhallitus päätti maanantaina pyytää lisäselvitystä kaukaloon liittyvistä yksityiskohdista. Vuorela pitää tätä positiivisena signaalina.

– Tässä oli ehkä kyse osaltaan myös tietämättömyydestä. Annoimme kaupungille lisäselvitystä muun muassa siitä, että joustokaukalo ei ole kiinteä rakennelma, vaan se on purettavissa päivässä. Se ei siis ole estä myöhemmin mahdollisin remontin tekemiseen.

Tukikampanja pelasti ensi kauden

Vaikka liitto myöntäisi FPS:lle Mestis-lisenssin, se ei automaattisesti tarkoita pelaamista toiseksi ylimmällä sarjatasolla. Vuorelan mukaan seurassa on jo selvitelty taloudellisia edellytyksiä muun muassa jääkiekkoliiton ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Vuorela vakuuttaa, että sekä liiton että Palloseuran hallituksen näkemys on, että budjetin tuplaamista edellyttävä pelaaminen Mestiksessä on taloudellisesti realistista.

– Emme ole voineet kysyä yhteistyökumppaneilta, annatteko rahaa sen ja sen verran, kun emme tiedä sarjatasoa. Mutta tiedossamme on monia asioita, jotka helpottavat budjetin laadintaa. En voi niitä yksityiskohtia paljastaa tässä vaiheessa. Joka tapauksessa Pelasta Palloseura -kampanjakin on osoittanut, että useilla tahoilla on halu auttaa seuraa.

Huhtikuun loppuun asti voimassa oleva kampanja on jo ylittänyt tavoitteensa, joka oli 33 000 euroa. Vuorela kiittelee yrityksiltä, yhdistyksiltä ja kansalaisilta saatua tukea.

– Tuen avulla saamme maksettua akuutimpia velkoja pois ja se mahdollistaa FPS:n edustusjoukkueen pelaamisen ensi kaudella joko Mestiksessä tai Suomi-sarjassa, Vuorela kiittää. FL

Lue myös: FPS:ssä on pelannut pari joukkueellista Leijonia.

Uusimmat

Näkoislehti

22.9.2020

Fingerpori

comic